Siargao, Filippinerna

Introduktion

I södra Filippinerna ligger Siargao Island, den absolut sista utposten innan hundratals mil av öppet hav tar över. Det är en plats som de flesta har otroligt svårt att lämna då det bjuds på ruskigt bra vågor och skämmer bort surfare med dussintals breaks runt om hela ön, varav den mest kända är mytomspunna Cloud Nine.

Den bästa perioden att resa hit är under månaderna september-december och mars-maj. Men även under sommarmånaderna rullar det in fina vågor för er som föredrar lite mindre vågor för att t.e.x. passa på och finslipa tekniken.

Under den relativt korta regnperioden från januari till mars brukar det i regel komma in större vågor. Därför rekommenderar vi att du har surfat tidigare om du tänkt att resa till Siargao under denna period.

Är du osäker på din nivå eller behöver tips och råd? Maila oss då gärna på Info@xtravel.se så hjälper vi gärna till att hitta ett upplägg som passar just dig.

Siargao har även mycket annat att erbjuda, fina vita sandstränder, kitesurfing, SUP, snorkling, beach volley och ett förvånansvärt kul nattliv. Det är inte ovanligt att locals spontant bjuder in till helgrillad gris och Tanduay, den lokala rommen. En gammal favorit är ju annars att bara ligga i hammocken och softa. Varje år i september hålls här Billabong Invitationals och Siargao surfing festival.

 

Tipsa en vän

Siargao, Filippinerna
I södra Filippinerna ligger Siargao Island, den absolut sista utposten innan hundratals mil av öppet hav tar över. Det är en plats som de flesta har otroligt svårt att lämna då det bjuds på ruskigt bra vågor och skämmer bort surfare med dussintals breaks runt om hela ön, varav den mest kända är mytomspunna Cloud Nine.Den bästa perioden att resa hit är under månaderna september-december och mars-maj. Men även under sommarmånaderna rullar det in fina vågor för er som föredrar lite mindre vågor för att t.e.x. passa på och finslipa tekniken.Under den relativt korta regnperioden från januari till mars brukar det i regel komma in större vågor. Därför rekommenderar vi att du har surfat tidigare om du tänkt att resa till Siargao under denna period.Är du osäker på din nivå eller behöver tips och råd? Maila oss då gärna på Info@xtravel.se så hjälper vi gärna till att hitta ett upplägg som passar just dig. Siargao har även mycket annat att erbjuda, fina vita sandstränder, kitesurfing, SUP, snorkling, beach volley och ett förvånansvärt kul nattliv. Det är inte ovanligt att locals spontant bjuder in till helgrillad gris och Tanduay, den lokala rommen. En gammal favorit är ju annars att bara ligga i hammocken och softa. Varje år i september hålls här Billabong Invitationals och Siargao surfing festival. 
http://twitter.com/share?text=surfresor&hashtags=Siargao, Filippinerna,surfresor&url=http://xtravel.se/destination/surfresor/Filippinernasurf