• Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan 2017

Hokkaido Roadtrip är en resa som efter många år på Hokkaido-halvön växt fram där vi nu utforskar och besöker  nya små områden och berg. För ett par år sen stack vi upp till norra delarna för för att leta fram nya sköna skidorter med massor av snö och charm. Hem kom vi med massor av feta ställen vi bara måste dela med oss av. Denna resa är en renodlad roadtrip där vi rör oss till nya berg nsätan varje dag. Förutom första året då vi rekade resan har vi sedan dess genomfört roadtrippen under 2015 och 2016 med genomgående positiv feedback och satsar nu på ännu ett snöfyllt 2017 i ”Powder heaven”.

Åker gör vi på orter så som tex Furano, Asahidake och Teine, dessa orter är mindre och ödsligare vilket vi så klart uppskattar.  Bor på traditionellt japanskt sätt i twin eller flerbäddsrum under resans gång. Räkna med mycket teckenspråk och en mängd olika försök på menyerna för att hitta någon middagsrätt som faller en i smak. Åkningen är djup, ensam och enormt cool på alla dess olika vis i detta magiska land. Hokkaido vet vi får massor av snö varje år och nu rör vi oss bort från det välkända till det mer spännande för att hitta linjer och åk vi själva kan sätta namn på. Vi transporterar oss i våra minibussar med våra Xtravelguider bakom ratten i jakten på mycket och ny snö i små grupper om 7 gäster per guide.

Pris från: 29,995 SEK/person

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg från Stockholm, total restid knappt 20 h. Oftast med Lufthansa inkl skidfrakt (ej garanterat) via Frankfurt/München & Tokyo (ca 3h transfer/flygplats).

Transfer
Våra Xtravelguider hämtar på Sapporo flygplats varifrån vi börjar vår roadtrip. Guiderna tar hand om alla transporter under resan till restauranger och olika liftsystem mm.

Boende
Vi bor på små sköna hotell i twin- eller flerbäddsrum under resan i Japansk stil.

Måltider
Frukost är inkluderat varje morgon. Luncher och middagar tillkommer, men vi äter tillsammans på sköna ställen som våra guider bokat alt. rekommenderar.

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig utanför och på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar de sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. 1 Xtravelguide per 6-7 resenärer.

Liftkort
Är inkluderat under de 8 heldagar då vi är på plats.

Svårighetsgrad
För att få så mycket ut av denna resa som möjligt skall du kunna köra obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra då det är mycket snö i Japan. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa. Tänk på att vi kommer köra lite bil mellan våra olika orter i slutet på åkdagarna också, men inga mastodontkörningar. För allas trevnad avråder vi alltså nybörjare till att åka på våra resor till norra Japan även om åkningen inte är speciellt brant, svårigheten ligger i den stora mängden snö.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och hjälm.

Vår guide på plats

guider_xtravel_konferensresor

 

Guider presenteras i höst.


 

Skidfakta

Antal orter vi besökerca 5-6st
Årlig snömängdca 15-16m
Högsta topp ( Asahidake)2,291 m.ö.h
Pistkarta Teineta en titt
Pistkarta AsahidakeChecka
Pistkarta Kirorospana in
Total pistlängdointressant

 

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst från Japan och kom ihåg att skriva samma namn i bokningen som det stavas i passet.

Visum: För Japan behövs i dagsläget inget visum för oss svenskar. För mer information och detaljer kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Japan.

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Japan är det Japanska YEN  som gäller. 1 YEN ca 0,07kr (1 okt 2015). 100 SEK är ca 14 30 YEN.  Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Allmänt: Japan, eller Nippon-koku som det heter på japanska består av mer än 6000 öar i Stilla havet. Här ger man inte dricks, det kan tom ses som en förolämpning, man betalar helt enkelt det som skall betalas. Det är ett väldigt artigt folk och här bugar man istället för att skaka hand. Japan är till ytan 3/4 av Sveriges yta och är med sina 127 miljoner invånare ett av världens mest tätbefolkade länder.

Bra att veta: Japaner lever längst i världen, män i 78 år och kvinnor 85 år. Japaner röker en hel del och många diggar att ta en stänkare. Du kan köpa öl och cigaretter i många vanliga vending machines. . Japan är ett av världens enligt många ordentliga och artiga länder med näst lägst mordfrekvens (inkl. mordförsök) efter Singapore, låg brottsstatistik, och den tredje lägsta spädbarnsdödligheten i världen. Världens enligt många innovationsledande land inom elektronik och fordonsindustrin och ett väldigt sportintresserat land.

Karta & Väder

I Norra Japan på Hokkaido-halvön är det inte helt annorlunda temperaturer från i alperna. Det snöar dock vanligtvis en hel del mer och det är inte ovanligt med 15 meter på en säsong. Det är med andra ord nästan ny snö varje dag och solen är inte något man ser allt för ofta. Det är inte så höga berg så temperaturerna skiljer sig inte så mycket från topp till botten och snön är fyllig då fuktigheten nära kusten är lite högre än långt inåt land.  För aktuellt väder och snödjup klicka dig vidare här. 

JanuariFebruari
Snödjup480 cm510 cm
Medeltemp-7⁰ C-4⁰ C

Innan vi åkte i väg till Hokkaido var jag skeptisk till om det verkligen kunde vara så där mycket snö som alla pratade om. Och  ja vad skall jag säga, det hade vi och mer därtill. Med David som en klockren guide i spetsen hade vi en makalös resa.

Micke & Johan, 2015

Med spännande kultur och otroligt trevlig offpist var min resa till Japan det bästa jag gjort på länge. Lite fundersam över hur jag skulle klara de omtalade stora snömängderna, men det gick prima med bra guider som hjälpte till att peppa.

Johanna L, 2014

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor