• Weekend till Chamonix


  Klassisk ort och magiska berg

 • Pris från6295:-

  Weekend till Chamonix


  Klassisk ort och magiska berg

 • Weekend till Chamonix


  Klassisk ort och magiska berg

 • Pris från6295:-

  Weekend till Chamonix


  Klassisk ort och magiska berg

 • Weekend till Chamonix


  Klassisk ort och magiska berg

 • Pris från6295:-

  Weekend till Chamonix


  Klassisk ort och magiska berg

 • Weekend till Chamonix


  Klassisk ort och magiska berg

Chamonix Weekend, Frankrike

Få skidorter i världen är så kända som Chamonix, skidåkarmeckat som vilar vid foten av Alpernas högsta berg, Mont Blanc. Hit åker människor från hela världen för att ta del av bergens godsaker. Skidåkning, klättring, vandring och massor av annat som får pulsen att stiga!

Chamonix ligger 1 000 meter över havet och högsta skidåkningen sker på 3 800 meter över havet. Dalen har allt vad gäller spänning, utmaning och äventyr i en skön gemytlig atmosfär som många andra franska alpbyar kan sakna enligt oss. Bara du nämner namnet Chamonix glittrar det i ögonen hos alla som har varit där.

Skidsystemet har något extra för oss som önskar ett utmanade offpistområde. Systemet sträcker sig genom hela dalen och erbjuder en mycket omväxlande skidåkning för alla typer av åkare. Byn är lika omväxlande som backarna och underbart trevlig med sitt breda sortiment av restauranger och barer.

Om resan

Flyg
Pris är utan flyg på våra weekendresor till Chamonix. Smidigast är att flyga till Geneve. Säg till om ni önskar vår hjälp.

Transfer
Är ej inkluderat på våra weekendresor. Transfertid Geneve- Chamonix ligger på ca. 1 timme. Säg till om ni önskar hjälp. Pris 800 kr t/r.

Boende
I priset ingår del i dubbelrum onsdag-söndag på Hotell Pointe Isabell som ligger i centrala Chamonix.

Måltider
I våra weekendpaket inkluderar vi frukost.

Guidning
I Chamonix jobbar vi med locals som Xtravelguider. Dessa visar runt i pister och tipsar sina favorit lunchplatser, åk och aktiviteter i byn. Vill man åka offpist rekommenderar vi att man bokar en bergsguide för att få så mycket som möjligt av skidåkningen.

Liftkort
Liftkort är inkluderat under era 3 åkdagar på plats. Vill man maxa antal skiddagar går det att göra tillägg för en fjärde dag.

Svårighetsgrad
Även om Chamonix lockar många extremt duktiga skidåkare finns det nerfarter som passar alla, såväl nybörjaren som den som är lite ringrostig. Det finns flera olika skidsystem runt dalen, från Les Houches längst ner i dalen, Le Brévent, La Flegere, Grand Montets till Le Tour längst upp/in i dalen. Skidbussar binder samman alla skidsystem.

HOTELL

Vi samarbetar med Hotell Pointe Isabell som ligger i centrala Chamonix, bara 1 minuts promenad från tågstationen SNCF Chamonix. Här erbjuds gratis Wi-Fi och utsikt över Mont Blanc. Alla rum på Hotel Pointe Isabelle har satellit-TV och eget badrum. De flesta rum har även en balkong. Andra faciliteter på hotellet är skidförvaring, värdeskåp, konferensrum mm. Hotell Pointe Isabelle har även en smakfullt inredd bar och brasserie men du hittar såklart en mängd andra barer och restauranger i närheten.

DESTINATIONSFAKTA

När skall man åka hit?
Chamonix är ett högt system som ofta har snö tidigt på säsongen som ligger kvar hela vägen in i maj. Mycket skidåkning är på nordsida vilket ger väldigt bra snö. I Chamonix erbjuds massor av lättillgänglig offpiståkning i kombination med välpreparerade backar för de mindre avancerade skidåkarna.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För Frankrike behövs inget visum om man har ett Svenskt pass (90 dagar får man stanna)

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Frankrike.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Valuta: : I Frankrike är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,5 kr (Augusti 2017). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

 

Skräddarsy din resa till Chamonix Weekend, Frankrike

Börja med att välja när du vill resa.

INKLUDERAT I PAKETET:

 • Boende del i dubbelrum, 4 nätter på Hotell Pointe Isabell
 • Liftkort 3 dagar
 • Guidning, service och instruktioner av vår Xtravelguide på plats (fre)
 • Frukost alla dagar
 • Lokala skatter, resemoms och flygskatter
 • Diverse erbjudanden & rabatter från våra samarbetspartners
 • Inloggning till ”Min sida” där du hittar all nödvändig information inför din resa, förutom resehandlingar, aktuellt väder och vårt lojalitetsprogram kan du även ladda hem träningstips och program för att komma väl förberedd på din nästa resa.

ATT TÄNKA PÅ:

 • Fakturan går till huvudbokaren. Vill ni betala separat, gör varsin bokning och ange resesällskap i meddelandefältet.
 • Luncher och middagar är ej inkluderade. när man bara är borta en helg finner vi det trevligare att kunna gå ut och äta på lite varierade restauranger
 • Vill ni åka med bergsguide en dag så föreslår vi att ni pratar med oss när ni bokar eller försöker lösa det med vår guide väl på plats.
 • Kom ihåg att meddela oss ålder för barn under 12 år så återkommer vi med avdrag för dessa personer då liftkort och mat då är billigare

Summa: 0 SEK

Liknande resor