• Liveaboard Maldiverna


  Ultimata resan för surfare

 • Liveaboard Maldiverna


  Ultimata resan för surfare

 • Liveaboard Maldiverna


  Ultimata resan för surfare

 • Liveaboard Maldiverna


  Ultimata resan för surfare

 • Liveaboard Maldiverna


  Ultimata resan för surfare

 • Liveaboard Maldiverna


  Ultimata resan för surfare

 • Liveaboard Maldiverna


  Ultimata resan för surfare

 • Liveaboard Maldiverna


  Ultimata resan för surfare

Liveaboard, Maldiverna

Liveaboard är en grymt skön form av surfresa där vi bor på en båt under 10 dagar. En stor skön båt som har plats för 14 gäster i 7 sköna hytter, en båt som tar oss till nya bryt varje dag och en båt som tar oss till ställen många andra inte hittar eller tar sig. Just denna resa är framtagen tillsammans med Jon Olsson som hängde med som guide på första resan, hösten 2016. Resan är grym på alla sätt och redan nu kan du boka in dig på nästa resa i oktober 2017. Vi kör uppåt norra atollerna och i oktober är vågorna här perfekta.

Vi från Xtravel har vår egen guide med på plats som ser till att allt flyter på smooth kring hela resan. Alla hytter har ac och maten som serveras 3 gånger om dagen är grym. Kom ihåg att  du skall kunna surfa för att få det mesta ut av denna resa, du förväntas på inga sätt vara ett pro men vi kommer åka till olika bryt (rev) som kräver att du kan grunderna och klarar dig på egen hand i vattnet även om vår surfguide kommer att kunna komma med lite tips och trix längst vägen så klart. Resans pris är utan flyg men vi hjälper dig gärna boka även flyg om du meddelar oss tillsammans med din bokning. För att resan ska gå av stapeln måste vi minst vara 12 gäster och vi kommer ge klartecken 3 månader innan avresa om resan blir av eller ej så avvakta gärna med din flygbokning tills du hör ifrån oss med bekräftelse.

Pris per person: 14,995:-

Om resan

Flyg
Flyg är inte inkluderat i resans pris, men meddela oss om ni önskar hjälp att boka. Landa gärna i Male på förmiddagen den 12e oktober och flyg ut på eftermiddagen den 22a oktober.

Transfer
Vår Xtravelguide möter er på flygplatsen i Male sen tar vi oss ner till båten och direkt ut på äventyren under de nästkommande 10 dagarna.

Boende
Bor gör vi under hela resan på vår båt, del i dubbelhytt. Toaletter, duschar osv finns ombord och sköna allmänytor att hänga på när vi inte surfar. Sängkläder, städning osv så klart inkluderat.

Måltider
Frukost, lunch och middagar serveras och är inkluderat under alla 10 dagar på båten. Även kaffe, softdrinks och vatten är inkluderat under dagarna på plats. Alkohol finns att köpa till. dricks tillkommer.

Guidning
Vår Xtravelguide ser till att ta hand om dig och alla på resan.

Utrustning
Ta med dig din egna bräda/brädor (två rekommenderas om en går sönder) och passande utrustning beroende på vad du önskar (revskor tex), men kom ihåg att det är dryga 30 grader i luften och nästan det samma i vattnet. Ingen utrustning är inkluderad i paketpriset.

Svårighetsgrad
För att få det bästa och mesta ut av denna resa skall du redan kunna surfa hyggligt och vara hungrig på att utvecklas och lära dig mer både i vattnet.

Vår personal på plats

Adam Widén har varit med och gjort massor av olika Xtravelresor under de senaste 6 åren är med som guide från Xtravel. Eftersom Adam redan varit här i Maldiverna och surfat och bott på båt är han den perfekta guiden för denna resa.

maldiverna boende xtravel surfresa jon olsson liveaboard   atoll_challenger4-interior

Destinationsfakta

När?
Kontakta oss för datum.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: Nordiska medborgare får visum vid ankomsten som gäller 30 dagar med en möjlighet att förlänga på plats.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Maldiverna.

EL: 240V och samma uttag som i England.

Valuta: På Maldiverna är det Maldivska Rufiyaa (MVR) som är den officiella valutan men det är i huvudsak U.S Dollar som gäller så kom ihåg att ha med dig även små valörer för dricks under resan. De stora vanliga betalkorten funkar också.  1 MVR ca 0.6kr (1 nov 2015). Kolla aktuell valuta här.

Tid: Maldiverna är +3 timmar före oss under sommartid.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Allmänt: En samling av öar (närmare bestämt ungefär 1200st korallöar) fördelade på 26 atoller, varav ca 200 st är bebodda. Hela 87 av öarna är hotellöar för turister så dom håller vi oss ifrån. Huvudstaden heter Male (dit vi flyger in) och har cirka 170 000 invånare. Lokala språket är dhivehi samt engelska och en del tyska på hotellöarna. En enklare middag som pizza eller spagetti med köttfärssås kostar runt 10-15 dollar och en öl ligger runt 5 dollar.

Karta & Väder

Varmt och skönt tropiskt klimat på Maldiverna och runt 30 grader i både luft och vatten när vi är här i oktober. Regnar gör det som sig bör i tropiskt klimat lite då och då men förutsättningarna för bra vågor och skönt väder i början på oktober, är goda.

 

MajOkt
Vattentemp.30⁰ C29⁰ C
Lufttemp.28⁰ C28⁰ C

 

Liknande resor