• Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna, Italien


  Freeride Paradise

Alagna Vecka, Italien

Alagna är en pärla till skidort som har allt man kan önska för en grym skidresa. Det finns 56 markerade pister och 29 liftar i området och väldigt stora offpistområden. Monterosa skidsystem inkluderar även orterna Champoluc och Gressoney. Men lilla Alagna tycker vi är orten med absolut mest charm och med bäst skidåkning. Förvänta dig inte massa afterski eller fest inpå småtimmarna, här är det fokus på att åka massor av skidor och äta gott på någon av de små trevliga restaurangerna runt om i byn och självklart finns en trevlig vinbar för kvällens.

Oavsett vilket av våra boendealternativ du väljer så har du alltid gångavstånd till liften. Storleken på byn gör att allt känns centralt. Alagna har helt enkelt allt och mer därtill för den optimala skidåkningen, precis som vi på Xtravel önskar.

OM RESAN:

Flyg
Vi flyger med SAS, direktflyg till Milano (LIN) från Arlanda (avvikelser kan förekomma).

Transfer
Transfer ingår tur/retur från Milano (LIN) flygplats. Milano till Alagna, tar ca 2-2,5 h transfer.

Boende
För Alagna väljer man vilket boendealternativ som passar er/dig (lägenhets-/hotellalternativ.) Alla boendealternativ har gångavstånd till och från liften/backen alternativt skidbuss.

Måltider
Varierar beroende på valt lägenhets-/hotellalternativ. Hotellen inkluderar alltid frukost alla dagar, möjlighet till halvpension finns. Bokar man en lägenhet så inkluderas ej frukost men möjlighet att köpa till finns. Det finns många bra restauranger i byn för er som vill test detta.

Guidning
Våra grymma Xtravelguider ser till att ta guida dig runt på berget och i byn. På berget visar de sköna åk och de bästa restauranger. Önskar man offpistguidning, så går det att lägga till bergsguide som tillägg i nästa steg. Alternativt försöker vi lösa det väl på plats i mån av tillgänglighet.

Ski clinic 
Väl på plats kan du signa upp på 1-2 timmar med våra duktiga skidguider som hjälper utvecklas som skidåkare och ge dig möjligheten att fila på tekniken på berget. Våra guider på plats delar upp er i mindre grupper.

Liftkort
Inkluderat 6 dagars liftkort för hela Monterosa skidsystemet + Punta Indren offpistlift (inkluderar Gressoney & Champoluc).

Svårighetsgrad
Alagna är känt för sin tuffare offpist men hit kan verkligen alla nivåer av skidåkare åka då variationerna är så pass stora. Dalarna bredvid, Gressoney och Champloluc erbjuder en något snällare åkning och dit tar man sig enkelt med lift från Alagna om så önskas. Ett skidområde för såväl familjer som pudernördar i alla nivåer.

Boendealternativ Hotell:

Hotell Cristallo

Centralt hotell med gångavstånd till liften, 250 meter. Hotell Cristallo har stora och rymliga rum, här finns faciliteter som relaxavdelning med swimmingpool, gym och bastu. Hotellet har en trevlig restaurang och bar i botten där man kan njuta av en god drink eller en barbera. Vi inkluderar frukost i standardpaketet, mer info finns i nästa steg.


Hotell Monterosa

Mitt på centrala torget ligger vackra Hotel Monterosa, med gångavstånd till liften, 100 meter. Hotellet har mycket trevliga dubbelrum med sköna sängar. Här finns faciliteter som bastu, trevlig lounge och en magisk fin matsal. Vi inkluderar halvpension (god frukost med gröt,ägg etc och 5 kvällar med trerättersmiddag) mer info finns i nästa steg.

Boendealternativ lägenheter:

Indren Hus

Med gångavstånd till liften, ca 450 meter hittar vi pensionat Indren hus med enklare lägenheter belägna i två sammanhängande charmiga hus. Ett prisvärt skidåkaralternativ för dig som kanske vill känna lite mer flexibilitet under din skidresa med att bo i lägenhet. Handdukar och lakan samt slutstädning är inkluderat, mer info finns i nästa steg.


Alagna Experience Resort -Mira

Lite längre ner på huvudgatan i byn cirka 600 meter från liften ligger Mira lägenhets resort, nybyggda lägenheter med ett kanon fint spa och super fin inomhus/utomhus pool.  Skidbuss går exakt utanför resorten för dem som inte vill gå. Handdukar och lakan samt slutstädning är inkluderat, mer info finns i nästa steg.

Destinationsfakta & Väder

Alagna som ligger i södra delarna av alperna och söder om det stora Monterosa massivet; alltså ett område med tämligen mycket sol och snö som faller tack vare att de tunga snömolnen fastnar på de höga bergen.Kolla aktuellt väder i Alagna här. När skall man åka hit? Vill man pricka in bästa snön är början på januari till slutet på mars bäst även om det med hjälp av lite snökanoner även funkar tidigare och längre än så på säsongen.

Antal liftar 29st
Antal nedfarter (blå/röd/svart)17/32/7
Högsta åkhöjd (Punta Indren)3275 m.ö.h
Längsta nedfart (pist)5005 m
Högsta fallhöjd 2063 m
Finns park? Ja, 1st
Total pistlängd 180 km
Antal offpistrepor oändligt

Tredje året i rad vi åker till Alagna med Xtravel. En weekend fylld av skidåkning i stort system med många olika pister och offpistrepor. Grymma lunchrestauranger.

Micke & Anna T, 2015

Med kort transfer, boende nära lift och backe och möjligheten att bo i lägenhet där vi kan rå om oss själva blir Alagna med Xtravel en klar favorit i alperna dit vi absolut skall igen.

Freddan, 2014

Skräddarsy din resa till Alagna Vecka, Italien

Börja med att välja när du vill resa.

INKLUDERAT I PAKETET:

 • Direktflyg tur/retur Stockholm ARN – Milano LIN med SAS (Avvikelser kan finnas)
 • Ett kolli skidbagage (skidor/snowboard,stavar,pjäxor)
 • Transfer från Milano LIN – Alagna t/r
 • Boende 7 nätter på valt boende
 • Liftkort 6 dagar för hela Monterosa skidsystem (ink offpistliften Indren)
 • Guidning, service och instruktioner av vår Xtravelguide på plats
 • 1-2 timmar ski clinic med vår guide (begränsat antal)
 • Lokala skatter, resemoms och flygskatter
 • Diverse erbjudanden & rabatter från våra samarbetspartners
 • Inloggning till ”Min sida” där du hittar all nödvändig information inför din resa: resehandlingar, aktuellt väder och träningstips.

ATT TÄNKA PÅ:

 • Vid val av boende på nästa steg finns information om vad som inkluderas för matpaket(B&B, Halvpension, Helpension)
 • Observera att detta blir en förfrågan som du skickar iväg och vi återkommer med svar om tillgänglighet och exakt pris.
 • Önskar du flyga ut från annan ort än Stockholm så meddela oss i din bokning så återkommer vi med möjliga alternativ och tilläggskostnad för detta.
 • Kom ihåg att meddela oss ålder för barn under 12 år så återkommer vi med avdrag för dessa personer då liftkort och mat då är billigare,
 • Fakturan går till huvudbokaren. Vill ni betala separat, gör varsin bokning och ange resesällskap i meddelandefältet.

Summa: 0 SEK

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar