• Alagna "Åka Skidor" Weekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna "Åka Skidor" Weekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna "Åka Skidor" Weekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna "Åka Skidor" Weekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna "Åka Skidor" Weekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna "Åka Skidor" Weekend, Italien


  Freeride Paradise

Alagna ”Åka Skidor” Weekend, Italien

Alagna är en skidort som har allt man kan önska för en grym skidweekend. 22-25 mars 2018 gör vi en specialresa med extra allt tillsammans med det grymma crewet bakom tidningen Åka Skidor.  Åka Skidor och Xtravel vill att du ska få så mycket grym skidåkning som möjligt i puder, lössnö, offpist eller vad man nu vill kalla det under våra skiddagar.  Och självklart hoppas vi att detta blir den grymmaste helgen på väldigt länge.  Denna helg har vi Sverre Liljequist med oss som delar med sig av sköna stories och är med oss på berget.

Alagna ligger i Valsesiaregionen i Italien, transfertid ungefär 2 timmar från Milano. Monterosas skidsystem inkluderar förutom grymma Alagna även Champoluc och Gressoney.
Det finns hela 56 markerade pister och 29 liftar i området och väldigt stora offpistområden. På denna specialresa bor vi på Hotell Cristallo med gångavstånd till liften.  Alagna har  allt och mer därtill för en grym skidweekend, precis som vi på Xtravel & Åka Skidor önskar.

 

Om resan

Flyg
Ej inkluderat på denna specialresa, det finns tre flygplatser att flyga till Linate (direktflyg med SAS) Malpensa eller Bergamo. Om ni vill ha hjälp att boka flyg skriv i övrigtfältet så hjälper vi gärna till.

Transfer
Inkluderas från Malpensa flygplats gratis, transfer kan bokas från Linate och Bergamo men då tillkommer ett tillägg

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar de sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. Utöver det ingår en skiddag med lokal bergsguide.

Liftkort
3 dagars liftkort  för hela Monterosa skidsystemet (inkluderar Gressoney & Champoluc) ingår på denna resa.

Svårighetsgrad
Alagna är känt för sin tuffare offpist men låt dig inte skrämmas av det.  Hit kan alla nivåer av skidåkare åka då möjligheterna är så pass stora. Dalarna bredvid, Gressoney och Champloluc erbjuder en något snällare åkning och dit tar man sig enkelt med lift från Alagna om så önskas. Är man inte sugen på den något mer utmanande nedfarten till Alagna på eftermiddagen så tar man istället bara liften ner.  Ett skidområde för såväl familjer som pudernördar i alla nivåer.

Hotell

Boende
På denna specialresa bor vi på supermysiga Cristallo. Beläget 5 minuter från liften. På Cristallo mår man gott efter en dag på berget då både bar, relax med pool och restaurang finns på hotellet. Frukost alla dagar och en middag ingår.

Hotel Cristallo

 

 

Destinationsfakta

När skall man åka hit? Alagna är en grym skidort dock i söderläge så för att ha högst sannolikhet på grym snö är början på januari till slutet på mars bäst även om det med hjälp av lite snökanonner mm även funkar tidigare och längre än så på säsongen. Lämpar sig perfekt för både kompisgäng och familjer både för veckor och helgresor.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Italien.
EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Valuta: I Italien är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,3kr (1 okt 2015). Kolla aktuell valuta här.

Allmänt: Vid toppen Ghiacciaio d’Indren, 3550 m.ö.h och en kort hike från Punta Indren dit man tar sig med lift , kan man välja mellan ett tiotal drömlika off pist-turer med otaliga varianter, varav hälften slutar i Alagna och hälften i Gressoney (bergsguide rekommenderas). Till Alagna skall du dock inte åka om du söker fartfylld afterski eller bra party på kvällarna för här är det skidåkningen och god mat i fokus.

Antal liftar29st
Antal nedfarter (blå/röd/svart)17/32/7
Högsta åkhöjd (Punta Indren)3275 m.ö.h
Längsta nedfart (pist)5005 m
Högsta fallhöjd2063 m
Finns park?Ja, 2st
Total pistlängd180 km
Antal offpistreporoändligt

 

 

Karta & Väder

Alagna som ligger i södra delarna av alperna och söder om det stora Monterosa massivet; alltså ett område med tämligen mycket sol och snö som faller tack vare att de tunga snömolnen fastnar på de höga bergen. Byn som ligger på 1200 m.ö.h har inte alltid snö men det går att köra ner till byn hela säsongen, ibland med lite snökanonshjälp dock.

Mest snö kommer i slutet av dec, hela januari och mitten på mars fram till påsk, historiskt under de senaste tre åren.  Kolla aktuellt väder i Alagna här.

DecJanFebMar
Temp 4⁰ C2⁰ C3⁰ C4⁰ C
Snödjup150 cm210 cm260 cm340 cm

Tredje året i rad vi åker till Alagna med Xtravel. En weekend fylld av skidåkning i stort system med många olika pister och offpistrepor. Grymma lunchrestauranger.

Micke & Anna T, 2015

Med kort transfer, boende nära lift och backe och möjligheten att bo i lägenhet där vi kan rå om oss själva blir Alagna med Xtravel en klar favorit i alperna dit vi absolut skall igen.

Freddan, 2014

Skräddarsy din resa till Alagna ”Åka Skidor” Weekend, Italien

Börja med att välja när du vill resa.

INKLUDERAT I PAKETET:

 • Transfer och skjuts från Milano (mxp) – Alagna t/r
 • Boende 3 nätter på Hotell Cristallo
 • Liftkort 3 dagar
 • Guidning, service och instruktioner av vår Xtravelguide på plats
 • En skiddag med lokal bergsguide
 • Åkning och genomgång av åkning med Sverre Liliequist.
 • Föredrag och stories av Sverre Liliequist
 • Helly Hansen-väska med sköna skidprylar
 • Helårsprenumeration på Åka Skidor. Är du redan
  prenumerant förlängs din prenumeration med ett år
 • Frukost alla dagar
 • En middag
 • Lokala skatter, resemoms och flygskatter
 • Diverse erbjudanden & rabatter från våra samarbetspartners
 • Inloggning till ”Min sida” där du hittar all nödvändig information inför din resa, förutom resehandlingar, aktuellt väder och vårt lojalitetsprogram kan du även ladda hem träningstips och program för att komma väl förberedd på din nästa resa.

ATT TÄNKA PÅ:

 • Observera att detta blir en förfrågan som du skickar iväg och vi återkommer med svar om tillgänglighet.
 • Luncher  är ej inkluderade. En middag ingår.
 • Åker du själv tillkommer ett enkelsrumtillägg för boendet
 • Kom ihåg att meddela oss ålder för barn under 12 år så återkommer vi med avdrag för dessa personer då liftkort och mat då är billigare
 • Fakturan går till huvudbokaren. Vill ni betala separat, gör varsin bokning och ange resesällskap i meddelandefältet

Summa: 0 SEK

Liknande resor