• Ericeira, Portugal


  Strandnära boende i Portugisisk stil

 • Ericeira, Portugal


  Strandnära boende i Portugisisk stil

 • Ericeira, Portugal


  Strandnära boende i Portugisisk stil

 • Ericeira, Portugal


  Strandnära boende i Portugisisk stil

Ericeira , Portugal

Ericeira i Portugal hittar vi 35km nordväst om Lissabon. En mysig liten fiskeby som bjuder på ett smörgåsbord av vågor. Campet är i ett 2 våningshus i portugisisk stil med utsikt över vågorna. Perfekt för dig som vill lära dig surfa med stranden Foz do Lizandro ett stenkast ifrån, en stor sandstrand som lämpar sig perfekt för nybörjare. Om du redan Surfat innan så hittar du massvis av vågor efter kusten som Ribeira d`llhas, Matadoro och Sao juliao som passar perfekt för både intermediates och experter.

Från campet så tar beachwalken er hela vägen in till den lilla byn på 15min där ni hittar massor av cafeer resturanger och barer

I Ericeira så jobbar vi med ett lokalt surfcamp som har många års erfarenhet inom området allt för att kunna ge er de bästa förutsättningarna för att utvecklas och lära er surfa. Gänget på surfcampet har utforskat kusten grundligt och kan den som handen i handsken allt för att ta er till de bästa vågorna för dagen.

Pris fr. 4,995:-

OM RESAN

Flyg
Ca 4-4,30 h med flyg från Arlanda till Lissabon . Flyg är inte inkluderat i resans pris.

Transfer
När du anländer till Lissabon flygplats kommer personal från surfcampet vänta på dig och köra dig till campet. Från flygplatsen till Ericeira tar det ca 30-40  min. I vårt surfpaketet är transfer inkluderat, viktigt att vi får information om när du landar för att kunna skicka detta vidare.

Äta ute
Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 160kr per person.

Boende
I surfhuset finns olika storlekar på rum där man kan sova i enkelrum, dubbelrum och flerbäddsrum. Det finns självklart massa sköna lounge områden för att kunna chilla efter en dag av surf. Det finns även mer privata lösningar som lägenheter som ligger ett stenkast ifrån surfcampet om man tillexempel är en familj eller ett gäng kompisar.

Utrustning
Surfbräda och våtdräkt får man låna på campet under sin vistelse.

Svårighetsgrad
Surfcampet är ett nybörjarcamp men passar även den som har testat förut och vill utvecklas ytterligare.

Guider & Tillägg

Vi har inte någon stationär Xtravelguide på plats i Ericeira utan jobbar nära med surfcampet på plats och deras lokala instruktörer och har gjort så sedan lång tid tillbaka. De kan området absolut bäst och kan lära dig vågsurfa som få andra i en klockren omgivning och perfekta nybörjarvågor. Se paket nedan för antal lektioner som ingår.

Xtravel Surfcamp Lagos

beach_surf_surfcamp_xtravel_bykiki-france-hossegor-21

Destinationsfakta

När?
Under vår, sommar och höst. På hösten är det lite större vågor så vår och sommar är bättre för nybörjare.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: Behövs ej inom EU vilket Portugal är en del av.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Portugal.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Tele & Wifi: 00 351 är landskoden för att ringa till Portugal och som till så många andra länder tar du bort första nollan i riktnumret. Dataroaming är bra att slå av även om Portugal som en del av EU ni har div olika paket du kan köpa till via din teleoperatör till förmånliga priser. Annars finns Wifi fritt på surfcampet.

Valuta: I Portugal är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,2kr (27 April 2016). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bagageregler: Om du inte hittar bagagereglerna på din flygbiljett så gå in på respektive flygbolag för utförliga regler.

Tid: Portugal är -1 timme i förhållande till oss här i Skandinavien.

Allmänt: Portugal längst ner i Europas sydvästra hörn har en stolt historia som sjöfartsnation. Det var härifrån Vasco da Gama som första europé seglade till Indien 1497. Portugal har 10,5 miljoner invånare på en yta 20% av Sveriges.  Portugals befolkning växer mycket långsamt. Befolkningen är koncentrerad till regionerna kring de stora städerna vid Atlantkusten. Inlandet och slättlandet i söder är däremot till stora delar glest befolkade.

KARTA & VÄDER

Portugal har under april till oktober skön lufttemperatur med mycket sol och det varmast vädret är under sommarmånaderna då man gärna spenderar dagarna på stränderna. Augusti och september är ofta riktiga kanon månader för bra surf och sol. Hela den portugisiska kusten anses som ett av de solsäkraste ställena i Europa.

AprMajJunJulAugSepOkt
Vattentemp.17⁰ C19⁰ C21⁰ C21⁰ C21⁰ C21⁰ C20⁰ C
Lufttemp.18⁰ C20⁰ C23⁰ C25⁰ C26⁰ C25⁰ C22⁰ C

Stort plus att kunna gå ner till stranden även efter surflektionen. Tapas stället inne i stan var helt magiskt. Vi kommer definitivt tillbaka!

Emil och Mia

Instruktörerna va grymma och gick igenom allt väldigt bra! Fint väder och lagom stora vågor fick vi också :)

Anna och Erica

Skräddarsy din resa till Ericeira , Portugal

Börja med att välja när du vill resa.

Inkluderat föreslaget grundpaket:

 • Transfer tur/retur från Lissabon Flygplats
 • Boende del i flerbäddsrum i Surfhuset, 7 nätter
 • Frukost och Middagspaket (Middag 5 dagar)
 • Surfutrustning (bräda, våtdräkt)
 • 5 st surflektioner á 2 timmar per dag
 • Transport till och från surfet
 • Lokala skatter och resemoms
 • Diverse erbjudanden & rabatter från våra samarbetspartners
 • Inloggning till ”Min sida” där du hittar all nödvändig information inför din resa, förutom resehandlingar, aktuellt väder och vårt lojalitetsprogram kan du även ladda hem träningstips och program för att komma väl förberedd på din resa

Bra att veta:

 • Vi tittar på din bokningsförfrågan när den kommer in till oss och återkommer med exakt pris och upplägg baserat på vad som finns tillgängligt av dina önskemål
 • Meddela oss om du önskar resa ensam så återkommer vi med ett pris för enkelrum

Summa: 0 SEK