• Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

 • Hokkaido 2.0 Roadtrip, Japan


  Ensliga linjer i massor av djup snö

Hokkaido Roadtrip 2.0, Japan 2018

Vi håller nu på att planerar nästa års skidresor inför 2019 års säsong, håll utkik på vår hemsida och Facebook/Instagram för när vi släpper skidresorna. Vill du veta mer information om nästa års skidresa kan man skicka in en förfrågan på knappen”förfrågan” till höger här så hjälper vi gärna till!

Så här såg förra årets resa ut: Hokkaido 2.0 är en roadtrip där vi rör oss till nya puderberg nästan varje dag. Vi tar sikte på orter som tex Furano, Asahidake och Teine, dessa orter är mindre och ödsligare vilket vi så klart uppskattar då det innebär mer orört puder bara för oss.  Vi bor på traditionellt japanskt sätt i twin eller flerbäddsrum under resans gång. Räkna med mycket teckenspråk och en mängd olika försök på menyerna för att hitta någon middagsrätt som faller en i smaken. Åkningen är djup, ensam och enormt cool på alla dess olika vis i detta magiska land. Vi rör oss bort från dom välkända orterna till det mer spännande för att hitta linjer och åk vi själva kan sätta namn på. Eftersom vi är små grupper med 7 gäster per guide så kan vi transportera oss smidigt i våra minibussar med Xtravelguiden bakom ratten i jakten på djuuuuup snö.

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg från Stockholm, total restid knappt 20 h. Standard med Lufthansa inkl skidfrakt (ej garanterat) via Frankfurt/München & Tokyo (ca 2-3h transfer/flygplats).

Transfer
Våra Xtravelguid hämtar på Sapporo flygplats varifrån vi börjar vår roadtrip. Guiden tar hand om alla transporter under resan till restauranger och olika liftsystem mm.

Måltider
Frukost är inkluderat varje morgon. Luncher och middagar tillkommer, men vi äter tillsammans på sköna ställen som våra guider bokat alt. rekommenderar.

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att hitta de bästa åken och tar hand om er/dig både utanför och på berget. Vi är max 7 personer på denna resa och 1 guide.

Liftkort
Är inkluderat under de 8 heldagar då vi är på plats.

Svårighetsgrad
Resan kräver att man kan åka skidor obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra då det är mycket snö i Japan. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa. För allas trevnad avråder vi alltså nybörjare till att åka på vår resa Hokkaido 2.0

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och hjälm.

Boende

Olika hotell och ryokan

Under roadtrippen bor vi på olika hotell och japanska ryokan i både mindre städer och byar. Vi har valt att bo i närheten till städerna uppe i norra Hokkaido för att kunna uppleva kulturen men också ha ett bra utbud av restauranger. Vi kommer stanna på de olika platserna cirka 2-3 nätter. På resan inkluderas del i twinnrum som standard  (mer info om boendet finns på nästa steg i bokningen)

 Information om Boende och dess faciliteter:

 • Twinnrum/flerbäddsrum
 • Närhet till stad och restauranger
 • Wifi på merpartern
 • Lakan och städning ingår
 • Frukost serveras på de olika hotellen

 

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst från Japan och kom ihåg att skriva samma namn i bokningen som det stavas i passet.

Visum: För Japan behövs i dagsläget inget visum för oss svenskar. För mer information och detaljer kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Japan.

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Japan är det Japanska YEN  som gäller. 1 YEN ca 0,07kr (1 okt 2015). 100 SEK är ca 14 30 YEN.  Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Skidfakta: Här nedan kan ni ta en titt på pistkartor till de olika orterna och allmänna info.

Antal orter vi besökerca 5-6st
Årlig snömängdca 15-16m
Högsta topp ( Asahidake)2,291 m.ö.h
Pistkarta Teineta en titt
Pistkarta AsahidakeChecka
Pistkarta Kirorospana in
Total pistlängdointressant

 

Karta & Väder

I Norra Japan på Hokkaido-halvön är det inte helt annorlunda temperaturer från i alperna. Det snöar dock vanligtvis en hel del mer och det är inte ovanligt med 15 meter på en säsong. Det är med andra ord nästan ny snö varje dag och solen är inte något man ser allt för ofta. Det är inte så höga berg så temperaturerna skiljer sig inte så mycket från topp till botten och snön är fyllig då fuktigheten nära kusten är lite högre än långt inåt land.  För aktuellt väder och snödjup klicka dig vidare här. 

JanuariFebruari
Snödjup480 cm510 cm
Medeltemp-7⁰ C-4⁰ C

Innan vi åkte i väg till Hokkaido var jag skeptisk till om det verkligen kunde vara så där mycket snö som alla pratade om. Och  ja vad skall jag säga, det hade vi och mer därtill. Med David som en klockren guide i spetsen hade vi en makalös resa.

Micke & Johan, 2015

Med spännande kultur och otroligt trevlig offpist var min resa till Japan det bästa jag gjort på länge. Lite fundersam över hur jag skulle klara de omtalade stora snömängderna, men det gick prima med bra guider som hjälpte till att peppa.

Johanna L, 2014

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar