• Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

 • Kanada Roadtrip, B.C


  Ett måste för puderälskaren

Kanada Roadtrip, B.C 2017

Kanada Roadtrip är en av favoriterna på Xtravelkontoret, det är resan som la grunder för hela vårt roadtripkoncept för 10 år sedan då Kanada Roadtrip föddes. Vi kommer besöka några av British Columbias bästa skidorter under resan och resan finslipas för varje år som går och blir bättre och bättre. Startar gör vi i Calgary där våra Xtravelguider står redo och möter upp. Framför oss har vi en grym resa med ett skönt gäng alla sugna på kul skidåkning och nya upplevelser längst vägen. Vi har siktat in oss på de enligt oss bästa orterna i B.C, nämligen: Fernie, Whitewater, Red Mountain, Revelstoke och Kicking Horse. Dessa orter är riktiga  puderhål och har det mesta vi på Xtravel söker i jakten på den bästa skidresan, nämligen massor av puder och inte allt för mycket folk. Det är små orter, stora möjligheter, stora pickups, rutiga skjortor, feta hamburgare och inspirerande berg att utforska med vår Xtravelguide i spetsen.

Hela konceptet med Kanada Roadtrip bygger på känslan att dra på en skidresa med ett gäng likasinnade polare som alla vill få så mycket grym skidåkning som möjligt i puder, lössnö, offpist eller vad man nu vill kalla det under våra 8 skiddagar. Och så klart inte att glömma – ha sjukt kul ihop. Detta oavsett om man reser själv, som par, eller med ett gäng kompisar. Du som gäst slipper tänka på detaljerna, allt du behöver göra är att vara sugen på att åka skidor med oss på Xtravel och uppleva Kanada när det är som bäst. Passa på att få lite inspiration från vårt galleri här nedan eller på vår Facebooksida.

Pris från: 21,995 SEK/person

 

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg. knappt 15h. Oftast med Lufthansa inkl skidfrakt (ej garanterat, utan i mån av plats) via Frankfurt (3-4h transfer).

Transfer
Xtravels guider hämtar på flygplatsen och tar hand om alla transporter under resan.

Boende
Under resans gång bor vi på olika motell i stora twin rooms. Rena fräscha med wifi och de flesta med bubbelkopp, tv och div andra bekvämligheter.

Måltider
Enklare frukost är inkluderat på våra motell/hotell längs vägen. Luncher och middagar tillkommer, men vi äter tillsammans på sköna ställen som våra guider bokat alt. rekommenderar.

Guidning
Våra grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig utanför och på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar de sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. 1 Xtravelguide per ca 5-6 skidåkare.

Liftkort
Är inkluderat under de 8 heldagar då vi är på plats. (Uppskattat: 2 dagar i Fernie, 2 dagar i Whitewater, 1 dag i Red Mountain, 2 dagar i Revelstoke & 1 dag i Kicking Horse).

Svårighetsgrad
För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra tämligen obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa. För allas trevnad avråder vi alltså nybörjare att åka på våra Roadtrips till Kanada.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm.

Vår guide på plats

jonatan_xtravelguide_under_kanada

Jonatan Axelsson Sandström

Jonatan är en av våra rutinerade Kanada guider som kör sin tredje säsong i år, han kommer att visa er de bästa åken och de skönaste platserna i B,C. Med lång erfarenhet, grymt humör och massa energi så kommer Jonatan se till att ni får en kanon semester i Kanada. Förutom Jonatan kommer vi ha ett gäng andra guider under våra resor till Kanada i vinter så passa på att läs mer om dem under Guider & Team. Det är tack vare guider som Jonte vi vågar säga att vi har dom bästa guiderna där ute som tar hand om er på skidsemestern.

 

Skidfakta

Antal orter vi besöker4-5 st
Årlig snömängdca 10-11 m
Möjlighet till Catski/heliski?Absolut
Pistkarta Ferniekolla här
Pistkarta Whitewaterta en titt
Pistkarta Red Mountainspana in
Pistkarta Revelstokecheck it
Pistkarta Kicking Horsese karta

 

 

 

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt under din vistelse och att ditt namn på bokningen stavas som i passet.

Visum: Nytt för säsongen 16/17 är att man måste ansöka om visum till Kanada. Ansökan är en så kallad eTA (Electronic Travel Authorization) Visumet kostar 7 CAD. För mer information om hur man ansöker och info kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Kanada.

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Kanada är det kanadensiska dollar som gäller. 1 CAD ca 6,4 kr (1 Juni 2016). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Allmänt: Kanada är 22 gånger större än Sverige till ytan och har ca 36 miljoner invånare. Ottawa är huvudstad och 60% av landet pratar engelska, 20% franska och resterande blandade språk. Världens, efter Ryssland, till ytan näst största land där 80% av befolkningen bor i en smal remsa ner mot USA’s gräns för att lämna resten av landet tämligen obebott och glest uppe i norr.

Bra att veta: Världens, enligt många, bästa hockey spelare genom tiderna är från Kanada, Wayne Gretzky, och även den nuvarande stjärnan Sidney Crosby. Fantastiska Neil Young är från Kanada och missa inte heller att se dokumentären om bandet ANVIL som också är kanadensare. 1979 skapade Chris Haney och Scott Abbott sällskapsspelet Trivial Pursuit och det sägs även att både snöslungan och snöskotern uppfanns här vilket borde vara goda tecken på varför vi skall åka hit i vinter. Kanada är världens mest välutbildade land där mer än hälften av dess invånare har studerat på universitetnivå.  Kanada konsumerar även mer ”macaroni and cheese” än något annat land gör.

Karta & Väder

I Kanada är det en snarlik temperatur som här i Norden. Många pratar om Kanada som stället man hittar det torra läckra pudret då det ligger en bit från kusten och den fuktiga havsluften som man tex har i Japan. Så fluffig snö och ett lagom kallt klimat är vad som väntar. Eftersom Kanada är ett så pass långt och stort land varierar klimatet enormt från norr till söder. Men dit vi skall har vi medeltemperaturer straxt under 0 grader och ett behagligt skidåkarklimat så länge vi slipper hårda vindar som viner in genom de klippiga bergen. För aktuellt väder och snödjup klicka dig vidare här. 

DecJanFebMar
Snödjup287 cm414 cm614 cm734 cm
Medeltemp-5⁰ C-4⁰ C-2⁰ C1⁰ C

Ett fantastiskt koncept med många sköna tjejer och killar precis som jag. Att få möjligheten att åka på sådana här resor även om man reser ensam är fantastiskt.

Johan M, 2014

Trodde initialt att jag och tjejen skulle känna oss utanför det gäng vi trodde skulle vara 10 grabbar med siktet inställt på öl, men ack vad fel vi hade. Förutom oss var det ett annat par med på resan, ett tjejgäng och två lite äldre gubbar som alltid drömt om få köra Kanadensiskt puder. Pudret ville sig inte riktigt på just vår resa tyvärr men med en cool blandning människor och vår grymma Xtravelguide i spetsen (som fick slita sig i håret för att hitta bra åkning trots vädret) fick vi en magisk resa.

Ulrika & Gurra, 2016

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor