Siargao, Filippinerna

Introduktion

I södra Filippinerna ligger Siargao Island, den absolut sista utposten innan hundratals mil av öppet hav tar över. Det är en plats som de flesta har otroligt svårt att lämna då det bjuds på ruskigt bra vågor och skämmer bort surfare med dussintals breaks runt om hela ön, varav den mest kända är mytomspunna Cloud Nine.

Den bästa perioden att resa hit är under månaderna oktober-december och därför har vi valt att lägga vårt camp under just denna period.

Campet är bara ett stenkast från stranden och ligger idylliskt bland grönskande palmer och andra exotiska växter och djur. Vi bor tillsammans uppdelade i våra bungalows som har bl.a. egen terrass med hängmatta att lata sig i med en bra bok mellan surfpassen. Förutom det så har vi även ett skönt loungeområde, restaurang och en bar som serverar de mest tropiska av alla paraplydrinkar du kan tänka dig. Fräscht, traditionellt och familjärt sammanfattar det mesta om campet!

Vill du ut på större eller mindre äventyr under tiden du är här så har Siargao har även mycket annat att erbjuda, fina vita sandstränder, djungel, vattenfall, kitesurfing, SUP, snorkling, beach volley och ett förvånansvärt kul nattliv. Det är inte ovanligt att locals spontant bjuder in till helgrillad gris och Tanduay, den lokala rommen. En gammal favorit är ju annars att bara ligga i hammocken och softa. Varje år i september hålls här Billabong Invitationals och Siargao surfing festival där man får se världseliten surfa och ha kul bland alla av öns vågor.

På vårt surfcamp i Siargao erbjuder vi två grymt prisvärda paket, både för dig som redan kan surfa och för dig som aldrig stått på en bräda förut. Läs mer om våra paket och priser i menyn till höger.

Är du osäker på din nivå eller behöver tips och råd? Maila oss då gärna på Info@xtravel.se så hjälper vi gärna till att hitta ett upplägg som passar just dig. 

Tipsa en vän

Siargao, Filippinerna
I södra Filippinerna ligger Siargao Island, den absolut sista utposten innan hundratals mil av öppet hav tar över. Det är en plats som de flesta har otroligt svårt att lämna då det bjuds på ruskigt bra vågor och skämmer bort surfare med dussintals breaks runt om hela ön, varav den mest kända är mytomspunna Cloud Nine.Den bästa perioden att resa hit är under månaderna oktober-december och därför har vi valt att lägga vårt camp under just denna period.Campet är bara ett stenkast från stranden och ligger idylliskt bland grönskande palmer och andra exotiska växter och djur. Vi bor tillsammans uppdelade i våra bungalows som har bl.a. egen terrass med hängmatta att lata sig i med en bra bok mellan surfpassen. Förutom det så har vi även ett skönt loungeområde, restaurang och en bar som serverar de mest tropiska av alla paraplydrinkar du kan tänka dig. Fräscht, traditionellt och familjärt sammanfattar det mesta om campet!Vill du ut på större eller mindre äventyr under tiden du är här så har Siargao har även mycket annat att erbjuda, fina vita sandstränder, djungel, vattenfall, kitesurfing, SUP, snorkling, beach volley och ett förvånansvärt kul nattliv. Det är inte ovanligt att locals spontant bjuder in till helgrillad gris och Tanduay, den lokala rommen. En gammal favorit är ju annars att bara ligga i hammocken och softa. Varje år i september hålls här Billabong Invitationals och Siargao surfing festival där man får se världseliten surfa och ha kul bland alla av öns vågor.På vårt surfcamp i Siargao erbjuder vi två grymt prisvärda paket, både för dig som redan kan surfa och för dig som aldrig stått på en bräda förut. Läs mer om våra paket och priser i menyn till höger.Är du osäker på din nivå eller behöver tips och råd? Maila oss då gärna på Info@xtravel.se så hjälper vi gärna till att hitta ett upplägg som passar just dig. 
http://twitter.com/share?text=surfresor&hashtags=Siargao, Filippinerna,surfresor&url=http://xtravel.se/destination/surfresor/Filippinernasurf