• Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

 • Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

 • Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

 • Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

 • Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

 • Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

 • Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

 • Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

 • Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

 • Heliski - B.C, Kanada


  Magisk skidåkning

B.C Heliski, Kanada

Att flyga helikopter ut i de outforskade områdena för att nå dom där magiska åken är precis lika härligt som det låter. Om man har en plånbok som tillåter är heliski det bästa du som skidåkare kan vara med om. Du får alltid orörda åk och skönt puder i de små grupperna med skidåkare. Vi jobbar med de absolut bästa guiderna och arrangörerna och tack vare så bra samarbete behöver du självfallet inte betala mer om du får hjälp av oss, kontra om du bokat direkt själv med helioperatören.

Vi garanterar att din ribba för vad ”grym åkning” är,  kommer bli kraftigt höjd för all framtid, ber om ursäkt för det redan nu men lovar att  det ändå på något sätt  ändå är värt det. Det är alldeles lagom att åka en vecka till Kanada med 3-5 dagars helikopter och  två dagar i ett av de närliggande systemen som uppvärmning. Vi hjälper dig boka flyg, transporter och kollar tillgängligheten hos våra olika samarbetspartners så allt du behöver göra är att fylla i ditt intresse här nedan så kollar vi upp allt och hör av oss tillbaka till dig med ett eller flera förslag/alternativ.

Mica Heliski

Mica har två härliga lodger uppe på berget en bit från Revelstoke, B.C. Värt att notera är att tidigare resenärer hos Mica har alltid förtur på högsäsongsplatserna så första året hos Mica får man nästan räkna med datum utanför högsäsong.Vi på Xtravel hjälper till med flyg, transport och boende även under dagarna då du inte är på lodgen.

Dagen då det är dags att flyga upp till lodgen blir vi först hämtad av en transfer som tar oss en bit in i vildmarken där sen helikoptern hämtar oss och tar oss vidare upp till lodgen. Vi brukar föreslå ett upplägg på 3-5 dagar med heli och sen komplettera med två dagar i Revelstoke som uppvärmning och för att bli av med den värsta jetlaggen. För de som önskar kan man göra Kicking horse på vägen tillbaka till Calgary en eller två dagar också. Flyger in gör du lättast till Kelowna airport men annars funkar även Calgary utmärkt, speciellt om man är lite sugen på Kickin Horse mm.

Stellar Heliski

Här har vi till skillnad från de andra två helioperatörerna som utgår från Revelstoke nu Nelson istället som vår bas, eller för att vara helt exakt lilla byn Kaslo. Stellar har inte en lodge uppe på berget utan att gammalt charmigt hotell nere i byn vid sjön där man bor. Med årtionden av erfarenhet att driva en heliverksamhet kör nu Jason äntligen sin egen organisation under namnet Stellar heli med lite hjälp från två svenska delägare också. Här som på övriga ställen har Xtravel ett samarbetsavtal som gör att du vid bokningar via oss betalar samma eller aningen mindre än om du bokar direkt med dem och genom att boka med oss hjälper vi dig med boende, transporter, flyg och ev. upplägg för några dagar innan som uppvärmning i Whitewater.

Nelson som by är bland de bästa vi vet i Kanada med sin vilda western touch, närheten till varma källor, bra skidåkning i framförallt Whitewater men även Red Mountain om man vill köra 40 minuter. Här kan vi även kombinera lite olika upplägg som skidåkning i Whitewater, lite catski på Valhalla och sen heliski på Stellar.

Eagle Pass Heliski

Under våren var vi i Kanada och rekade lite nya turer och hamnade av en slump åter igen på Eaglepass Heliski i Revelstoke. Vi var här för en herrans massa år sedan när de precis startade sin verksamhet och det var en fröjda att nu se hur fin lodge de fått och vilket grymt setup så nära Revelstoke de fått ihop.  Vi körde puder i tre dagar och möjlksyran sprutade i benen efter långa härliga åk. Eaglepass har enligt dem själva tillgång till den häftigaste och lekfullaste terrängen i världen, The Monashees! Det kan vara därför alla de stora filmbolagen brukar stanna till här för att filma lite heliskiing när den är som bäst.

Med endast 2-3 downdays och backup med catski i revelstoke eller i systemet så vet vi att vi kommer få åka skidor så hatten passar. Eaglepass är kända för att köra små grupper och unlimited verticals vid grupper om 4 (annars är det som på de flesta ställen 6-8 lyft per dag), vi kör alltså tills vi inte orkar mer. På Eagle Pass kan du även åka bara en dag om du vill kombinera lite heliski med våra Kanada Roadtrips.

Karta & Summering

Oavsett vilken av de tre heliskioperatörerna du önskar eller väljer så har de alla tre en grymt bra setup med max 4 personer per helikopter och guide, samt närhet till skidanläggningar (Revelstoke eller Whitewater) för någon dags uppvärmning och jetlags justering. Vi hjälper dig med allt praktiskt kring resan och kollar tillgänglighet. Fyll i en förfrågan här på sidan så sätter vi tänderna i att skapa en grym setup och resa för dig/er.

B.C som område att åka skidor i, är nästintill oslagbart. Det är en anledning till att våra resor till Kanada säljer slut år efter år. De har liksom allt i en skön mix  som är svårslagen.  Att få åka helikopterskidåkning i ett område och miljö som B.C, Kanada är så klart ännu fetare på så många olika sätt. Att få orört puder som sprutar åt höger och vänster timme efter timme är svårslaget,  så om man har en plånbok som tillåter och ett obotligt skidpepp så är det bara att höra av dig så hjälper vi dig med en resa du aldrig kommer glömma .

Länge funderat på en helikopterresa till Kanada och förra året hade vi äntligen sparat ihop och bestämt oss för att dra. Vi har rest med er på Xtravel många gånger innan så därför vände vi oss till er för att sätta samman en grym resa. Och vilken resa det sen blev, wow. Vi var 4 dagar på Eaglepass och 3 dagar i Revelstoke, oslagbar resa, miljö, snö och ja allt…

Sofia & Johan M, 2015

En absurt fet resa till Stellar heli som ni på Xtravel hjälpte mig med, TACK. Visst det kostar skjortan men herregud vad jag har fått puder och orörda pillows. Det bästa ever!

Jocke S, 2015

Liknande resor