• Peniche, Portugal


  Skönt strandnära boende

 • Peniche, Portugal


  Skönt strandnära boende

 • Peniche, Portugal


  Skönt strandnära boende

 • Peniche, Portugal


  Skönt strandnära boende

 • Peniche, Portugal


  Skönt strandnära boende

 • Peniche, Portugal


  Skönt strandnära boende

Peniche, Portugal

DENNA RESA ÄR FÖR TILLFÄLLET INTE MÖJLIG ATT BOKA. HÖR AV DIG TILL OSS OM DU ÖNSKAR EN SKRÄDDARSYDD RESA.

I Peniche hittar du ruskigt bra surfmöjligheter, oavsett vind och swellriktning. Det är inte utan anledning att surfingens världscupscirkus varje höst gör ett stopp i Peniche för att bemästra världsklassvågen Supertubos. Så vi är inte ett dugg förvånade att våra vänner med John & Co. i spetsen har tagit sitt pick och pack och flyttat ner för att förverkliga sin dröm genom att bygga sin egna surflodge. Härlig lodge med bra rum, restaurang och lounge. Obs: under högsäsong går det bara att boka veckovistelser.

Så är du surfsugen oavsett om du är nybörjare eller erfaren surfare och vill surfa till frukost, lunch och middag så tycker vi att du borde dra ner en sväng du med.

De utbildade lokala instruktörer surfar med dig under veckan på något av de närliggande bryt beroende på vart det är bäst förhållanden för dagen. 4 eller 10 surflektioner a 1,5 timme kan du lägga till ditt paket om du är nybörjare annars hoppar du bara över det och kanske istället väljer att lägga till 2 yogapass eller liknande.  Peniche erbjuder en lagom utmaning för alla och du kan åka hit från början av april till slutet av oktober.

Pris från: 2,595 SEK/person

Om resan

Flyg
Ca 4,20h med flyg från Arlanda direkt till Lissabon. Flyg är inte inkluderat i resans pris.

Transfer
Detta är en surfresa där du kan vara flexibel gällande reslängd och ankomst  även om vi rekommenderar lördag eller söndag som ankomstdag för att på så sätt få så bra surfgrupper som möjligt. Skicka in din bokningsförfrågan så hjälper vi dig med transfer från flygplatsen till Surfers Lodge t/r. Alternativt kan du boka en hyrbil till bra pris under ”min sida” när du väl har bokat in dig på surfresan.

Boende
Härliga rum i olika storlekar alla med AC, wifi, toalett osv för en en bekväm och skön vistelse. Nybyggt och väldigt fräscht boende med pool på taket, skön lounge för aftersurf och god restaurang.

Måltider
Frukost är inkluderat. Lunch och middagar finns som tillägg på plats. 5 st tvårättersmiddagar går att lägga till i samband med din bokning.

Guidning
Vi har inga egna Xtravelguider på plats i Peniche utan detta är ett noga utvald samarbetspartner som vi jobbat med sedan de startade sin verksamhet för ett par år sedan och deras guider och personal hjälper dig väl på plats.

Utrustning
Ta med dig din egna bräda/brädor och passande utrustning beroende på vad du önskar, eller hyr på plats till fördelaktiga priser. Du kan lägga till hyra av utrustning redan i din förfrågan till oss.

Svårighetsgrad
I Peniche kan du surfa som total gröngöling eller proffs. Det finns bryt och möjligheter för alla nivåer. Är du nybörjare föreslår vi att att du väljer till surflektioner. Har du surfat mycket innan och hittar själv kan du hyra utrustning på plats om du skulle vilja och du kan även hyra in John som startade campet som kan ta er med på en guidad dag till sköna bryt i krokarna. Alla nivåer är med andra ord välkomna.

Möjliga tillägg

bild_vid_text_peniche_paket_surfresa_xtravel

Surflektioner

Du kan välja att lägga till 4 st (1,995:-) eller 10 st (4,795:-) 1,5 timmes surflektioner i din förfrågan till oss. Första halvtimmen på varje lektion är en enkel yoga/strech uppvärmning och sedan fullt surffokus. Utrustning (bräda våtdräkt) är inkluderat under lektionerna.

Yogalektioner

I Peniche har du möjlighet att lägga till 2st Yogaklasser om du är intresserad. (395:-)

Bräda och våtdräkt

Har du med dig dina egna prylar kan du kolla närmare här vad som gäller på respektive flygbolag för bagageregler. Vill du hyra prylar på plats så går det också bra. Vi har ett paket för våtdräkt och surfbräda (du kan byta till modell väl på plats om du så önskar) för 3 dagar (695:-) eller 6 dagar (1,395:-). Meddela oss din önskan i förfrågan här nedan.

Halvpension

Surferslodge Peniche har riktigt bra restaurang och du kan välja till 5 kvällar med tvårätters middagar (1,495:-). Välj mellan förrätt och huvudrätt eller huvudrätt och dessert. Exklusive dryck. Frukost är inkluderat för alla.

 

Destinationsfakta

När?
Under vår, sommar och höst. På hösten är det lite större vågor så vår och sommar är bättre för nybörjare.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: Behövs ej inom EU vilket Portugal är en del av.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Portugal.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Tele & Wifi: 00 351 är landskoden för att ringa till Portugal och som till så många andra länder tar du bort första nollan i riktnumret. Dataroaming är bra att slå av även om Portugal som en del av EU ni har div olika paket du kan köpa till via din teleoperatör till förmånliga priser. Annars finns Wifi fritt på lodgen.

Valuta: I Portugal är det Euro som gäller. 1 EUR ca 9,3kr (1 okt 2015). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bagageregler: Om du inte hittar bagagereglerna på din flygbiljett så gå in på flygbolagets hemsida för mer information.

Tid: Portugal är -1 timme i förhållande till oss här i Skandinavien.

Allmänt: Portugal längst ner i Europas sydvästra hörn har en stolt historia som sjöfartsnation. Det härifrån Vasco da Gama som första europé seglade till Indien 1497. Portugal har 10,5 miljoner invånare på en yta 20% av Sveriges.  Portugals befolkning växer mycket långsamt. Befolkningen är koncentrerad till regionerna kring de stora städerna vid Atlantkusten. Inlandet och slättlandet i söder är däremot till stora delar glest befolkade. Den globala finanskrisen från 2008 slog hårt mot landet och portugiserna har sedan dess fått se sin levnadsstandard sjunka i takt med att arbetslösheten stigit och landet fått allvarliga problem med att betala av sin höga statsskuld. Sakta men säkert är landet på väg tillbaka och det är ett grymt land att turista och surfa i.

Karta & Väder

Portugal har under april till oktober skön lufttemperatur och bra med sol, varmast väder under sommarmånaderna och ett av Europas varmaste länder. Portugal är känt för att vara relativt kallt i vattnet så våtdräkt är definitivt att rekommendera inte bara för att det förhindrar skav när du ligger och håller på att lära dig surfa men alltså även för att hålla dig varm.

 

AprMajJunJulAugSepOkt
Vattentemp.18⁰ C21⁰ C23⁰ C23⁰ C23⁰ C23⁰ C22⁰ C
Lufttemp.23⁰ C27⁰ C28⁰ C28⁰ C29⁰ C27⁰ C26⁰ C

 

Fantastiska dagar på Surflodge Peniche. Skönt att boka genom Xtravel för att få allt paketerat precis som vi ville ha det då vi bara var borta en helg.

Hanna & Micke L, 2015

Var helt grön som surfare innan vi reste så hade valt till 10 lektioner under min vecka på plats. Detta var perfekt då jag hann få bra med tid för att misslyckas både en, två och tre gånger innan jag började fånga lite vågor.

Maria D, 2015

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.