• HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

 • HOSSEGOR, FRANKRIKE


  Surf & yoga på vårt sköna surfcamp

Hossegor, Frankrike

År 2005 körde vi vårt första surfcamp i Hossegor och det är än idag en stor favorit. Med egna svenska guider och certifierade lokala surfinstruktörer ser vi till att hjälpa dig vågsurfa från scratch eller ”bara” fila på detaljer om du redan besitter vissa surfkunskaper.

Vi har ett grymt skönt eget boende lite norr om Hossegor där vi  hänger runt poolen eller kör rafflande pingismatcher när vi inte surfar. Huset har ett skönt loungeområde med öppen spis, füssball och en massa yta att chilla på. Totalt kan vi vara 16 personer på plats varje vecka och inför sommaren 2016 kommer vi ha en yogainstruktör på plats alla veckor för att kombinera bästa av två världar varje dag för alla som så önskar. Men det absolut bästa är att vi kan promenera genom skogen och ner till stranden och mer eller mindre ha den för oss själva! Huset erbjuder sköna alternativ för enskilda rum för familjer, par eller kompisgäng.
Surfcampet i Hossegor är helt klart sommarens höjdpunkt med start 26e juni!

Om resan

Flyg
Flyget tar ca 3h från tex. Skavsta ner till Biarritz, ca 30min från Hossegor (flyg är ej inkluderat i resans pris). Vill man kan man även flyga till Bordeaux eller Paris för att sedan ta snabbtåget vidare till Hossegor. Saint Vincent De Tyrosse är den närmsta tågstationen.

Transfer
Vi hämtar er på flygplatsen i Biarritz alternativt på tågstationen. Tar ni egen bil ner hittar ni vägbeskrivning mm i er resehandling.

Boende
Vi har ett skönt hus med pool, bra sällskapsutrymmen och perfekt trädgård för yoga och div aktiviteter. Bor gör vi i olika stora rum men önskar ni dubbelrum enskilt boende så meddela oss gärna i er bokning så skall vi försöka lösa det. Sängkläder och städning är inkluderat. Huset har 3 olika toaletter med dusch + en extra utomhusdusch. Vi kan bo 16 gäster plus våra 2-3 Xtravel guider i huset. Från huset kan vi gå ner till stranden för att surfa på 15 minuter

Måltider
Våra guider handlar mat för frukost och middagar under dagarna på plats. Vi hjälps åt att laga mat, diska och plocka undan på dagarna/kvällarna. Har du specialönskemål kring kosten går det bra att guiderna innan de åker och handlar.

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig och alla på campet under veckan på plats. Förutom att handla och fixa så kör de er på div utflykter, skjutsar till surflektionerna och hämtar på flygplatsen/tågstationen. För de som väljer bort de inkluderade surflektionerna som vi har vid 5 tillfällen med våra lokala instruktörer, så kan vår Xtravelguide visa er vart ni kan hitta sköna vågor och ge er lite tips och trix. Våra guider går igenom allmän fakta om surfing, vett & etikett i vattnet och mycket mer nyttigt som är bra att ha med sig.

Yoga
Vår yogainstruktör är på plats dagligen och kommer köra yogapass med de som så önskar och har valt till detta i sina paket. Du är välkommen oavsett tidigare yogaerfarenheter. Ta gärna med din yogamatta om du har en, annars har vi ett gäng för utlåning på plats.

Utrustning
Våtdräkt och nybörjarbrädor finns att låna i huset.

Svårighetsgrad
Du behöver aldrig ens sett en surfbräda innan du hänger med oss på denna surfresa som är huvudsakligen för nybörjare. Vi lär dig allt från grunden och även du som har ett par veckors surf i bagaget är välkommen eftersom vi kan justera undervisningsnivån efter våra gäster varje vecka. Är du en erfaren surfare men som gillar Hossegor, oss på Xtravel och vårt sköna hus så är du mer än välkommen att välja bort surfundervisningen och boka din semester med oss.

Vår guide på plats

Fredrik_karlsson_surfguide_hossegor

Fredrik Karlsson

Föddes
Stockholm
Bor
Vendelsö & runt om i världen på Xtravels surfcamps
Surfat sedan
jag var 22, då trillade polletten ner.
Gillar även
Snowboard,Skateboard och Metal!
Det är inte många som vet att jag är en jävel på
Att göra österrikiska pannkakor; Kaiserschmarrn!

 

Vår Yogainstruktör

hossegor

Madeleine Uggla

Föddes: Ljuva året 1979
Bor: Underbara bagis, Bagarmossen
Yogat sedan: Min yoga praktik etablera sig 2009
Inte som många som vet att jag är en jäkel på: Att äta mörk bitter choklad (favo kakao från Peru), att göra det mysigt och att dra citat och repliker från svenska humor filmer/serier. ”Passa på att vara glada nu för man vet inte när det blir roligt nästa gång”
Tre pack tips: 1.Viktigast, pass och kort (pengar) allt annat kan köpas om du glömmer. 2.Packa på ett rätt lätt sätt, kan ju använda samma kläder fler gånger 😉 3. Återigen passet…och kolla är giltigthet så inte passet gått ut (classic!)
Förebild: Kreativa personer som ser möjligheter i det mest snarare än problem.

Intresseanmälan

I väntan på att vi lanserar våra nya uppdaterade resor till Surfcamp Hossegor i sommar så kan du skicka in din intresseanmälan till oss redan nu genom att fylla i formuläret här nedan. Det är inte bindande utan bara till för oss att veta vem som vill nypa de första platserna till surfcampet när vi väl släpper exakt upplägg om någon vecka.

 

Intresseanmälan sommaren 2017

 • Flyg är ej inkluderat. indikationspris är 7,495:-/ pp
 • Vänligen ange ett värde mellan 1 och 14.
 • I väntan på att vi får de sista bitarna klart med det hus vi hyr nere Frankrike vill vi höra hur många av er som är intresserade av att hänga på ner och lära er surfa i sommar och i så fall under vilka veckor. Vi kommer kontakta er först innan vi börjar marknadsföra resorna, så ni får en chans att nypa de första platserna på önskad vecka.

Karta & Väder

I Frankrike är det en något varmare temperatur än här hemma i norr, både ett tempererat klimat men även ett medelhavsklimat som är torrt och varmt ju närmare medelhavet du kommer. Många pratar om Frankrike som stället man i skön värme surfar grymma vågor som rullar in från hela atlanten vilket i vår mening är helt rätt. Det kan vara lite fuktigt från vinderna från Atalndten men generellt varmt och skönt och perfekt för nybörjare att lära sig surfa längst de långa sandstränderna.  För aktuellt väder och swell klicka dig vidare här. 

JunJulAug
Vattentemp.18⁰ C21⁰ C23⁰ C
Lufttemp.21⁰ C25⁰ C26⁰ C

Jag har alltid velat lära mig surfa men inte riktigt vågat eller prioriterat det på min sommarsemester tills i somras och det är det helt klart bästa jag någonsin gjort. Nästa sommar skall jag lätt tillbaka. Fredrik som guide var en klippa.

Veronika S, 2015

Åkte ner med tjejen i somras med egen bil och bodde på campet. Vi lyckades få ett rum för oss själva och det var grymt trevligt häng och stämning. Det var bara jag som ville surfa men Anna hakade ändå på då vi hade undervisning osv och vi båda testade yoga för första gången vilket var grymt skönt efter en lång dag av surf.

Martin L & Sandra L, 2015

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor