• JAPOW - Hokkaido, Japan


  Puder upp över öronen

 • Japow - Hokkaido, Japan


  Puder upp över öronen

 • Japow - Hokkaido, Japan


  Puder upp över öronen

 • Japow - Hokkaido, Japan


  Puder upp över öronen

 • Japow - Hokkaido, Japan


  Puder upp över öronen

 • Japow - Hokkaido, Japan


  Puder upp över öronen

 • Japow - Hokkaido, Japan


  Puder upp över öronen

Japow – Hokkaido, Japan

Våra Japow skidresor är självklart med fortsatt inför vintern 16/17. Nu kallar vi den inte för roadtrip längre då vi bor på samma lodge  och gör dagsturer runt till nya berg på dagarna, så att vi slipper packa ihop och byta boende under veckan på plats. Förra årets succéresa, nu alltså något uppdaterad men i samma stil och andra som förr! I år kommer resan vara 9 dagar lång och på den tiden hinner man med 6 hela puderdagar! En resa för er som vill maxa skidåkningen och inte kan vara hemifrån alltför länge. Vi kommer bo på en skön lodge som heter Freedom inn som ligger i området Hanazono (en del av Nisekoskidsystemet), härifrån kommer vi pumpa puder i hela Nisekoområdet men också köra dagsutflykter till de närliggande områdena såsom Rusutsu, Kiroro, Moiwa m.fl.

Niseko är ett riktigt snöhål i norra Japan där det i genomsnitt snöar  15-16 meter per säsong. Bergen är inte så höga och skogen är precis lagom gles för att kunna få till lekfull och rolig skidåkning med låg lavinrisk. Solen ser man av naturliga skäl inte så ofta, men vad gör det, snö och sköna linjer finns det massor av. JAPOW en puderjägares dröm!

Pris från: 24,995 SEK/person

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg från Stockholm, total restid knappt 20 h . Oftast med Lufthansa inkl. skidfrakt (ej garanterat) via Frankfurt/München & Tokyo (ca 2 h transfer/flygplats).

Transfer
Våra Xtravelguider hämtar på Sapporo flygplats och kör oss till Niseko på ca 2 h. Guiderna tar även hand om alla övriga transporter under resan till restauranger och olika liftsystem.

Boende
Vi bor nära Hanazonoliften lite utanför Niseko på en lodge som heter Freedom Inn. Del i twin rum/del i trippelrum.

Måltider
Frukost är inkluderat varje morgon. Luncher och middagar tillkommer, men vi äter oftast tillsammans på sköna ställen som våra guider bokat alt. rekommenderar.

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig utanför och på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar de sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. 1 Xtravelguide per 6-7 gäster.

Liftkort
Är inkluderat under de 6 heldagar då vi är på plats. (Uppskattat: 3 dagar Niseko, 1 dag kiroro, 1 dag Rusutsu och 1 dag i Moiwa.

Svårighetsgrad
För att få så mycket ut av denna resa som möjligt skall du kunna köra obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra då det är mycket snö i Japan. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa. För allas trevnad avråder vi alltså nybörjare till att åka på våra resor till Japan även om åkningen inte är speciellt brant, svårigheten ligger i den stora mängden snö.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm.

Vår guide på plats

Mathias Burestam

Mattias är en pedagogisk guide som gjort flera snösäsonger världen över. Har tävlat i flertalet friåkningstävlingar, men som han själv säger, ” – har en tendens att ladda lite väl hårt så landningarna inte alltid blir prima” . Med grymt humör och massa energi så kommer Mattias visa er dom bästa puderhålen i Japan.

 

Skidfakta

Antal orter vi besökerca 5-6st
Årlig snömängdca 15-16m
Högsta topp ( Niseko)1156 m.ö.h
Pistkarta Nisekota en titt
Högsta fallhöjd (Niseko)900 m
Pistkarta Rusutsuta en titt
Pistkarta Kirorospana in
Total pistlängdvem bryr sig?

 

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst från Japan och kom ihåg att skriva samma namn i bokningen som det stavas i passet.

Visum: För Japan behövs i dagsläget inget visum för oss svenskar. För mer information och detaljer kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Japan.

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Japan är det Japanska YEN  som gäller. 1 YEN ca 0,075kr (1 Juni 2016). 100 SEK är ca 14 30 YEN.  Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Allmänt: Japan, eller Nippon-koku som det heter på japanska består av mer än 6000 öar i Stilla havet. Här ger man inte dricks, det kan tom ses som en förolämpning, man betalar helt enkelt det som skall betalas. Det är ett väldigt artigt folk och här bugar man istället för att skaka hand. Japan är till ytan 3/4 av Sveriges yta och är med sina 127 miljoner invånare ett av världens mest tätbefolkade länder.

Bra att veta: Japaner lever längst i världen, män i 78 år och kvinnor 85 år.
Japaner röker en hel del och många diggar att ta en stänkare.
Japan är ett av världens, enligt många, ordentliga och artiga länder med näst lägst mordfrekvens efter Singapore och låg brottsstatistik.

Karta & Väder

I Norra Japan på Hokkaido-halvön är det inte helt annorlunda temperaturer från i alperna. Det snöar dock vanligtvis en hel del mer och det är inte ovanligt med 15 meter på en säsong. Det är med andra ord nästan ny snö varje dag och solen är inte något man ser allt för ofta. Det är inte så höga berg så temperaturerna skiljer sig inte så mycket från topp till botten och snön är fyllig då fuktigheten nära kusten är lite högre än långt inåt land.  För aktuellt väder och snödjup klicka dig vidare här. 

DecJanFebMar
Snödjup420 cm530 cm590 cm550 cm
Medeltemp-4⁰ C-5⁰ C-3⁰ C-2⁰ C

Innan vi åkte i väg till Hokkaido var jag skeptisk till om det verkligen kunde vara så där mycket snö som alla pratade om. Och  ja vad skall jag säga, det hade vi och mer därtill. Med David som en klockren guide i spetsen hade vi en makalös resa.

Micke & Johan, 2015

Med spännande kultur och otroligt trevlig offpist var min resa till Japan det bästa jag gjort på länge. Reste själv men det tog inte många sekunder innan vi var ett grymt gäng med bra stämning.

Helene B, 2016

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor