• Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

Alagna, Italien 2017

Alagna är en mysig liten skidort som har allt man kan önska för en grym skidresa. Det finns 56 markerade pister och 29 liftar i området och väldigt stora offpistområden. Monterosa skidsystem inkluderar även orterna Champoluc och Gressoney, men lilla Alagna tycker vi är orten med absolut mest charm och med bäst skidåkning. Förvänta dig ingen afterski med untz -untz eller fest inpå småtimmarna, här är det fokus på att åka massor av skidor och äta gott på någon av de små trevliga restaurangerna runt om i byn. Till i år har dom öppnat upp ett kanonfint spa som vi verkligen rekommenderar ett besök på.

Oavsett vilket av våra boendealternativ du väljer så har du alltid gångavstånd till liften. Storleken på byn gör att allt känns centralt och kvällarna spenderas oftast på vinerian på huvudgatan. Alagna har helt enkelt allt och mer därtill för den optimala skidåkningen, precis som vi på Xtravel önskar.

Pris från: 9,595 SEK/person

Om resan

Flyg
Pris inkluderar flyg på våra standard resor från Stockholm. Oftast med SAS  och direktflyg till Milano Linate

Transfer
På veckoresorna ingår transfer tur/retur från Milanos flygplats, när ni anländer kommer ni bli hämtade av en transfer som kör er från Milano till Alagna, ca 2,5h transfer.

Boende
För Alagna väljer man vilket boendealternativ som passar er/dig (lägenhets-/hotellalternativ.) Alla boendealternativ har gångavstånd till och från liften/backen.

Måltider
Varierar beroende på valt lägenhets-/hotellalternativ men gemensamt för våra hotell är att de inkluderar frukost alla dagar (ej vid boende i lägenhet, men då kan man välja att köpa till på plats). Middagspaket om 5 middagar på externa restauranger går att köpa till vid din bokning till ett förmånligt pris (ej klart än utan kommer uppdateras).

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta guida dig runt på berget och i byn. På berget visar de sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. Önskar man offpistguidning, så går det att lägga till en eller tre dagars åkning med lokal bergsguide i din bokning. Alternativt försöker vi lösa det väl på plats i mån av tillgänglighet.

Liftkort
För veckoresorna är det inkluderat 6 dagars liftkort för hela Monterosa skidsystemet (inkluderar Gressoney & Champoluc).

Svårighetsgrad
Alagna är känt för sin tuffare offpist men hit kan verkligen alla nivåer av skidåkare åka då variationerna är så pass stora. Dalarna bredvid, Gressoney och Champloluc erbjuder en något snällare åkning och dit tar man sig enkelt med lift från Alagna om så önskas. Är man inte sugen på den något mer utmanande nedfarten till Alagna på eftermiddagen så tar man istället bara liften ner.  Ett skidområde för såväl familjer som pudernördar i alla nivåer.

Anna Rindborg

Anna föddes med fötterna i pjäxorna och är helt enkelt en riktig fjällget. Att hennes största hobby även är att koka rivigt och gott kaffe är ju ett extra plus!

Skidsystemet

xtravel_skidsystem_monterosa_alagna

Antal liftar29st
Antal nedfarter (blå/röd/svart)17/32/7
Högsta åkhöjd (Punta Indren)3275 m.ö.h
Längsta nedfart (pist)5005 m
Högsta fallhöjd2063 m
Finns park?Ja, 2st
Total pistlängd180 km
Antal offpistreporoändligt

 

Destinationsfakta

När skall man åka hit? Alagna är helt klart en grym skidort. Vill man pricka in bästa snön är början på januari till slutet på mars bäst även om det med hjälp av lite snökanoner även funkar tidigare och längre än så på säsongen. Lämpar sig perfekt för både kompisgäng och familjer både för veckor och helgresor.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För Italien som är en del av EU behövs inget visum.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Italien.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Valuta: I Italien är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,6kr (1 sept 2016). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Allmänt: Vid toppen Ghiacciaio d’Indren, 3550 m.ö.h och en kort hike från Punta Indren dit man tar sig med lift , kan man välja mellan ett tiotal drömlika off pist-turer med otaliga varianter, varav hälften slutar i Alagna och hälften i Gressoney (bergsguide rekommenderas). Det är en gåta att inte fler har upptäckt Alagna med omnejd men vi klagar inte för det är fortfarande ett område med väldigt få liftköer och ouppåkta linjer långt efter lunch. Till Alagna skall du dock inte åka om du söker fartfylld afterski eller bra party på kvällarna för här är det skidåkningen och god mat i fokus.

Bra att veta:
Det italienska ordet Pizza är ett av dom få ord som alla i hela världen förstår.

Det är inte bara pizzadeg, pasta, romantiska middagar och nyfikna sjöfarare som Christopher Columbus och Marco Polo som satt italien på kartan. Även Alessandro Volta drog sitt strå till stacken då han uppfann det elektriska batteriet och upptäckte metangasen.

1592 tillverkade den italienske vetenskapsmannen Galilei den första termometer. Den behövde dock trimmas lite så 150 år senare, 1742, gjorde svensken Anders Celsius den till vad den är idag.

Den lilla skrotbilen Fiat förknippar de flesta med Italien. Men man ska inte glömma att Fiat äger märken som t e x Lancia, Alfa Romeo, Ferrari och Maserati!

 

Karta & Väder

Alagna som ligger i södra delarna av alperna och söder om det stora Monterosa massivet; alltså ett område med tämligen mycket sol och snö som faller tack vare att de tunga snömolnen fastnar på de höga bergen. Byn som ligger på 1200 m.ö.h har inte alltid snö men det går att köra ner till byn hela säsongen, ibland med lite snökanonshjälp dock.

Mest snö kommer i slutet av dec, hela januari och mitten på mars fram till påsk, historiskt under de senaste tre åren.  Kolla aktuellt väder i Alagna här.

DecJanFebMar
Temp 4⁰ C2⁰ C3⁰ C4⁰ C
Snödjup150 cm210 cm260 cm340 cm

Tredje året i rad vi åker till Alagna med Xtravel. En weekend fylld av skidåkning i stort system med många olika pister och offpistrepor. Grymma lunchrestauranger.

Micke & Anna T, 2015

Med kort transfer, boende nära lift och backe och möjligheten att bo i lägenhet där vi kan rå om oss själva blir Alagna med Xtravel en klar favorit i alperna dit vi absolut skall igen.

Freddan, 2014

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor