• Långweekend till Chamonix


  4 dagar med magisk åkning

 • Långweekend till Chamonix


  4 dagar med magisk åkning

 • Långweekend till Chamonix


  4 dagar med magisk åkning

 • Långweekend till Chamonix


  4 dagar med magisk åkning

 • Långweekend till Chamonix


  4 dagar med magisk åkning

 • Långweekend till Chamonix


  4 dagar med magisk åkning

 • Långweekend till Chamonix


  4 dagar med magisk åkning

Chamonix Skidweekend, Frankrike

Få skidorter i världen är så kända som Chamonix, skidåkarmeckat som vilar vid foten av Alpernas högsta berg, Mont Blanc. Hit åker människor från hela världen för att ta del av bergens godsaker. Skidåkning, klättring, vandring och massor av annat som får pulsen att stiga! Nu kan du åka hit med oss på Xtravel under en långhelg på 4 dagar, onsdag- söndag för att åka skidor.

Chamonix ligger 1 000 meter över havet och högsta skidåkningen sker på 3 800 meter över havet. Dalen har allt vad gäller spänning, utmaning och äventyr i en skön gemytlig atmosfär som många andra franska alpbyar kan sakna enligt oss. Bara du nämner namnet Chamonix glittrar det i ögonen hos alla som har varit där.

Skidsystemet har något extra för oss som önskar ett utmanade offpistområde. Systemet sträcker sig genom hela dalen och erbjuder en mycket omväxlande skidåkning för alla typer av åkare. Byn är lika omväxlande som backarna och underbart trevlig med sitt breda sortiment av restauranger och barer.

Om resan

Flyg
Pris är utan flyg. Smidigast är att flyga till Geneve. Säg till om ni önskar vår hjälp.

Transfer
Är inkluderat. Transfertid Geneve – Chamonix ligger på ca 1 timme.

Boende
I priset ingår del i dubbelrum onsdag-söndag (4 dagar) på fina Hotell Pointe Isabell som ligger i centrala Chamonix.

Måltider
Frukost inkluderat.

Guidning
Vår guide Oliver på plats tar emot er första kvällen och åker sedan skidor med er under första dagen. Resterande dagar finns han fortsatt tilgänglig om ni behöver hjälp med att boka bergsguide, restaurangtips eller något annat.

Liftkort
Liftkort är inkluderat, Chamonix Le pass, 3 dagar.  Beroende på när du flyger hem sista dagen kan man lägga till liftkort för en fjärde dag också i många fall.

Svårighetsgrad
Även om Chamonix lockar många duktiga skidåkare finns det nerfarter som passar alla, såväl nybörjaren som den som är lite ringrostig. Det finns flera olika skidsystem runt dalen, från Les Houches längst ner i dalen och uppåt genom Le Brévent, La Flegere, Grand Montets till Le Tour längst upp. Skidbussar binder samman alla skidsystem.

BOENDE

Vi samarbetar med Hotell Pointe Isabell som ligger i centrala Chamonix, bara en minuts promenad från tågstationen/bussstationen för att smidigt kunna ta sig till och från skidåkningen.  Gratis Wi-Fi och fin utsikt över Mont Blanc. Alla rum på Hotell Pointe Isabelle har satellit-TV och eget badrum. Många rum har även en balkong. Andra faciliteter på hotellet är: skidförvaring, värdeskåp, konferensrum mm. Hotell Pointe Isabelle har även en smakfullt inredd bar och brasserie men du hittar såklart en mängd andra barer och restauranger i närheten.

DESTINATIONSFAKTA

När skall man åka hit?
Chamonix är ett högt system som ofta har snö från tidigt på säsongen till i slutet på april. Mycket skidåkning är på nordsida vilket ger väldigt bra snö. I Chamonix erbjuds massor av lättillgänglig offpiståkning i kombination med välpreparerade backar för de mindre avancerade skidåkarna.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För Frankrike behövs inget visum om man har ett Svenskt pass (90 dagar får man stanna)

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Frankrike.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Valuta: : I Frankrike är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,7 kr (Oktober 2017). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

 

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar