• Alagna skidweekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna skidweekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna skidweekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna skidweekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna skidweekend, Italien


  Freeride Paradise

 • Alagna skidweekend, Italien


  Freeride Paradise

Alagna Skidweekend, Italien

Alagna är en skidort som har allt man kan önska för en grym skidweekend. Direktflyg och snabb transfer från Milano gör att du smidigt kommer upp till Italiens alpmassiv. Byn ligger i Valsesiaregionen i Italien, transfertid ungefär 2 timmar från Milano. Monterosas skidsystem inkluderar, förutom grymma Alagna, även Champoluc och Gressoney.
Förvänta dig ingen afterski med untz -untz eller fest inpå småtimmarna, här är vi för att åka massor av skidor och återhämta oss med att äta gott på någon av de små trevliga restaurangerna runt om i byn. I byn finns numera ett kanonfint SPA,  som vi verkligen rekommenderar ett besök på för maximal återhämtning.

Det finns hela 56 markerade pister och 29 liftar i området och väldigt stora offpistområden. Oavsett vilket av våra boendealternativ du väljer så har du alltid gångavstånd till liften.  Alagna har  allt och mer därtill för en grym skidweekend, precis som vi på Xtravel önskar.

 

Om resan

Flyg
Ej inkluderat på skidweekend resorna, det finns tre flygplatser att flyga till, Linate (direktflyg med SAS) Malpensa eller Bergamo. Om ni vill ha hjälp att boka flyg skriv i fältet ”övrigt” så hjälper vi gärna till.

Transfer
Inkluderas från Malpensa flygplats gratis, transfer kan bokas från Linate och Bergamo men då tillkommer ett tillägg.

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar de gärna vilka åk som är bäst efter era förutsättningar och önskemål och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. Önskar man offpistguidning av en lokal bergsguide, så går det att lägga till som önskemål i nästa steg i din förfrågan. Alternativt försöker vi lösa det väl på plats i mån av tillgänglighet.

Liftkort
För weekendresorna är det inkluderat 3 dagars liftkort för hela Monterosa skidsystemet (inkluderar Gressoney & Champoluc).

Svårighetsgrad
Alagna är känt för sin tuffare offpist men låt dig inte skrämmas av det.  Hit kan alla nivåer av skidåkare åka då möjligheterna är så pass stora. Dalarna bredvid, Gressoney och Champloluc, erbjuder en något snällare åkning och dit tar man sig enkelt med lift från Alagna om så önskas. Är man inte sugen på den något mer utmanande nedfarten till Alagna på eftermiddagen så tar man istället bara liften ner.  Ett skidområde för såväl familjer som pudernördar i alla nivåer.

Hotell

Boende
Vi har olika boendealternativ i Alagna alla med gångavstånd till liften. På weekendresorna bor man på hotell och frukost är inkluderat alla dagar på de ordinarie boendealternativen.

Indren Hus

Hotel Cristallo

 

 

 

Destinationsfakta

När skall man åka hit? Alagna är en grym skidort trots sitt söderläge så för att ha högst sannolikhet på grym snö är början på januari till slutet på mars bäst även om det med hjälp av lite snökanoner mm även funkar tidigare och längre än så på säsongen. Lämpar sig perfekt för både kompisgäng och familjer både för veckor och skidweekends.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Italien.
EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Valuta: I Italien är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,3kr (1 okt 2015). Kolla aktuell valuta här.

Allmänt: Vid toppen Ghiacciaio d’Indren, 3550 m.ö.h och en kort hike från Punta Indren dit man tar sig med lift , kan man välja mellan ett tiotal drömlika off pist-turer med otaliga varianter, varav hälften slutar i Alagna och hälften i Gressoney (bergsguide rekommenderas). Till Alagna skall du dock inte åka om du söker fartfylld afterski eller bra party på kvällarna för här är det skidåkningen och god mat i fokus.

Antal liftar29st
Antal nedfarter (blå/röd/svart)17/32/7
Högsta åkhöjd (Punta Indren)3275 m.ö.h
Längsta nedfart (pist)5005 m
Högsta fallhöjd2063 m
Finns park?Ja, 2st
Total pistlängd180 km
Antal offpistreporoändligt

 

 

Karta & Väder

Alagna som ligger i södra delarna av alperna och söder om det stora Monterosamassivet; alltså ett område med tämligen mycket sol och snö som faller tack vare att de tunga snömolnen fastnar på de höga bergen. Byn som ligger på 1200 m.ö.h har inte alltid snö men det går att köra ner till byn hela säsongen, ibland med lite snökanonshjälp dock.

Mest snö kommer i slutet av dec, hela januari och mitten på mars fram till påsk, historiskt under de senaste tre åren.  Kolla aktuellt väder i Alagna här.

DecJanFebMar
Temp 4⁰ C2⁰ C3⁰ C4⁰ C
Snödjup150 cm210 cm260 cm340 cm

Tredje året i rad vi åker till Alagna med Xtravel. En weekend fylld av skidåkning i stort system med många olika pister och offpistrepor. Grymma lunchrestauranger.

Micke & Anna T, 2015

Med kort transfer, boende nära lift och backe och möjligheten att bo i lägenhet där vi kan rå om oss själva blir Alagna med Xtravel en klar favorit i alperna dit vi absolut skall igen.

Freddan, 2014

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar