Siargao, Filippinerna

Introduktion

I södra Filippinerna ligger Siargao Island, den absolut sista utposten innan hundratals mil av öppet hav tar över. Det är en plats som de flesta har otroligt svårt att lämna då det bjuds på ruskigt bra vågor året om och skämmer bort surfare med dussintals breaks runt om hela ön, varav den mest kända är mytomspunna Cloud Nine.

Siargao har även mycket annat att erbjuda, fina vita sandstränder, kitesurfing, SUP, snorkling, beach volley och ett förvånansvärt kul nattliv. Det är inte ovanligt att locals spontant bjuder in till helgrillad gris och Tanduay, den lokala rommen. En gammal favorit är ju annars att bara ligga i hammocken och softa. Varje år i september hålls här Billabong Invitationals och Siargao surfing festival.

 

Tipsa en vän

Siargao, Filippinerna
I södra Filippinerna ligger Siargao Island, den absolut sista utposten innan hundratals mil av öppet hav tar över. Det är en plats som de flesta har otroligt svårt att lämna då det bjuds på ruskigt bra vågor året om och skämmer bort surfare med dussintals breaks runt om hela ön, varav den mest kända är mytomspunna Cloud Nine.Siargao har även mycket annat att erbjuda, fina vita sandstränder, kitesurfing, SUP, snorkling, beach volley och ett förvånansvärt kul nattliv. Det är inte ovanligt att locals spontant bjuder in till helgrillad gris och Tanduay, den lokala rommen. En gammal favorit är ju annars att bara ligga i hammocken och softa. Varje år i september hålls här Billabong Invitationals och Siargao surfing festival. 
http://twitter.com/share?text=surfresor&hashtags=Siargao, Filippinerna,surfresor&url=http://xtravel.se/destination/surfresor/Filippinernasurf