• Jackson Roadtrip, USA


  Skidåkarens ultimata roadtrip

 • Jackson Roadtrip, USA


  Skidåkarens ultimata roadtrip

 • Jackson Roadtrip, USA


  Skidåkarens ultimata roadtrip

 • Jackson Roadtrip, USA


  Skidåkarens ultimata roadtrip

 • Jackson Roadtrip, USA


  Skidåkarens ultimata roadtrip

 • Jackson Roadtrip, USA


  Skidåkarens ultimata roadtrip

 • Jackson Roadtrip, USA


  Skidåkarens ultimata roadtrip

 • Jackson Roadtrip, USA


  Skidåkarens ultimata roadtrip

Jackson Roadtrip, USA

DENNA RESA TILL JACKSON LIGGER PÅ IS. UNDER TIDEN HAR VI LANSERAT BEST OF COLORADO. BOKA OCH LÄS MER HÄR. Vi har alltid haft en dröm om att göra en resa till det anrika skidområdet Jackson Hole, och i år är det dags.
Vi har gjort om vår tidigare Roadtrip Utah och döpt om den till Jackson Roadtrip för att göra en skidresa med lite kortare sträckor och för att få in ett stopp i Jackson Hole. Vi kommer även besöka de klassiska orterna runt Salt Lake City som Powder Mountain och Snowbird. I detta område kommer det runt 12 meter väldigt torr snö årligen och terrängen bjuder på bra åkning och stora sköna bowls mixat med kanonfin trädskidåkning. Jackson Hole är ett gigantiskt område och terrängen har skolat några av de bästa skidåkarna i världen, en ultimat skidresa helt enkelt.

Orterna runt Salt Lake City är en av USAs snabbast växande områden för skidåkare både innanför och utanför pisten. Med vår Xtravelguide i spetsen för att ta hand om allt det praktiska på berget och allt runt omkring så känns det som att Jackson Roadtrip är en väldigt het kandidat till att bli ”årets Roadtrip”.

 

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg. 14h. Med Icelandair via Reykjavik/Seattle inkl skidfrakt.

Transfer
Xtravels guider hämtar på flygplatsen och tar hand om alla transporter under resan.

Boende
Under resans gång bor vi i olika motell runt Salt Lake City och Jackson Hole. Enkela men fräscha, stora och bra rum. Div bekvämligheter som tv, wifi och ordentliga bra sängar till alla mm.

Måltider
Enklare frukost är inkluderat på våra motell/hotell längs vägen. Luncher och middagar tillkommer, men vi äter tillsammans på sköna ställen som vår guide bokat alt. rekommenderar.

Guidning
Vår grymma och erfarna Xtravelguide ser till att ta hand om dig utanför och på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar han sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar.

Liftkort
Är inkluderat under de 8 heldagar då vi är på plats. (Uppskattat: 1 dag i Powder Mountain, 1 dag i Snowbasin, 4 dagar runt Jackson, 1 dag i Alta & 1 dag i Snowbird.

Svårighetsgrad
För att få så mycket ut av denna resa som möjligt skall du kunna köra tämligen obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra då det är vårt huvudsakliga mål med resan. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa.

Vår guide på plats

adam_widen_xtravel_westcoast_jacksson_guide

Adam Widén

Adam Widén har varit med sedan första gången vi körde Westcoast Roadtrip för 3 år sedan  har med sitt glada humör och fantastiskt inspirerande skidåkning fått väldigt många återkommande gäster och fina kommentarer. Adam hittar dom sköna åken på alla orter och vet vart ni skall gå för en kall öl efter en lång dag på berget. Läs mer om Adam under ”Guider & Team”

 

Skidfakta

Antal orter vi besökerca 6 st
Årlig snömängdca 10-12 m
Pistkarta Powder Mountainkarta
Pistkarta Snowbasinspana in
Pistkarta Jackson Holeladda ner
Pistkarta Altata en titt
Pistkarta Snowbirdpistkarta

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst och att ditt namn på bokningen stavas som i ditt pass.

Visum: För USA behövs i dagsläget ett så kallat ESTA visum som man fyller i här, minst 72 timmar innan avresa. Kostar några $ första gången men håller sen i ett par år för in och utresa även om det uppmanas att man justerar sin adress i USA som kanske är annorlunda från en resa till en annan.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till USA.

EL: 110V och det behövs adapter. 

Valuta: I USA är det Amerikanska dollar som gäller. 1 USD ca 8,7kr (1 nov 2015). Kolla aktuell valuta här.

Tid: Tidsskillnaden är -8 timmar från Stockholm.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bra att veta: Jackson Hole som är i nationalparken Yellowstone vilket är världens första nationalpark som grundades 1872. Ett av nordamerikas största älgreservat precis utanför Jackson med över 9000 älgar. Amerikanen är mycket informell och några krav på speciell klädsel förekommer sällan så lämna kostymen hemma.  Packa i mjuk väska och kom ihåg att ta med dig lite dollar redan hemifrån så du har möjlighet att lämna dricks till personal längs resan. Drickssystemet är mycket vanligt och förväntat i USA. Man bör lämna ca 15 % i dricks på restauranger. Som regel är dricksen ej inlagd i notans belopp och blanda inte ihop tillägget för skatt (tax) med dricks. Det förekommer numera att man lägger in dricks direkt på notan på vissa turistorter kolla därför gärna notan en extra gång och fråga gärna. Taxichauffören bör också få 15 % i dricks. Bärare på flygplatser/hotell mm bör få ca 1-2 $ per väska.

Karta & Väder

Mitt i USA med torr och lätt snö. Med varierade berg och terräng i ett väldigt snösäkert område både runt Salt Lake City och Jackson Hole så kommer vi i under februari inte behöva oroa oss för gröna backar. Snödjup nedan baserat på genomsnittsdjup mellan 2011-2015. Här kan du kolla aktuellt väder i Snowbasin eller Jackson Hole.

 

Februari
Snödjup 330 cm
Medeltemp-4⁰ C