• Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

 • Best of Colorado, USA


  En vecka fylld av magisk skidåkning

Best of Colorado, USA

Vi håller nu på att planerar nästa års skidresor inför 2019 års säsong, håll utkik på vår hemsida och Facebook/Instagram för när vi släpper skidresorna. Vill du veta mer information om nästa års skidresa kan man skicka in en förfrågan på knappen”förfrågan” till höger här så hjälper vi gärna till!

Så här såg förra årets resa ut: Best of Colorado en skidresa med de bästa bergen i Colorado ! Vi kommer besöka klassiska skidorter som Vail, Beaver Creek och Breckenridge m.f. Best of Colorado är en stark utmanare till de traditionella alpresorna då vi planerat in denna resa som en veckoresa med 6 fulla skiddagar på plats. Bor gör vi strategiskt i Frisco som är en liten charmig by med affärer, barer och trevliga restauranger, vi gör dagsturer till de olika bergen i närheten där snön och offpistmöjligheterna för dagen är som bäst.

Från Frisco är det mellan en halvtimme till en timme till de olika bergen. Vi kommer åka så mycket offpist vi bara kan i de olika områdena, men systemen bjuder också till fantastiskt fin piståkning för de som kanske vill resa med en mindre puderangelägen vapendragare. Tack vare dessa möjligheter har Colorado allt för alla nivåer, åldrar och gäster även om vi som alltid har siktet inställt på att få åka puder puder puder. Vår Xtravelguide på plats hjälper till att guida runt på berget och kommer även med tips och trix i och utanför backen för de som vill slipa på sin teknik.

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg. 10-11h. Med Icelandair via Reykjavik/Denver.  Vid bokning mindre än 60 dagar innan avresa kan alternativa flyglösningar och ev pristillägg förekomma.

Transfer
Xtravels guide hämtar på flygplatsen och tar hand om alla transporter under resan. Ca 1,5 timmes transfer.

Måltider
Enklare frukost är inkluderat på hotellet. Luncher och middagar tillkommer.

Guidning
Vår grymma och erfarna Xtravelguide ser till att ta hand om er på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar han sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar.

Liftkort
Är inkluderat under de 6 heldagar då vi är på plats. (Uppskattat: 1 dag i Vail, 1 dag i Beaver Creek, 1 dag i Arapahoe Basin, 1 dag i Breckenride, 1 dag i Copper Mountain och ev sista dagen i Keystone eller Loveland.)

Svårighetsgrad
Vi åker huvudsakligen utanför pisten i den härliga terräng och lössnö som finns med vår Xtravelguide i spetsen. Denna resa skiljer sig dock ändå något mot våra vanliga roadtrips, inte bara för att det är en veckoresa, utan för att man här smidigt kan ha med sig en mindre puderangelägen vapendragare som då har massor av pister att välja bland. Eftersom alla system bjuder på så fina backar och alternativ åkning passar denna resa även för de mindre offpisttokiga gästerna stora som små.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm. Som Xtravelresenär får du en mängd erbjudande och rabatter innan avresa.

Boende

Baymont inn
Vi bor på hotell Baymont Inn i Frisco, hotell ligger strategiskt mitt emellan flera orter så vi har en bra utgångspunkt beroende på var snön har fallit, närmaste skidort är Breckenride som ligger cirka 20 min därifrån. Hotellet har bra standard med stora rum och gångavstånd till byn. Faciliteter som Pool, bubbelpool, gym, wifi och en klassisk amerikansk taverna.

 

 

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst och att ditt namn på bokningen stavas som i ditt pass.

Visum: För USA behövs i dagsläget ett så kallat ESTA visum som man fyller i här, minst 72 timmar innan avresa. Kostar några $ första gången men håller sen i ett par år för in och utresa även om det uppmanas att man justerar sin adress i USA som kanske är annorlunda från en resa till en annan.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till USA.

EL: 110V och det behövs adapter. 

Valuta: I USA är det Amerikanska dollar som gäller. 1 USD ca 8,54kr (1 juli 2016). Kolla aktuell valuta här.

Tid: Tidsskillnaden är -8 timmar från Stockholm.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Skidfakta:

Antal orter vi besökerca 6 st
Årlig snömängdca 10-12 m
Pistkarta Vail framsidakarta
Pistkarta Vail Backbowlsspana in
Pistkarta Arapahoe Basinladda ner
Pistkarta Arapahoe B Backsideta en titt
Pistkarta Breckenridgepistkarta
Pistkarta Beaver Creekdownload

 

Karta & Väder

Mitt i USA med torr och lätt snö. Med varierade berg och terräng i ett väldigt snösäkert område ligger våra orter i Colorado. Så för Februari behöver vi inte behöva oroa oss för gröna backar. Snödjup nedan baserat på genomsnittsdjup mellan 2011-2015. Här kan du kolla aktuellt väder i Vail eller Arapahoe Basin.

 

Februari
Snödjup 330 cm
Medeltemp-4⁰ C

 

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar