• Mountainbike i Cappadocia


  En grym helg i Turkiet

 • Mountainbike i Cappadocia


  En grym helg i Turkiet

 • Mountainbike i Cappadocia


  En grym helg i Turkiet

 • Mountainbike i Cappadocia


  En grym helg i Turkiet

 • Mountainbike i Cappadocia


  En grym helg i Turkiet

Mountainbike Cappadocia, Turkiet

För dig som älskar köra mountainbike längst inspirerande och slingrande stigar är Kappadokien i Turkiet ett grymt mountainbike ställe med cykling i världsklass. Regionen Kappadokien (Cappadocia) är känt för sina coola klippformationer med mängder av luftballonger som ljudlöst tar sig genom luften.  Bra vandring med många olika svårighetsgrader men framförallt ett område känt för sin cykling i världsklass. I stigcykelparadiset Kappadokien hittar du flera tusentals års gamla stigar som är magiska för cykling. Med byn Göreme som bas stoltserar regionen med möjlighet till ett flerdagars cykeläventyr på singel track i science fiction miljö. Spana in vår video från när vi var där och cyklade på vår förra resa.

Resterna av ett vulkanutbrott för miljontals år sedan, sen formade av vind och regn, har nu bildat ett av naturens mest spektakulära mästerverk kallade ”fairy chimneys”. Fortfarande hittar man ett flertal grottor dekorerade med ikoner och väggmålningar från tidig kristendom. Kappadokien är rik på historia och fylld av naturliga underverk! Som att cykla flera århundraden tillbaka i tiden.

Aktuella avgångar: 
3-7 oktober 2018 – 7,495:-
10-14 oktober 2018 – 7,495:-
17-21 oktober 2018 – 7,495:-

Om resan

Flyg
Inkluderat flyg Stockholm – Kayseri, Turkiet. Tillägg från Köpenhamn, +500SEK. Cykelfrakt inkluderat på flyg och transfers på plats.

Transfer
Lokal guiden Mustafa, möter er på flygplatsen tillsammans med en lokal transportfirma som tar hand om alla transporter under resan.

Måltider
Frukost, lunch och middagar är inkluderat under 2-4 dagen.

Guidning
Vi jobbar med erfarna lokala cykelguider som känner varje stig i området. Vi är max 10 cyklister per resa. Är ni ett gäng på 6-10 pers som önskar andra datum så maila oss på info@xtravel.se så hjälper vi er. I oktober gästas vi av representanter från Specialized Concept Store.

Svårighetsgrad
Denna resa är för dig med cykelvana men du behöver inte vara proffs! Den mesta cyklingen är utför/nedför i stundtals tekniska partier, lös sand och grus. En hel del cykling uppför liksom transportsträckor förekommer.

Utrustning att ta med
Cykel – Servad MTB,  Trail- eller All Mountain-cykel rekommenderas – gärna heldämpat och dropper post, grövre däck (skippa xc-däck) + extradäck – tubeless rekommenderas (Om inte så ta med många extra slangar (pga. taggar), hjälm, cykelskor och pedaler, ryggsäck med ryggskydd, pump (både fotpump och handpump), gaffelpump, multiverktyg och däckjärn, knäskydd och armbågsskydd, långärmat eller trekvartsärm (vissa taggiga partier), första-förband, solskyddsfaktor, glasögon, energybars, vattenflaska och så klart kamera.

Boende

Vi bor del i dubbelrum på lokalt 3-stjärnigt ”boutique” hotell i byn Göreme. Har bor vi fint och äter vår frukost tillsammans innan våra långa dagar på cykeln. Enkelrum är möjligt mot tillägg om 1500SEK/pp.

xtravel mtbresor cykelresa mountainbikeresa cappadocia

cykel xtravel hotell weekend

Bra att veta

Fokus på stigcykling. Vi cyklar i tre dagar och täcker in de allra bästa stigarna. Med oss följer lokalguide liksom en shuttle buss med specialbyggd trailer för att vi skall hinna cykla så mycket som möjligt nerför och så lite som möjligt uppför. Det är lite små klättringar här och där mellan åken så viss klättring förekommer men fokus är på stigcykling. Någon längre transportsträcka kan förekomma. Långa sköna åk, vissa med tekniska partier.

Maten
Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch stannar vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter. På kvällen äter vi lokal gourmetmat i byn Göreme. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Maten är världsklass.

Cykel
Egen cykel rekommenderas! Gärna heldämpat och ”dropper post” (höj/sänkbar sadel) gör åkningen skönare. All Mountain-cykel rekommenderas. Cykeltransport ingår så ingen anledning att snåla på bagaget. Önskar du hyra cykel finns endast hardtail på plats. Det funkar givetvis bra men inte optimalt.

Flyg, biljett och pass
Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Ungefärligt schema:

Dag 1 – Resa från Stockholm eller Köpenhamn (mot tillägg). Ankomst sen kväll. Transfer ca 1 timme till hotellet i Göreme

Dag 2-4 –  Cykling hela dagen från ca 9 – 17. Vi testar nya områden och stigar dagligen.  Vi har tillgång till vår shuttle hela dagen.

Dag 5 – Hemresa. Tidig pick up för transfer till flygplatsen (1 timma). Hemkomst Sverige strax efter lunch.

Karta & väder

April är en skön månad och period där temperaturerna stiger snabbt fram mot slutet av månaden. Kan vara en del kalla morgnar men på dagarna ligger temperaturerna vanligtvis runt 22-24 grader. Under denna årstid är är det ca 50/50 med sol men det är inte så ofta nederbörd även om det är moln. Blåser gör det till och från  Det blåser för jämnan, men morgnarna är vanligtvis vindstilla och lockar många varmluftsballonger.

Apr
Temp / dag23⁰ C
Temp / natt6⁰ C

 

Bra resa i makalös miljö. Jag är glad att jag hade lite cykelvana för trots det var jag rejält mör i benen på kvällarna

Martin S, 2017

Helt slut i kroppen, jag sov hela flygresan hem. Men en kanon resa på alla sätt.  Härliga stigar, god och spännande mat och en häftig grej att göra över en långhelg.

Marie J, 2017

Skräddarsy din resa till Mountainbike Cappadocia, Turkiet

Börja med att välja när du vill resa.

Inkluderat föreslaget grundpaket:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack.
 • 30 kg incheckat bagage + cykel (utöver incheckat bagage). Cykel packas i cykelväska eller låda. Måste förbokas.
 • Transfer till och från hotell
 • Transport av cykel på flyg och buss
 • Del i dubbelrum på Hotell i Göreme
 • Lokalguide
 • Tre heldagar cykling
 • Tre dagars shuttle service
 • Frukost, lunch och middag dag 2-4

Möjliga tillägg att göra i din förfrågan:

 • Enklerumstillägg +1500SEK/pp
 • Tillägg från Köpenhamn eller Göteborg +1000SEK/pp
 • Meddela oss om du har med egen cykel eller vill hyra på plats.

Bra att veta:

 • Flygresan är inkluderad i resans pris.
 • Vi cyklar under 3 dagar
 • Det kan bli relativt långa turer så 1st flaskställ alternativt en ryggsäck/camelback
 • Grövre däck och tube less! Vissa sträckor med många taggbuskar. Taggarna sätter sig i däcken. Dra inte ut dom om nu det skulle drabba dig.
 • I april-maj samt sep-okt är nätter och morgnarna kyliga. Packa med skalplagg
 • På plats kommer det finnas begränsat med reservdelar och material. Så ta med det du kan tänkas behöva.
 • För kaffeälskare- ta med eget! All mat i Turkiet och Kappadokien-regionen är fantastisk. Men kaffet är riktigt dåligt.
eller Önskas andra datum?

Summa: 0 SEK

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar