• Weekendresor till Engelberg


  Kort transfer, puder & bra boende

 • Weekendresor till Engelberg


  Kort transfer, puder & bra boende

 • Weekendresor till Engelberg


  Kort transfer, puder & bra boende

 • Weekendresor till Engelberg


  Kort transfer, puder & bra boende

 • Weekendresor till Engelberg


  Kort transfer, puder & bra boende

 • Weekendresor till Engelberg


  Kort transfer, puder & bra boende

 • Weekendresor till Engelberg


  Kort transfer, puder & bra boende

Engelberg Weekend, Schweiz 2017

Detta är inte längre en aktuell resa. VG besök http://www.xtravel.se/resor/engelberg-schweiz-skidresor-weekend-2018/ för mer information om nuvarande resor till engelberg. Engelberg är en liten pärla (med stora berg) i de Schweiziska alperna som vi på Xtravel ser som en liten favorit bland orterna nere i alperna. Engelberg är bra på så många olika sätt, men framförallt för lättheten att ta sig dit och väl där så bra offpistmöjligheter och en mysig by med bra boende. Tack vare en kort transfer från Zürich dit många direktflyg går från Skandinavien är Engelberg en perfekt weekenddestination. Se till att skippa de gråa helgerna i storstan och kom iväg och njut av snötäckta berg istället!

Den lilla byn med sitt imponerande skidområde erbjuder grym offpist med 2,100 fallhöjdsmeter på Titlis nordsida som låter dig uppleva några av det bästa åken i alperna. Inte bara nordsidan lockar skidtokiga skandinaver utan även den klassiska Laub med sina 1,000 fallhöjdsmeter som lite lyxigt erbjuder olika alternativ beroende på kunskapsnivå. Den stora grytan och Glaciären Steinberg är också det ett åk som sparkar rumpa men kom ihåg att våra guider inte guidar dig i på områden utanför liftsystemet, vi rekommenderar dig alltid att åka med kunniga lokala bergsguider om du skall ut på äventyr. Du kan meddela oss ditt intresse för bergsguide i din bokning så försöker vi fixa det.

Det finns också bra preparerade pister som man kan ligga och trycka i, eller om man vill köra på den andra sidan berget i Brunni området som ligger mer i sol och har lite lättare backar för en dag när man bara vill cruisa. Om det har kommit ett snödump så är Brunni området riktigt kul och lekfullt så missa inte det!

Om resan

Flyg
Pris är utan flyg på våra weekendresor till Engelberg. SAS och SWISS är två bra alternativ för direktflyg till Zürich. Säg till om ni önskar vår hjälp.

Transfer
Är ej inkluderat på våra weekendresor då det är så pass smidigt att ta sig upp med ett tåg (ca 2h) som synkar med flyget. Kan förbokas på www.sbb.ch.

Boende
I Engelberg för våra helgresor jobbar vi på Xtravel bl a med Hotell Terrace men även Hotell Hoheneck som ligger något mer centralt.

Måltider
I våra weekendpaket till Engelberg inkluderar vi frukost.

Guidning
I Engelberg jobbar vi med locals som Xtravelguider, bla Linus Archibald som är vår teamåkare. De möter er på torsdagskvällen och visar er sen runt på berget under fredagen och sen avslutar dagen med en bärs och lite restaurangtips på byn.

Liftkort
Liftkort är inkluderat under era 3 åkdagar på plats.

Svårighetsgrad
Engelberg är känt för sin lite mer utmanande åkning men låt dig inte skrämmas av det.  Hit kan alla nivåer av skidåkare åka då möjligheterna är så pass stora. Ett relativt litet skidområde för såväl familjer som pudernördar i alla nivåer som är perfekt för en helg.

Vår teamåkare på plats

Linus Archibald

Linus_archibald_xtravel

Linus har sedan ett par år tillbaka bott i Engelberg, han hittar både åken likväl restaurangerna ni vill ha tips och hjälp kring. Han har varit Xtravels teamåkare under de senaste 4 åren och syns frekvent på Xtravels olika annonser och diverse PR kanaler. Med en ödmjuk lugnt personlighet och ett fullt ställ på berget är han er perfekta guide under fredagen på plats i Engelberg. Om Linus av någon anledning inte kan guida er ser han till att en av hans vapendragare levererar en kunglig helg åt dig som Xtravelresenär. Det är med väl genomtänkta upplägg, grymma guider och unika orter som vi sticker ut och skapar den bästa skidhelgen.

Kort fakta om Engelberg

Byns höjd över havet: 1000m
Högsta åkhöjd: 3028m
Antal liftar: 22
Offpistmöjligheter: Oändliga
Pistkarta: Ladda ner

DESTINATIONSFAKTA

När skall man åka hit? Engelberg är kanon ort för oss som gillar offpist och mycket snö, dess mikroklimat fångar stormar både från norr och söder och med stora nordsidor ligger snön kvar länge. Säsongen drar igång tidigt mycket tackvare glaciären och nordsidorna. Flera försäsongscamp kör man i december och säsongen håller på till april. Ett riktigt bra weekend alternativ för kompisgänget eller familjen.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För Schweiz behövs inget visum om man har ett Svenskt pass (90 dagar får man stanna)

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Italien.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Valuta: I Schweiz är det Swiss Franc som gäller. 1 CHF ca 8,56kr (4 Mars 2016). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Allmänt: Åk som Laub, Steinberg, Galtiberg har gjort denna skidort känd där man kan pumpa puder i 2000 höjdmeter. Engelberg har två sidor en som heter titlis med stora nordsidor och brantare åk, sedan har man också solsidan som heter Brunni med kanon fin skogsåkning och skön smöråkning på våren

Bra att veta:Engelberg har den första roterande kabinbanan så alla resenärer får en 360 graders vy av titlis. I Schweiz tar man sig nästan överallt med grymt punktliga tåg.En riktig favorit i Schweiz är ostfondue ett måste att testa när man är på plats.

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.