Foto: Christian Nerdrum
Foto: Christian Nerdrum
Foto: Christian Nerdrum
Foto: Christian Nerdrum
Foto: Christian Nerdrum
Foto: Christian Nerdrum

Agadir, Marocko

Introduktion

Marocko erbjuder fantastiska surfmöjligheter framförallt under vinterhalvåret och är ett väldigt exotiskt och vackert land, med en spännande omgivning på Afrikas nordvästligaste hörn. Surfingen föddes i Agadir på 1960-talet då amerikanska militären låg här, uppenbarligen med alldeles för mycket fritid. Vem skulle inte lockas av de härliga vågorna och det varma vattnet som Marocko har att erbjuda. Det fräscha och nybyggda surfcampet ligger den mysiga lilla byn Tamraght, ca 15 minuter från Agadir och bara ett längre stenkast från havet. Vi har allt från flerbäddsrum till enkelrum på surfcampet och de flesta rummen har eget badrum och toalett. På campet har vi b.la en skön lounge och en stor takterrass, med fantastisk utsikt över Atlanten. Här vilar vi upp oss och spenderar den mesta tiden när vi inte är i vattnet och surfar. Vi brukar också hinna med att besöka den lokala marknaden i Agadir eller åka på utflykt och bada vid vattenfall uppe i bergen.  

Surfingen i närheten av campet lämpar sig riktigt bra för dig som är nybörjare men även för den mer avancerade surfaren. Här har du välkända breaks såsom Devil's Rock och Panorama's, båda ligger väldigt nära Killer Point, Mysteries och Anchor Point, som är de mer välkända surfspotsen när man talar om vågsurfing i Marocko. Banana beach är bättre för dig som är nybörjare och ett spot där vi ofta tränar tills vi har fått lite mer koll på hur man fångar en våg och ställer oss upp på brädan. Till detta område kommer surfare i alla nivåer från hela världen, speciellt under vinterhalvåret då vågorna är som allra bäst.

Tipsa en vän

Agadir, Marocko
Marocko erbjuder fantastiska surfmöjligheter framförallt under vinterhalvåret och är ett väldigt exotiskt och vackert land, med en spännande omgivning på Afrikas nordvästligaste hörn. Surfingen föddes i Agadir på 1960-talet då amerikanska militären låg här, uppenbarligen med alldeles för mycket fritid. Vem skulle inte lockas av de härliga vågorna och det varma vattnet som Marocko har att erbjuda. Det fräscha och nybyggda surfcampet ligger den mysiga lilla byn Tamraght, ca 15 minuter från Agadir och bara ett längre stenkast från havet. Vi har allt från flerbäddsrum till enkelrum på surfcampet och de flesta rummen har eget badrum och toalett. På campet har vi b.la en skön lounge och en stor takterrass, med fantastisk utsikt över Atlanten. Här vilar vi upp oss och spenderar den mesta tiden när vi inte är i vattnet och surfar. Vi brukar också hinna med att besöka den lokala marknaden i Agadir eller åka på utflykt och bada vid vattenfall uppe i bergen.  Surfingen i närheten av campet lämpar sig riktigt bra för dig som är nybörjare men även för den mer avancerade surfaren. Här har du välkända breaks såsom Devil's Rock och Panorama's, båda ligger väldigt nära Killer Point, Mysteries och Anchor Point, som är de mer välkända surfspotsen när man talar om vågsurfing i Marocko. Banana beach är bättre för dig som är nybörjare och ett spot där vi ofta tränar tills vi har fått lite mer koll på hur man fångar en våg och ställer oss upp på brädan. Till detta område kommer surfare i alla nivåer från hela världen, speciellt under vinterhalvåret då vågorna är som allra bäst.
http://twitter.com/share?text=surfresor&hashtags=Agadir, Marocko,surfresor&url=http://xtravel.se/destination/surfresor/Agadir