• HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surfcamp precis vid stranden

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surfcamp precis vid stranden

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surfcamp precis vid stranden

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surfcamp precis vid stranden

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surfcamp precis vid stranden

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surfcamp precis vid stranden

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surfcamp precis vid stranden

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surfcamp precis vid stranden

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surfcamp precis vid stranden

Hossegor, Frankrike

Nu är det äntligen dags att boka in sommarens härligaste surfcamp i Hossegor.
Som vanligt spenderar vi så mycket tid i vattnet det bara är möjligt så du kan lära dig vågsurfa från scratch eller fila på detaljer om du redan besitter vissa surfkunskaper.
Tillsammans med våra franska certifierade surfinstruktörer ser vi till att du utvecklas maximalt.

Xtravels surfcamp har sin bas i ett mysigt hus lite norr om Hossegor, i Seignosse. Endast 3 minuters gångavstånd från huset ner till vattnet och surfet på Les Bourdaines. Känner du att du vill fortsätta nöta på det du lärt dig under dagens surflektion så tar du en bräda runt armen, springer ner till stranden och surfar tills solen går ner.

Huset har en mysig liten bakgård där du kan öva balansen på indoboarden, chilla med en bok eller bara slappa med en kopp kaffe i näven.

Pris från 5495:- /per person

Om resan

Flyg
Flyger gör du lättast med Ryan Air direkt från Skavsta

Transfer
Vi hämtar er på flygplatsen i Biarritz. Tar ni egen bil ner hittar ni vägbeskrivning mm i er resehandling.

Boende
Vi har ett skönt hus med bra sällskapsutrymmen och perfekt trädgård för yoga och div aktiviteter. Bor gör vi i flerbädds rum med andra likasinnade. Sängkläder tar ni med er sjävla men städning är inkluderat. Huset har 2 olika toaletter med dusch + en extra utomhusdusch. Vi kan bo 8 gäster plus våra 2 Xtravel guider i huset. Från huset kan vi gå ner till stranden för att surfa på 2 minuter.

Måltider
Våra guider handlar frukost under dagarna på plats. Lunch och middag ingår ej men våra guider känner till området väl och har massor av restauranger att tipsa om. Antingen går vi ut och äter tillsammans eller så kan ni låna köket och laga mat där.

Guidning
Fredrik ser till att ta hand om dig och alla på campet under veckan på plats. Förutom att handla och fixa så kör han er på div utflykter, hämtar på flygplatsen/tågstationen. Kan du redan surfa så kan vår Xtravelguide visa er vart ni kan hitta sköna vågor och ge er lite tips och trix. Våra guider går igenom allmän fakta om surfing, vett & etikett i vattnet och mycket mer nyttigt som är bra att ha med sig.

Utrustning
Surfbrädor finns att låna på campet. Till er som väljer till surflektioner så ingår våtdräkt hela veckan.

Svårighetsgrad
Du behöver aldrig ens sett en surfbräda innan du hänger med oss på Xtravels surfcamp

Vår guide på plats

Fredrik_karlsson_surfguide_hossegor

Fredrik Karlsson

Föddes
Stockholm

Bor
Vendelsö & runt om i världen på Xtravels surfcamps

Surfat sedan
jag var 22, då trillade polletten ner.

Gillar även
Snowboard,Skateboard och Metal!

Det är inte många som vet att jag är en jävel på
Att köpa ny surfbräda o sälja den gamla och sen ångra mig några månader efter :( Lösningen ska tydligen vara att aldrig sälja en surfbräda. Kom ihåg det!

Hur tycker du att våra gäster ska förbereda sig inför sin surfvecka?
Försök bygga upp konditionen och även bålstyrka och paddelmuskler (armar&rygg).
Då kommer ni ha det mycket lättare. Youtuba gärna videos hur man gör en popup.
Om den redan sitter när ni kommer ner så kommer ni ha det så sjukt mycket enklare.

Och glöm inte att kolla in Limpans surfträningstips! 

 

 

 

 

Destinationsfakta

När?
Under vår, sommar och höst. På hösten är det lite större vågor så vår och sommar är bättre för nybörjare. Vi har valt att vara där under sommaren då det bjuds på fina vågor och ett väldigt behagligt klimat

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: Behövs ej inom EU vilket Frankrike är en del av.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Frankrike.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Tele & Wifi: 00 33 är landskoden för att ringa till Frankrike och som till så många andra länder tar du bort första nollan i riktnumret. Dataroaming är bra att slå av även om Frankrike som en del av EU har div olika paket du kan köpa till via din teleoperatör till förmånliga priser. Annars finns Wifi fritt på surfcampet.

Valuta: I Frankrike är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,7kr (8 Dec 2017). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bagageregler: Om du inte hittar bagagereglerna på din flygbiljett så gå in på respektive flygbolag för utförliga regler.

Tid: Frankrike är i samma tidszon som oss här i Skandinavien.

Allmänt: Sydvästra Frankrike bjuder på en härlig kombination av aktiviteter och mat upplevelser. De långa sandstränderna som täcker kusten hela vägen från hossegor och 50 mil norrut omges av majestätiska sanddynor. Staden bjuder på massor av shopping och ett spännande nattliv.

Karta & Väder

I Frankrike är det en något varmare temperatur än här hemma i norr, både ett tempererat klimat men även ett medelhavsklimat som är torrt och varmt ju närmare medelhavet du kommer. Många pratar om Frankrike som stället man i skön värme surfar grymma vågor som rullar in från hela atlanten vilket i vår mening är helt rätt. Det kan vara lite fuktigt från vindarna från Atlanten men generellt varmt och skönt och perfekt för nybörjare att lära sig surfa längst de långa sandstränderna.  För aktuellt väder och swell klicka dig vidare här. 

JunJulAug
Vattentemp.18⁰ C21⁰ C23⁰ C
Lufttemp.21⁰ C25⁰ C26⁰ C

Jag har alltid velat lära mig surfa men inte riktigt vågat eller prioriterat det på min sommarsemester tills i somras och det är det helt klart bästa jag någonsin gjort. Nästa sommar skall jag lätt tillbaka. Fredrik som guide var en klippa.

Veronika S, 2015

Åkte ner med tjejen i somras med egen bil och bodde på Xtravels surfcamp. Vi lyckades få ett rum för oss själva och det var grymt trevligt häng och stämning. Det var bara jag som ville surfa men Anna hakade ändå på då vi hade undervisning osv och vi båda testade yoga för första gången vilket var grymt skönt efter en lång dag av surf.

Martin L & Sandra L, 2015

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor