Hjälmkrav

Att ha hjälm på sig när man utövar vissa extremsporter som tex downhillcykling & motocross är världens mest naturliga sak. Precis som när du åker bil och tar på dig bältet. Vi har därför inte riktigt förstått varför inte alla har hjälm på sig när de åker skidor och är uppe på berget. Olyckorna blir fler för varje år och hastigheterna ökar i samma takt som utrustningen utvecklas och blir bättre och snabbare.

Miste sin pappa

Xtravels VD, Eric Asmussen, miste sin pappa i skidbacken 2008 p.g.a. väldigt dåliga väderförhållanden och en enorm otur. Det resulterade tyvärr i att han inte såg att backen svängde till vänster och ofrivilligt åkte rakt ut över ett stort stenparti, slog i huvudet kraftigt och bröt ryggen på två ställen.

- Det är inte alls säkert att pappa skulle ha överlevt olyckan även om han hade haft hjälm och ryggskydd på sig, men det blev en enorm väckarklocka för mig och förhoppningsvis för alla runt omkring mig.

Det finns säkerhetsutrustning som är lätt, snygg och smidig som kan lindra eventuella olyckor och jag ser ingen anledning till varför inte alla har, framförallt hjälm, på sig när de är ute och åker skidor. Den enda anledningen jag kan se som hinder är att man tycker det är för dyrt, men i förhållande till vad man kan mista på en sekund om man inte använder hjälm så är det ju en billig försäkring.

Xtravels kunder får rabatt

Vi på Xtravel har sett till att ge alla som reser med oss en rejäl rabatt då de handlar hjälm och ryggskydd av märket POC hos vår samarbetspartner Alpingaraget här i Stockholm (finns även webshop). Du får 20% rabatt för att köpa hjälm och/eller ryggskydd på Alpingaraget. Du får givetvis även rabatt på kläder, skidvård och skiduthyrning men då nåogt lägre rabatt.

Det svenskstartade hjälm och ryggskyddsföretaget POC har sponsrat oss på Xtravel sedan vi startade vår verksamhet och har även gett oss två oliak pro models genom åren. Numera kör vi istället på blandade hjälmar från POC.

Det är varken pinsamt, jobbigt eller fult att ha hjälm, det är smart, skönt och snyggt!! Så se nu till och skaffa dig en hjälm och ett ryggskydd så ses vi på berget i vinter och nästa vinter och nästa vinter osv...