• Pris från8995:-

  Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Pris från8995:-

  Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Pris från8995:-

  Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Pris från8995:-

  Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Pris från8995:-

  Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Pris från8995:-

  Alagna, Italien


  Freeride Paradise

Alagna Vecka, Italien

Alagna är en mysig liten skidort som har allt man kan önska för en grym skidresa. Det finns 56 markerade pister och 29 liftar i området och väldigt stora offpistområden. Monterosa skidsystem inkluderar även orterna Champoluc och Gressoney. Men lilla Alagna tycker vi är orten med absolut mest charm och med bäst skidåkning. Förvänta dig inte massa afterski eller fest inpå småtimmarna, här är det fokus på att åka massor av skidor och äta gott på någon av de små trevliga restaurangerna runt om i byn.

Oavsett vilket av våra boendealternativ du väljer så har du alltid gångavstånd till liften. Storleken på byn gör att allt känns centralt.  Alagna har helt enkelt allt och mer därtill för den optimala skidåkningen, precis som vi på Xtravel önskar.

Indren Hus

Bra lägenheter belägna i två sammanhängande charmiga hus. Endast 300 meter från stadskärnan på huvudgatan och ca 500 meter från liften/backen. Lägenheterna har bra standard där handdukar och lakan samt slutstädning är inkluderat i priset.

Ingen lägenhet är den andra lik men alla har det nödvändigaste i köket samt tv, telefon och toalett/badrum. Ett bra och prisvärt skidåkaralternativ för dig som kanske vill känna lite mer flexibilitet under din skidresa genom att bo i lägenhet. Skidrum och parkering finns. Möjlighet att köpa till en enklare frukost på plats finns.


 Transport & boende

Flyg
Pris inkluderar flyg på våra standard resor från Stockholm med Lufthansa. Vi flyger oftast till Milano Malpensa (mxp)

Transfer
På veckoresorna ingår transfer tur/retur från Milano (mxp) flygplats. När ni anländer kommer ni bli hämtade av en transfer som kör er från Milano till Alagna, ca 2 h transfer.

Boende
För Alagna väljer man vilket boendealternativ som passar er/dig (lägenhets-/hotellalternativ.) Alla boendealternativ har gångavstånd till och från liften/backen.

Måltider
Varierar beroende på valt lägenhets-/hotellalternativ men gemensamt för våra hotell är att de inkluderar frukost alla dagar. (ej vid boende i lägenhet, men då kan man välja att köpa till på plats). Middagspaket om 5 middagar på externa restauranger går att lägga till i nästa steg till ett förmånligt pris.

 Hotell Cristallo

Ett av Alagnas finaste hotell erbjuder stora och rymliga rum. Relaxavdelning med swimmingpool, gym och bastu. Mycket trevlig restaurang och en ny bar där man kan få en trevlig drink eller en god barbera. Alla rum är av hög standard med det mest man behöver i bekvämligheter.

Med 300 meter till liften och bra faciliteter känns Cristallo som ett självklart val för er som vill njuta av både skidåkning och avkoppling därefter. Här finns både dubbelrum och familjerum som man kan vara max 5 personer i. På hotellet finns det möjlighet att välja till halvpension, vi inkluderar frukost i våra standardpaket.


Om resan

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta guida dig runt på berget och i byn. På berget visar de sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. Önskar man offpistguidning, så går det att lägga till bergsguide som tillägg i nästa steg. Alternativt försöker vi lösa det väl på plats i mån av tillgänglighet.

Liftkort
För veckoresorna är det inkluderat 6 dagars liftkort för hela Monterosa skidsystemet (inkluderar Gressoney & Champoluc).

Svårighetsgrad
Alagna är känt för sin tuffare offpist men hit kan verkligen alla nivåer av skidåkare åka då variationerna är så pass stora. Dalarna bredvid, Gressoney och Champloluc erbjuder en något snällare åkning och dit tar man sig enkelt med lift från Alagna om så önskas. Är man inte sugen på den något mer utmanande nedfarten till Alagna på eftermiddagen så tar man istället bara liften ner.  Ett skidområde för såväl familjer som pudernördar i alla nivåer.

 

 

 

 

Hotell Monterosa

Bara 100 meter från skidliften, ligger vackra Hotel Monterosa. Inhyst i en byggnad från 1865 och tack vare nya (svenska) ägare har hotellet ny lounge, ett uppvärmt skidrum där du kan hämta dina pjäxor torra och varma på morgonen. Frukost serveras i den mysiga matsalen med hemma bakat bröd och här finns såklart gröt, ägg etc.

Dubbelrummen har fått en rejäl ansiktslyftning med bla sköna sängar i matsalen som är i princip oförändrad sedan hotellet byggdes serveras alla goda middagar. I källaren hittar du en mysig bar för trevligt häng efter en lång dag på berget om du inte hellre sitter i den fina loungen och myser med en bok.


Destinationsfakta

När skall man åka hit? Alagna är helt klart en grym skidort. Vill man pricka in bästa snön är början på januari till slutet på mars bäst även om det med hjälp av lite snökanoner även funkar tidigare och längre än så på säsongen. Lämpar sig perfekt för både kompisgäng och familjer både för veckor och helgresor.

Allmänt: Vid toppen Ghiacciaio d’Indren, 3550 m.ö.h och en kort hike från Punta Indren dit man tar sig med lift, kan man välja mellan ett tiotal drömlika off pist-turer med otaliga varianter, varav hälften slutar i Alagna och hälften i Gressoney (bergsguide rekommenderas).  Till Alagna skall du dock inte åka om du söker fartfylld afterski eller bra party på kvällarna för här är det skidåkningen och god mat i fokus.

Antal liftar 29st
Antal nedfarter (blå/röd/svart)17/32/7
Högsta åkhöjd (Punta Indren)3275 m.ö.h
Längsta nedfart (pist)5005 m
Högsta fallhöjd 2063 m
Finns park? Ja, 2st
Total pistlängd 180 km
Antal offpistrepor oändligt

Karta & Väder

Alagna som ligger i södra delarna av alperna och söder om det stora Monterosa massivet; alltså ett område med tämligen mycket sol och snö som faller tack vare att de tunga snömolnen fastnar på de höga bergen. Byn som ligger på 1200 m.ö.h har inte alltid snö men det går att köra ner till byn hela säsongen, ibland med lite snökanonshjälp dock.

Mest snö kommer i slutet av dec, hela januari och mitten på mars fram till påsk, historiskt under de senaste tre åren.  Kolla aktuellt väder i Alagna här.

DecJanFebMar
Temp 4⁰ C2⁰ C3⁰ C4⁰ C
Snödjup150 cm210 cm260 cm340 cm

Tredje året i rad vi åker till Alagna med Xtravel. En weekend fylld av skidåkning i stort system med många olika pister och offpistrepor. Grymma lunchrestauranger.

Micke & Anna T, 2015

Med kort transfer, boende nära lift och backe och möjligheten att bo i lägenhet där vi kan rå om oss själva blir Alagna med Xtravel en klar favorit i alperna dit vi absolut skall igen.

Freddan, 2014

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar