Foto: Fredrik Schenholm
Foto: Martin Lundmark
Foto: Fredrik Schenholm
Foto: Jesper Molin
Foto: Jonas Linder
Foto: Martin Lundmark

Mürren, Schweiz

Introduktion

En riktig pärla stannar i destinationsutbudet hos oss även vintern 2014. Mürren i Schweiz är en del av Wengenområdet och erbjuder klockren offpist i en mysig och avslappnad miljö. Byn är helt bilfri och ligger på en 600 meter hög klippkant 1,650 meter över havet med en fantastisk utsikt över dalen som leder ner till Interlaken. Uppe på berget finns det massor av möjligheter för bra offpist och samtidigt bra möjligheter för dig som hellre håller dig innanför pinnarna. Lokalbefolkningen säger oftast att Piz Gloria, som är en 360 graders snurrande restaurang uppe på 2,970 möh, där James Bond "I hennes majestäts tjänst" har sprungit omkring och skjutit och slagits, är ortens största sevärdighet, något vi tror är uppgjort för att inte locka hit för många skidåkare som oss.

Det finns massor av sköna linjer utanför pisten som tex "dead head", ett lite skrämmande namn, men en riktigt skön lång tur med härlig snö och fin vy över Eiger, Mönch och Jungfrau, som alla tre är kända bergstoppar i området. Mürren är en liten ort med endast runt 1000 sängplatser, så kom ihåg att boka i tid. Att området har 53 km pist kanske känns som onödig information för dig som läser detta men att liften upp till Piz Gloria öppnar redan klockan 07:00 kanske känns viktigare. 

Tipsa en vän

Mürren, Schweiz
En riktig pärla stannar i destinationsutbudet hos oss även vintern 2014. Mürren i Schweiz är en del av Wengenområdet och erbjuder klockren offpist i en mysig och avslappnad miljö. Byn är helt bilfri och ligger på en 600 meter hög klippkant 1,650 meter över havet med en fantastisk utsikt över dalen som leder ner till Interlaken. Uppe på berget finns det massor av möjligheter för bra offpist och samtidigt bra möjligheter för dig som hellre håller dig innanför pinnarna. Lokalbefolkningen säger oftast att Piz Gloria, som är en 360 graders snurrande restaurang uppe på 2,970 möh, där James Bond "I hennes majestäts tjänst" har sprungit omkring och skjutit och slagits, är ortens största sevärdighet, något vi tror är uppgjort för att inte locka hit för många skidåkare som oss.Det finns massor av sköna linjer utanför pisten som tex "dead head", ett lite skrämmande namn, men en riktigt skön lång tur med härlig snö och fin vy över Eiger, Mönch och Jungfrau, som alla tre är kända bergstoppar i området. Mürren är en liten ort med endast runt 1000 sängplatser, så kom ihåg att boka i tid. Att området har 53 km pist kanske känns som onödig information för dig som läser detta men att liften upp till Piz Gloria öppnar redan klockan 07:00 kanske känns viktigare. 
http://twitter.com/share?text=skidresor&hashtags=Mürren, Schweiz,skidresor&url=http://xtravel.se/destination/skidresor/Murren