• HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

Hossegor, Frankrike

År 2005 körde vi vårt första surfcamp i Hossegor och det är än idag en stor favorit och det surfcamp som blir fullbokat snabbast av alla våra surfdestinationer. Med egna svenska guider och certifierade lokala surfinstruktörer ser vi till att hjälpa dig vågsurfa från scratch eller ”bara” fila på detaljer om du redan besitter vissa surfkunskaper.

Vi har ett grymt skönt eget boende lite norr om Hossegor där vi  hänger ut runt poolen eller kör rafflande pingismatcher när vi inte surfar. Huset har ett skönt loungeområde med öppen spis, füssball och en massa yta att chilla på. Totalt kan vi vara 16 personer på plats varje vecka och inför sommaren 2016 kommer vi ha en yogainstruktör på plats alla veckor för att kombinera bästa av två världar varje dag för alla som så önskar. Men det absolut bästa är att vi kan promenera genom skogen och ner till stranden och mer eller mindre ha den för oss själva!
Surfcampet i Hossegor är helt klart sommarens höjdpunkt!

Om resan

Flyg
Flyget tar ca 3h från tex. Skavsta ner till Biarritz, ca 30min från Hossegor (flyg är ej inkluderat i resans pris). Vill man kan man även flyga till Bordeaux eller Paris för att sedan ta snabbtåget vidare till Hossegor. Saint Vincent De Tyrosse är den närmsta tågstationen.

Transfer
Vi hämtar er på flygplatsen i Biarritz alternativt på tågstationen. Tar ni egen bil ner hittar ni vägbeskrivning mm i er resehandling.

Boende
Vi har ett skönt hus med pool, bra sällskapsutrymmen och perfekt trädgård för yoga och div aktiviteter. Bor gör vi i flerbäddsrum men önskar ni dubbelrum så meddela gärna oss det i er bokning så skall vi försöka lösa det. Huset har 3 olika toaletter med dusch osv + en extra utomhusdusch. Vi kan bo 16 gäster och våra 2-3 Xtravel guider i huset. Från huset kan vi gå ner till stranden för att surfa på 15 minuter och sängkläder och handdukar samt städning är inkluderat.

Måltider
Våra guider handlar mat för frukost och middagar under dagarna på plats. Vi hjälps åt att laga mat, diska och plocka undan på dagarna/kvällarna. Har du specialönskemål kring kosten går det bra att guiderna innan de åker och handlar.

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig och alla på campet under veckan på plats. Förutom att handla och fixa så kör de er på div utflykter, skjutsar till surflektionerna och hämtar på flygplatsen/tågstationen. För de som väljer bort de inkluderade surflektionerna som vi har vid 5 tillfällen med våra lokala instruktörer, så kan vår Xtravelguide visa er vart ni kan hitta sköna vågor och ge er lite tips och trix. Våra guider går igenom allmän fakta om surfing, vett & etikett i vattnet och mycket mer nyttigt som är bra att ha med sig.

Yoga
Vår yogainstruktör är på plats dagligen och kommer köra yogapass med de som så önskar och har valt till detta i sina paket. Du är välkommen oavsett tidigare yogaerfarenheter. Ta gärna med din yogamatta om du har en, annars har vi ett gäng för utlåning på plats.

Utrustning
Våtdräkt och nybörjarbrädor finns att låna i huset.

Svårighetsgrad
Du behöver aldrig ens sett en surfbräda innan du hänger med oss på denna surfresa som är huvudsakligen för nybörjare. Vi lär dig allt från grunden och även du som har ett par veckors surf i bagaget är välkommen eftersom vi kan justera undervisningsnivån efter våra gäster varje vecka. Är du en erfaren surfare men som gillar Hossegor, oss på Xtravel och vårt sköna hus så är du mer än välkommen att välja bort surfundervisningen och boka din semester med oss.

Vår guide på plats

Fredrik_karlsson_surfguide_hossegor

Fredrik Karlsson

Föddes
Stockholm

Bor
Vendelsö & runt om i världen på Xtravels surfcamps

Surfat sedan
jag var 22, då trillade polletten ner.

Gillar även
Snowboard,Skateboard och Metal!

Det är inte många som vet att jag är en jävel på
Att göra österrikiska pannkakor; Kaiserschmarrn!

Detta har jag lärt mig den hårda vägen
Paddla ut när man vet att de är för stort för en själv och så läser man vågorna fel och får alla på huvudet.

Din förebild är
Lemmy

3 tips när man ska packa inför resan
Övertänk inte! Så länge pass och kort är med så är du safe!

3 saker du garanterat kan lämna hemma:
Jobbet, bekymmer och förväntningar! Ta allt som det kommer, brukar bli bäst så.

Bästa sätt att spendera tiden när det är platt:
Äta! Åka skateboard, och tokspana prognoser och surfklipp så man håller peppet uppe.

Drömresa du vill genomföra:
Hawaii. Ganska klyschigt men tänker spara på den tills man känner sig tillräckligt vass, så man kan åka dit och charga feta vågor!

Svåraste med att surfa?
Garanterat att läsa vågor. Krävs att man kollat på ett antal tusen vågor innan hjärnan typ fattar hur dom beter sig, men när man väl fattar; oj vad mycket enklare allt blir.

Det bästa med att lära sig surfa?
Se sådana sjuka platser runt om i världen och bara känslan av att vara ett med vågen, vilken frihet!

Läs mer om Fredrik under vår Guider & team sida.

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: För Frankrike som är en del av EU behövs inget visum.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Frankrike.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Tid: I Hossegor och Frankrike är det samma tid som i Skandinavien.

Valuta: I Frankrike är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,3kr (1 okt 2015). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kringvaccinationer. 

Allmänt: Frankrike är bara något större än Sverige till ytan men med ungefär 67 miljoner invånare. Med Paris som huvudstad och en av världens starkaste ekonomier är Frankrike ett betydelsefullt land på många sätt.  Frankrike är det land som tilldelats flest antal nobelpris i litteratur och anses ha en väldigt stor roll i historisk europeisk kultur. Värdlens störta turistland med nästan 90 miljoner turister som årligen besöker Frankrike.

Bra att veta:
Quiksilver Pro brukar gå av stapeln i oktober. Helt klart värt att åka till Hossegor då och se när proffsen surfar som man själv bara kan drömma om. Frankrikes nationalbakelse, Croissanten, ”uppfanns” av en österrikare.

xtravel surfcamp

 

 

Karta & Väder

I Frankrike är det en något varmare temperatur än här hemma i norr, både ett tempererat klimat men även ett medelhavsklimat som är torrt och varmt ju närmare medelhavet du kommer. Många pratar om Frankrike som stället man i skön värme surfar grymma vågor som rullar in från hela atlanten vilket i vår mening är helt rätt. Det kan vara lite fuktigt från vinderna från Atalndten men generellt varmt och skönt och perfekt för nybörjare att lära sig surfa längst de långa sandstränderna.  För aktuellt väder och swell klicka dig vidare här. 

JunJulAug
Vattentemp.18⁰ C21⁰ C23⁰ C
Lufttemp.21⁰ C25⁰ C26⁰ C

Jag har alltid velat lära mig surfa men inte riktigt vågat eller prioriterat det på min sommarsemester tills i somras och det är det helt klart bästa jag någonsin gjort. Nästa sommar skall jag lätt tillbaka. Fredrik som guide var en klippa.

Veronika S, 2015

Åkte ner med tjejen i somras med egen bil och bodde på campet. Vi lyckades få ett rum för oss själva och det var grymt trevligt häng och stämning. Det var bara jag som ville surfa men Anna hakade ändå på då vi hade undervisning osv och vi båda testade yoga för första gången vilket var grymt skönt efter en lång dag av surf.

Martin L & Sandra L, 2015

Skräddarsy din resa till Hossegor, Frankrike

Börja med att välja när du vill resa.

Inkluderat i paketet:

 • Transfer till och från flygplatsen i Biarritz
 • Alla transporter på plats
 • Boende i vårt surfhus (del i dubbelrum/flerbäddsrum)
 • Välkomstdrink
 • Frukt och vatten i transferbussen
 • Frukost och middagar alla dagar
 • Nödvändig surfutrustning som bräda, våtdräkt under alla dagar
 • Surflektioner av licensierade lokala surfinstruktörer (5 dagar)
 • Övrig tid finns vår surfguide på plats och guidar dig
 • Reseguidens service under hela resan
 • Alla lokala skatter samt europeisk resemoms
 • Diverse erbjudanden & rabatter från våra samarbetspartners
 • Inloggning till ”Min sida” där du hittar all nödvändig information inför din resa, förutom resehandlingar, aktuellt väder och vårt lojalitetsprogram kan du även ladda hem träningstips och program för att komma väl förberedd på din nästa resa

Bra att veta:

 • Resorna går från söndag till söndag och upphämtningen på Biarritz flygplats tajmas med RyanAirs inkommande och avgående flyg mot Skavsta.
 • Du kan lägga till Yogapaket med dagliga Yogapass till din bokning
 • Du kan välja bort surflektionerna om du redan kan grunderna och hellre surfar på egen hand med tips och sällskap av vår surfguide på plats
 • Hör av dig om du behöver hjälp med bokningen av flyg eller om du har andra frågor men kom ihåg att boka din plats redan nu då det är ett begränsat antal till 16 personer per vecka som gäller.
 • Surfcampet är för alla nivåer. Du kan alltså vara totalt nybörjare för att åka med och lära dig surfa

Summa: 0 SEK

Liknande resor