• Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

Best of Colorado, USA 2017

Best of Colorado är en resa vi alltid har dröm om att göra och en nyhet inför 2017. En resa till Colorado där vi åker skidor i klassiska skidorter som Vail, Beaver Creek och Breckenridge m.f. Best of Colorado är en stark utmanare till de traditionella alpresorna då vi planerat in denna resa som en veckoresa med 6 fulla skiddagar på plats. Med smidig flyglösning över Reykjavik och kort transfer på 1,5 timme från Denver blir det ett grymt upplägg. När vi var och rekade i vintras fick vi makalöst skön åkning trots det då i april var lite mindre snö än vi hoppats på (läs mer här). Inför vintern 2017 har vi lagt våra resor mitt i högsäsongen när snön är som bäst under februari/mars. Bor gör vi på samma hotell under våra dagar på plats och gör dagsturer till de olika bergen i närheten där snön och offpistmöjligheterna för dagen är som bäst.

Bor gör vi strategiskt i Frisco som är en liten charmig by med affärer, barer och trevliga restauranger, härifrån har vi ungefär en halvtimme till tre kvart till de olika bergen vi besöker under vår vecka på plats. Best of Colorado är en resa där vi kommer åka så mycket offpist vi bara kan i de olika områdena, men systemen bjuder också till fantastiskt fin piståkning för de som kanske vill resa med en mindre puderangelägen vapendragare. Tack vare dessa möjligheter har Colorado allt för alla nivåer, åldrar och gäster även om vi som alltid har siktet inställt på att få åka puder puder puder. Vår Xtravelguide på plats hjälper till att guida runt på berget och kommer även med tips och trix i och utanför backen för de som vill slipa på sin teknik.

Pris från: 24,795 SEK/person  |  Avresa lördag: 11e, 18e & 25 februari 2017. 

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg. 10-11h. Med Icelandair via Reykjavik/Denver inkl skidfrakt. Vid bokning mindre än 60 dagar innan avresa kan alternativa flyglösningar och ev pristillägg förekomma.

Transfer
Xtravels guide hämtar på flygplatsen och tar hand om alla transporter under resan. Ca 1,5 timmes transfer.

Boende
Under resans gång bor vi våra 7 nätter på Baymont Inn i Frisco. Bra standard i stora rum med varsin 140 säng, perfekt läge nära byn och även för att ta oss runt de olika dagarna med vår van. Pool finns och de viktigaste bekvämligheterna.

Måltider
Enklare frukost är inkluderat på hotellet. Luncher och middagar tillkommer.

Guidning
Vår grymma och erfarna Xtravelguide ser till att ta hand om er på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar han sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar.

Liftkort
Är inkluderat under de 6 heldagar då vi är på plats. (Uppskattat: 1 dag i Vail, 1 dag i Beaver Creek, 1 dag i Arapahoe Basin, 1 dag i Breckenride, 1 dag i Copper Mountain och ev sista dagen i Keystone eller Loveland.)

Svårighetsgrad
Vi åker huvudsakligen utanför pisten i den härliga terräng och lössnö som finns med vår Xtravelguide i spetsen. Denna resa skiljer sig dock ändå något mot våra vanliga roadtrips, inte bara för att det är en veckoresa, utan för att man här smidigt kan ha med sig en mindre puderangelägen vapendragare som då har massor av pister att välja bland. Eftersom alla system bjuder på så fina backar och alternativ åkning passar denna resa även för de mindre offpisttokiga gästerna stora som små.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm. Som Xtravelresenär får du en mängd erbjudande och rabatter innan avresa.

Vår guide på plats

Patric Andersson

Patric är en riktigt luttrad snöräv med 18års erfarenhet från skidåkning i Vail, Beaver Creek, Utah och Wyoming!
Patric kommer visa er de skönaste åken, områdena, restaurangerna och komma med tips och trix för de som ev. så önskar. Läs mer om Patric under ”Guider & Team”

 

Skidfakta

Antal orter vi besökerca 6 st
Årlig snömängdca 10-12 m
Pistkarta Vail framsidakarta
Pistkarta Vail Backbowlsspana in
Pistkarta Arapahoe Basinladda ner
Pistkarta Arapahoe B Backsideta en titt
Pistkarta Breckenridgepistkarta
Pistkarta Beaver Creekdownload

 

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst och att ditt namn på bokningen stavas som i ditt pass.

Visum: För USA behövs i dagsläget ett så kallat ESTA visum som man fyller i här, minst 72 timmar innan avresa. Kostar några $ första gången men håller sen i ett par år för in och utresa även om det uppmanas att man justerar sin adress i USA som kanske är annorlunda från en resa till en annan.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till USA.

EL: 110V och det behövs adapter. 

Valuta: I USA är det Amerikanska dollar som gäller. 1 USD ca 8,54kr (1 juli 2016). Kolla aktuell valuta här.

Tid: Tidsskillnaden är -8 timmar från Stockholm.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bra att veta:  Packa i mjuk väska och kom ihåg att ta med dig lite dollar redan hemifrån så du har möjlighet att lämna dricks till personal längs resan. Drickssystemet är mycket vanligt och förväntat i USA. Man bör lämna ca 15 % i dricks på restauranger. Som regel är dricksen ej inlagd i notans belopp och blanda inte ihop tillägget för skatt (tax) med dricks. Det förekommer numera att man lägger in dricks direkt på notan på vissa turistorter kolla därför gärna notan en extra gång och fråga gärna.

Taxichauffören bör också få 15 % i dricks. Bärare på flygplatser/hotell mm bör få ca 1-2 $ per väska. Området i Colorado vi åker till är kändistätt och ett av världens mest utvecklade skidområden med många möjligheter, mycket personal som hjälper till och nästan likt Disneyland på sina ställen ett helhetsgrepp för den bästa (enligt dem) möjliga skidupplevelsen.

Karta & Väder

Mitt i USA med torr och lätt snö. Med varierade berg och terräng i ett väldigt snösäkert område ligger våra orter i Colorado. Så för Februari behöver vi inte behöva oroa oss för gröna backar. Snödjup nedan baserat på genomsnittsdjup mellan 2011-2015. Här kan du kolla aktuellt väder i Vail eller Arapahoe Basin.

 

Februari
Snödjup 330 cm
Medeltemp-4⁰ C

 

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor