• Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

Alagna, Italien 2016

NYA PRISER OCH DATUM INFÖR VINTERN 2017 PRESENTERAS I AUGUSTI. Alagna är en mysig liten by som ligger i Valsesia regionen i Italien, ungefär 1,5 timme norr om Milano. Alagna är en skidort som har allt man kan önska för en grym skidresa. Låt dig inte skrämmas av ortens slogan Freeride Paradise, det finns massor av fina backar för alla nivåer av skid och brädåkare. Monterosa skidsystem inkluderar även Champoluc och Gressoney men där lilla Alagna enligt oss är orten med absolut mest charm och med bäst skidåkning. Förvänta dig ingen afterski med untz -untz eller fest inpå småtimmarna, här är vi för att åka massor av skidor och äta gott på någon av de små trevliga restaurangerna runt om i byn.

Det finns 56 markerade pister och 29 liftar i området och väldigt stora offpistområden. För att få ut maximal upplevelse kan du  boka en eller tre dagar med bergsguide som tillägg för att få skörda all powpow Alagna kan leverera! Oavsett vilket av våra boendealternativ du väljer så har du alltid gångavstånd till liften. Storleken på byn gör att allt känns centralt och kvällarna spenderas förslagsvis på vinerian på huvudgatan. Alagna har helt enkelt allt och mer därtill, precis som vi på Xtravel önskar. Passa på att nypa några av de sista platserna här i mars innan säsongen är slut, eller nyp vårt säsongsavslutningserbjudande  på Hotell Monterosa fr. 4,895:-/person?

Om resan

Flyg
Pris inkluderar flyg. Oftast med Lufthansa och då inkl. skidfrakt (i mån av plats) via Frankfurt (ca 1h transfer) detta göra det enklare för GBG, CPH och OSL att ansluta samt gör att vi får in skidfrakt  på våra ordinarie flyg.

Transfer
Xtravels guider hämtar på flygplatsen och kör dig upp de ca 2h från Milano till Alagna (även för weekendresenärer vid bokningar av 4 personer eller fler annars kan tillägg tillkomma). Under transfern får ni något gott att dricka och tugga på och information om de kommande dagarna från vår guide.

Boende
Under resans gång bor vi på valt lägenhets-/hotellalternativ. Alla boendealternativ har gångavstånd till och från liften/backen.

Måltider
Varierar beroende på valt lägenhets-/hotellalternativ men gemensamt för våra hotell är att de inkluderar frukost alla dagar (ej vid boende i lägenhet, men då kan man välja att köpa till väl på plats). Middagspaket om 5 middagar på externa restauranger går att köpa till vid din bokning till ett förmånligt pris.  För weekendresenärer är frukost inkluderat.

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar de sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. Önskar man offpistguidning, så går det att lägga till en eller tre dagars åkning med lokal bergsguide i din bokning. Alternativt försöker vi lösa det väl på plats i mån av tillgänglighet.

Liftkort
Är inkluderat under de 6 åkdagar då vi är på plats för hela Monterosa skidsystemet (inkluderar Gressoney & Champoluc). 3 dagars liftkort inkluderat i våra weekendpaket.

Svårighetsgrad
Alagna är känt för sin tuffare offpist men låt dig inte skrämmas av det.  Hit kan alla nivåer av skidåkare åka då möjligheterna är så pass stora. Dalarna bredvid, Gressoney och Champloluc erbjuder en något snällare åkning och dit tar man sig enkelt med lift från Alagna om så önskas. Är man inte sugen på den något mer utmanande nedfarten till Alagna på eftermiddagen så tar man istället bara liften ner.  Ett skidområde för såväl familjer som pudernördar i alla nivåer.

Vår guide på plats

Linn Björö

Linn började jobba med oss sommaren 2015 på Mallorca men har många års erfarenhet och rutin från reseledaryrket och skidåkning. I vinter är det Linn som sitter bakom spakarna i Alagna som är Xtravels största ort i alperna. Glad, lösningsorienterad och ett ess på att bränna lagg. Med Linn i Alagna kommer nog vintern 2016 bli den bästa hittills.

Läs mer om Linn under vår Guider & team sida.

Skidsystemet

xtravel_skidsystem_monterosa_alagna

Antal liftar29st
Antal nedfarter (blå/röd/svart)17/32/7
Högsta åkhöjd (Punta Indren)3275 m.ö.h
Längsta nedfart (pist)5005 m
Högsta fallhöjd2063 m
Finns park?Ja, 2st
Total pistlängd180 km
Antal offpistreporoändligt

 

Destinationsfakta

När skall man åka hit? Alagna är en grym skidort dock i söderläge så för att ha högst sannolikhet på grym snö är början på januari till slutet på mars bäst även om det med hjälp av lite snökanonner mm även funkar tidigare och längre än så på säsongen. Lämpar sig perfekt för både kompisgäng och familjer både för veckor och helgresor.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För Italien som är en del av EU behövs inget visum.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Italien.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Valuta: I Italien är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,3kr (1 okt 2015). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Allmänt: Vid toppen Ghiacciaio d’Indren, 3550 m.ö.h och en kort hike från Punta Indren dit man tar sig med lift , kan man välja mellan ett tiotal drömlika off pist-turer med otaliga varianter, varav hälften slutar i Alagna och hälften i Gressoney (bergsguide rekommenderas). Det är underligt att inte fler har upptäckt Alagna med omnejd tidgiare men vi klagar inte för det är fortfarande ett område med väldigt få liftköer och ouppåkta linjer efter lunch. Till Alagna skall du dock inte åka om du söker fartfylld afterski eller bra party på kvällarna för här är det skidåkningen och god mat i fokus.

Bra att veta:
Det italienska ordet Pizza är ett av dom få ord som alla i hela världen förstår.

Det är inte bara pizzadeg, pasta, romantiska middagar och nyfikna sjöfarare som Christopher Columbus och Marco Polo som satt italien på kartan. Även Alessandro Volta drog sitt strå till stacken då han uppfann det elektriska batteriet och upptäckte metangasen.

1592 tillverkade den italienske vetenskapsmannen Galilei den första termometer. Den behövde dock trimmas lite så 150 år senare, 1742, gjorde svensken Anders Celsius den till vad den är idag.

Den lilla skrotbilen Fiat förknippar de flesta med Italien. Men man ska inte glömma att Fiat äger märken som t e x Lancia, Alfa Romeo, Ferrari och Maserati!

 

 

Karta & Väder

Alagna som ligger i södra delarna av alperna och söder om det stora Monterosa massivet; alltså ett område med tämligen mycket sol och snö som faller tack vare att de tunga snömolnen fastnar på de höga bergen. Byn som ligger på 1200 m.ö.h har inte alltid snö men det går att köra ner till byn hela säsongen, ibland med lite snökanonshjälp dock.

Mest snö kommer i slutet av dec, hela januari och mitten på mars fram till påsk, historiskt under de senaste tre åren.  Kolla aktuellt väder i Alagna här.

DecJanFebMar
Temp 4⁰ C2⁰ C3⁰ C4⁰ C
Snödjup150 cm210 cm260 cm340 cm

Tredje året i rad vi åker till Alagna med Xtravel. En weekend fylld av skidåkning i stort system med många olika pister och offpistrepor. Grymma lunchrestauranger.

Micke & Anna T, 2015

Med kort transfer, boende nära lift och backe och möjligheten att bo i lägenhet där vi kan rå om oss själva blir Alagna med Xtravel en klar favorit i alperna dit vi absolut skall igen.

Freddan, 2014

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor