Gabriel Gyllensund, privatresor

Gabriel "Gabbe" Gyllensynd är urstockholmaren som levt loppan i Indonesien så länge att man skulle kunna kalla det för hans andra hem. För att inte bli allt för uttråkad där så fördrev han tiden med att surfa och dyka dygnet runt. Gabbe började som praktikant här för några år sedan men är nu en av våra viktigaste hästkrafter. Kontakta Gabbe på gabriel.gyllensund@xtravel.se eller slå en pling på 08-333 669. 

Vilket är ditt bästa resminne?

En tvåmånaders expeditionssegling med rock´n rolldykning på schemat. Vi satte segel i södra Thailand med slutdestination i södra Sulawesi med bl.a. Borneo, Komodo och andra helt okända små ögrupper längs vägen, mäktigt!

Vad reser du aldrig utan?
Musik och pepp.

Hur packar man bäst inför resan?
Med musik och öl hemma kvällen innan och om man har tur så får man packa med surfbrädorna också!

Bästa guldkornet?
Svår fråga då det finns så mycket man vill återuppleva men får jag bara välja en plats så skulle jag säga Balangan på Bali. Tokfin lång vänstervåg i vacker miljö med kristallklart vatten. Att stranden ser ut som en på såna klassiska tacky vykort gör ju också att man vågar låta tjejen vänta lite längre innan man paddlar in!

Värsta maten du ätit?
Käkade friterade skorpioner på spett i Kina men faktiskt inte så äckligt som man kan tro med någon typ av grillkrydda på. Tror nog att jag drar till med kumminkryddat knäckebröd i stället, gör man misstaget att ta en tugga så sitter smaken kvar mellan tänderna i timmar!

Nämn en plats du vill bosätta dig på, och varför?
Behöver ingen betänketid på denna...Indo! Fortfarande oexploaterat om man tar sig utanför Balis gränser och har allt, bra surf, grym dykning och fantastiska miljöer och människor.

Resa själv eller med en polare?
Beror så klart på vart man ska och vad man ska göra. Jag skulle säga att om man reser själv så träffar man nya polare och reser man med polare så träffar man troligtvis inga nya polare.

Vad är det som är så speciellt med Chamonix?
Sista och enda gången jag varit där så ramlade jag ner för ett stup och pajja ryggen men kommer ihåg att det fanns ett skönt after-ski ställe som tog hand om mig de resterande dagarna, så bra att jag inte ens minns namnet på stället!

Surfa eller åka lagg?
Även om intresset för snön och skidåkning (eller egentligen bräda) har ökat sedan jag började på Xtravel så drar surfet det längsta strået mellan dessa. Det slutar alltid med sjukhusbesök för mig när jag är på berget...

Bästa låten att pumpa puder till?
Har aldrig fått pumpa riktigt djup pudersnö med W.A.S.P har alltid haft en tendens att pumpa i gång adrenalinet i mig vid olika friluftsaktiviteter.

Varför har man kepsen på sne´?
När jag var liten så gick Skurt på tv, han var ball!

Är vår vildmark speciellt vild egentligen?
I Stockholm går det jävligt vilt till på helgerna ibland.

Vad ska du göra när du blir stor?
Åker båt i Stockholms skärgård på sommaren, seglar, dyker och surfar i tropikerna på vintern.

Vad är det som är så kul med att åka telemark?
Tittar över axeln och hoppas att frågan ställdes till någon annan. Har tyvärr aldrig åkt på telisar.

Vilken är din absoluta drömdestination?
Just nu är jag sugen på Papua Nya Guinea, men efter att nyss ha plöjt igenom en serie om Söderhavet så lockar hela den regionen.

Kissa i våtdräkten eller kissa i täckbrallan?
Kissa i våtdräkten - check! Speciellt när man surfar på hemmaplan på vintern men att kissa i täckbrallan vet jag inte, but if you gotta go...

Vart hittar man dig en fredagskväll?
Där de serverar bra Amaretto Sour´s

När och var, har du jobbat med Xtravel?
2009 nässlade jag in mig som praktikant på kontoret i Stockholm, slavade runt med diverse skitgöra och såg bl.a. till att Spotify uppdaterades med nya spellistor. Med lite mer ansvar i dag och fantastiska kollegor och vänner är jag en lycklig man!