• Bahia, Brasilien


  Bungalows på stranden

 • Bahia, Brasilien


  Bungalows på stranden

 • Bahia, Brasilien


  Bungalows på stranden

 • Bahia, Brasilien


  Bungalows på stranden

 • Bahia, Brasilien


  Bungalows på stranden

 • Bahia, Brasilien


  Bungalows på stranden

 • Bahia, Brasilien


  Bungalows på stranden

Bahia, Brasilien

Bahia, Brasiliens undangömda smultronställe, långt från Rios välfyllda stränder erbjuder magiska möjligheter att lära sig surfa . Surfcampet ligger precis norr om den gamla huvudstaden Salvador i ett gigantiskt privatägt område vilket gör att inte så många hittar hit för att surfa och hänga förutom vi som bor på surfcampet. Vi bor vägg i vägg med den orörda naturen på ett välutrustat surfcamp vid stranden. Hit åker vi främst för att surfa, njuta av palmer, strand, värme och mat. Tack vare den enskilda stranden är lineupen så när som på tom vilket ger oss grymma vågor utan trängsel. Det finns också en nybyggt skateramp för de som vill rulla mellan surfpassen.

Det finns många fördelar med att resa på surfresa med Xtravel till Bahia men en och kanske den viktigaste är att det inte spelar någon roll vilken nivå gruppen ligger på, för beachbreaken erbjuder väldigt frekvent vågor i alla svårighetsgrader. Vill man ta en paus från surfandet går det smidigt att ta sig in till Salvador också, samt många andra roliga närliggande utflyktsmål. Salvadors kultur har rötterna i Portugal och Afrika vilket ger en sprudlande energi och härlig miljö. Det Bahianska köket är mer creolskt än Brasilianskt och med gatufester och karnevaler titt som tätt finns det alltid något nytt att uppleva!

Pris från: 6,395 SEK/person 

OM RESAN

Flyg
Till Salvador Brasilien. Flyg är inte inkluderat i resans pris.

Transfer
När du anländer till Salvador flygplats kommer vår vän och guide Beto från surfcampet vänta på dig och köra dig till campet vilket tar ca 30-40 minuter. I vårt surfpaketet är transfer inkluderat, viktigt att vi får information om när du landar för att kunna skicka detta vidare.

Frukost, lunch & middagar
3 mål mat är inkluderat dagligen under veckan på plats.

Boende
Bor gör vi bra i delade rum (3-4 pax per rum, men du kan lägga till för dubbelrum eller enkelrum om du önskar). Med gemensam toalett (bor i trähuset med hängmatta som under galleribilderna nedan). Wifi finns och lika så AC på rummen. Det finns också en trevlig yoga studio på området och en lektion är inkluderad. Det finns en skatebowl, cyklar att låna och även Stand Up Paddle boards.

Guidning
Vi har inga egna Xtravelguider på plats i Braslien utan detta är en noga utvald samarbetspartner som vi jobbat med sedan 2005. Det är ett skönt team på plats i Bahia med lång erfarenhet om alla surfspots och grym lokal kännedom. 2h lektioner under 6 dagar är inkluderat samt 2-3 utflykter för att hitta andra bryt och surfmöjligheter.

Utrustning
Surfbräda och våtdräkt får man låna på campet och det kan du använda under hela vistelsen när andan än faller på.

Svårighetsgrad
Surfcampet är ett nybörjarcamp men passar även den som har testat förut och vill utvecklas ytterligare.

Guider & Tillägg

Vi har inte någon stationär Xtravelguide på plats i Brasilien utan jobbar nära med surfcampet på plats och deras lokala instruktörer och har gjort så sedan 2005. De kan området absolut bäst och kan lära dig vågsurfa som få andra i en klockren omgivning och perfekta nybörjarvågor.

Vill du så kan du lägga till fler Yogalektioner än den lektion som redan är inkluderad, du/ni kan även på plats lägga till olika utflykter och andra aktiviteter.

 

Bahia Brasilien Xtravel företag konferens

skate xtravel bahia brasilien

 

Destinationsfakta

När? Funkar året om men att föredra är oktober – februari som är bra månader när det gäller både antal turister, vågor och väder.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter inresedag och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För de flesta som EU invånare behövs inget turistvisum i Brasilien upp till 90 dagar.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Brasilien.

EL: 220V är vanligast men även 110V förekommer.  In Brazil type N power plugs and sockets are used

Tele & Wifi: Dataroaming är bra att slå av då det kan bli kostsamt. Det finns Wifi fritt på surfcampet.

Valuta: Real (pluralis: reais). Brasilien har mycket utbredd användning av kreditkorten American Express, Mastercard (inkl. Eurocard) och Visa. Ofta fungerar även Diners-kort. Meddela din bank att du ska resa så att de inte blockerar ditt kort. Ibland kan det vara svårt att ta ut kontanter med svenska kontokort och då gäller det att prova sig fram i olika bankers uttagsautomater. På restauranger är dricks oftast inkluderad i notan (därför är beloppet på notan alltid 10 % högre än det som angivits i menyn). All annan kontakt betalning än i Reais är illegalt (även om man ibland erbjuds att betala i US dollar och Euro)

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bagageregler: Om du inte hittar bagagereglerna på din flygbiljett så gå in på respektive flygbolag för utförliga regler.

Tid: Brasilien  är -5 timme i förhållande till oss här i Skandinavien.

 

Karta och väder

Vårt surfcamp ligger precis norr om den gamla huvudstaden Salvador i mitten av landet vid kusten. Utanför kusten är det helt tomt på öar så vi kan njuta av bra swell från hela Atlanten, i stort sätt varje dag under oktober november mellan 70-60% consistancy. .

Det fördelaktiga läget på kartan ger oss också ett väder som sällan kryper under 25 grader och oftast sol! Så här behöver vi bara surfshorts och våtdräkten lämnar vi hemma.

För aktuell prognos, klicka här.

Har ni frågor så tveka inte på att höra av er annars kan ni fylla i en bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med detaljer och ett anpassat förslag till er.

”Så härligt ställe med bra surf rätt nedanför huset! Maten var fantastisk och det går alldeles utmärkt att åka ensam, man blir väl omhändertagen på plats”

Camilla R, 2016

”Mysigt camp i direkt anslutning till stranden. Väljer du rätt rum behöver du inte ens gå upp ur sängen för att se om det är bra vågor.”

Camilla H, 2014

Skräddarsy din resa till Bahia, Brasilien

Börja med att välja när du vill resa.

Inkluderat föreslaget grundpaket:

 • Transfer tur/retur från Salvadors flygplats
 • Boende del i flerbäddsrum i Bahia Surfcabin, 7 nätter (14 nätter om du väljer 2 veckor)
 • Frukost, lunch & middagar under dagarna på plats
 • Surfbräda och rashguard alla dagar för maximalt med surf (våtdräkt behövs ej)
 • Surflektioner ca2 timmar per dag under 6 dagar
 • Transport till och från alternativa surfbreaks 2-3 dagar annars surf vid surfcampet
 • 1 Yogalektion
 • Lokala skatter och resemoms
 • Diverse erbjudanden & rabatter från våra samarbetspartners
 • Inloggning till ”Min sida” där du hittar all nödvändig information inför din resa.

Bra att veta:

 • Vi tittar på din bokningsförfrågan när den kommer in till oss och återkommer med exakt pris och upplägg baserat på vad som finns tillgängligt av dina önskemål
 • Meddela oss om du önskar resa ensam så återkommer vi med ett pris för enkelrum eller om du/ni önskar ett eget dubbelrum.
 • Fakturan går till huvudbokaren. Vill ni betala separat, gör varsin bokning och ange resesällskap i meddelandefältet.

Summa: 0 SEK

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar