• Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

Kanada Roadtrip, B.C 2018

Vi håller nu på att planerar nästa års skidresor inför 2019 års säsong, håll utkik på vår hemsida och Facebook/Instagram för när vi släpper skidresorna. Vill du veta mer information om nästa års skidresa kan man skicka in en förfrågan på knappen”förfrågan” till höger här så hjälper vi gärna till!

Så här såg förra årets resa ut: Kanada Roadtrip är en av favoriterna på Xtravelkontoret, det är resan som la grunder för hela vårt roadtripkoncept för 10 år sedan då Kanada Roadtrip föddes. Under resan besöker vi några av British Columbias bästa skidorter, Fernie, Whitewater, Red Mountain, Revelstoke och Kicking Horse. Startar gör vi i Calgary där våra Xtravelguider möter upp er. Orterna är riktiga  puderhål och har det mesta vi på Xtravel söker i jakten på den bästa skidresan, nämligen massor av puder och inte allt för mycket folk.

Hela konceptet med Kanada Roadtrip bygger på känslan att dra på en skidresa med ett gäng likasinnade polare som alla vill få så mycket grym skidåkning som möjligt i puder, lössnö, offpist eller vad man nu vill kalla det under våra 8 skiddagar. Och så klart inte att glömma – ha sjukt kul ihop.

 

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg Stockholm- Calgary, knappt 15h. Oftast med Lufthansa inkl skidfrakt (ej garanterat, utan i mån av plats) via Frankfurt (3-4h transfer).

Transfer
Xtravels guider hämtar på flygplatsen och tar hand om alla transporter under resan.

Måltider
Enklare frukost är inkluderat på våra motell. Luncher och middagar tillkommer.

Guidning
Våra erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om er under alla dagar ni är på plats. Med bra kunskap och med hjälpa av väderprognoser styr guiden var och vilka berg som kommer besökas. Vi är max 12 skidåkare på varje resa fördelat på 2 Xtravelguider.

Liftkort
Är inkluderat under de 8 heldagar då vi är på plats. (Uppskattat: 2 dagar i Fernie, 2 dagar i Whitewater, 1 dag i Red Mountain, 2 dagar i Revelstoke & 1 dag i Kicking Horse).

Svårighetsgrad
För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra tämligen obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra. Ålder spelar noll roll, bara du älskar skidåkning eller brädåkning. För allas trevnad avråder vi nybörjare att åka på våra Roadtrips till Kanada.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm.

Boende

Under resans gång bor vi på olika motell i stora twin rooms.

 • Twinrooms med queenbeds
 • WiFi
 • Lakan, handukar och städning ingår
 • Enklare frukost på motellet eller på närliggande cafe’

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt under din vistelse och att ditt namn på bokningen stavas som i passet.

Visum: För att resa till Kanada måste man ansöka om visum. Ansökan är en så kallad eTA (Electronic Travel Authorization) Visumet kostar 7 CAD. För mer information om hur man ansöker och info kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Kanada.

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Kanada är det kanadensiska dollar som gäller. 1 CAD ca 6,5 kr (1 Juni 2017). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Skidfakta:

Antal orter vi besöker4-5 st
Årlig snömängdca 10-11 m
Möjlighet till Catski/heliski?Absolut
Pistkarta Ferniekolla här
Pistkarta Whitewaterta en titt
Pistkarta Red Mountainspana in
Pistkarta Revelstokecheck it
Pistkarta Kicking Horsese karta

 

 

Karta & Väder

I Kanada är det en snarlik temperatur som här i Norden. Många pratar om Kanada som stället man hittar det torra läckra pudret då det ligger en bit från kusten och den fuktiga havsluften som man tex har i Japan. Så fluffig snö och ett lagom kallt klimat är vad som väntar. Eftersom Kanada är ett så pass långt och stort land varierar klimatet enormt från norr till söder. Men dit vi skall har vi medeltemperaturer straxt under 0 grader och ett behagligt skidåkarklimat så länge vi slipper hårda vindar som viner in genom de klippiga bergen. För aktuellt väder och snödjup klicka dig vidare här. 

DecJanFebMar
Snödjup287 cm414 cm614 cm734 cm
Medeltemp-5⁰ C-4⁰ C-2⁰ C1⁰ C

Ett fantastiskt koncept med många sköna tjejer och killar precis som jag. Att få möjligheten att åka på sådana här resor även om man reser ensam är fantastiskt.

Johan M, 2014

Trodde initialt att jag och tjejen skulle känna oss utanför det gäng vi trodde skulle vara 10 grabbar med siktet inställt på öl, men ack vad fel vi hade. Förutom oss var det ett annat par med på resan, ett tjejgäng och två lite äldre gubbar som alltid drömt om få köra Kanadensiskt puder. Pudret ville sig inte riktigt på just vår resa tyvärr men med en cool blandning människor och vår grymma Xtravelguide i spetsen (som fick slita sig i håret för att hitta bra åkning trots vädret) fick vi en magisk resa.

Ulrika & Gurra, 2016

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar