• Pris från4995:-

  Siargao, Filippinerna


  Strandnära bungalows och grymma vågor

 • Siargao, Filippinerna


  Strandnära bungalows och grymma vågor

 • Siargao, Filippinerna


  Strandnära bungalows och grymma vågor

 • Siargao, Filippinerna


  Strandnära bungalows och grymma vågor

 • Siargao, Filippinerna


  Strandnära bungalows och grymma vågor

 • Siargao, Filippinerna


  Strandnära bungalows och grymma vågor

 • Siargao, Filippinerna


  Strandnära bungalows och grymma vågor

 • Siargao, Filippinerna


  Strandnära bungalows och grymma vågor

 • Siargao, Filippinerna


  Strandnära bungalows och grymma vågor

Siargao, Filippinerna

I östra Filippinerna ligger Siargao, den absolut sista utposten innan hundratals mil av öppet hav tar över. Det är en plats som de flesta har otroligt svårt att lämna då det bjuds på ruskigt bra vågor för alla nivåer, skönt boende nära stranden och vi är oftast rätt ensamma på något av de alla olika bryt runt ön. Vi har vår egen Xtravelguide på plats från oktober – december som guidar alla erfarna surfare runt ön och vid behov ger lite tips och trix . För alla nybörjare har vi ett samarbete med en lokal surfskola som under fem alternativt tio dagar håller i surflektioner under dina totalt sju eller fjorton dagar på plats. Utrustning finns att låna för alla och när vi inte surfar har vår guide en hel uppsjö av alternativ och utflykter som vi gör och hittar på tillsammans om man så önskar.

Vi bor tillsammans uppdelade i våra bungalows som många har egen terrass med hängmatta att lata sig i med en bra bok mellan surfpassen. Förutom det så har vi även ett skönt loungeområde, restaurang och en bar som serverar de mest tropiska av alla paraplydrinkar du kan tänka dig. Fräscht, traditionellt och familjärt sammanfattar det mesta om campet som hålls samman av vår guide på plats. Siargao har även mycket annat att erbjuda, fina vita sandstränder, djungel, vattenfall, kitesurfing, SUP, snorkling, beach volley och ett förvånansvärt kul nattliv. Det är inte ovanligt att locals spontant bjuder in till helgrillad gris och Tanduay, den lokala rommen.

OM RESAN

Flyg
Att flyga från Skandinavien till Filippinerna skulle kunna ta runt 14-15 timmar om det fanns en direktlinje. Vilket det tyvärr inte gör så man får räkna med 19-20 timmar med transfer eller t.o.m många gånger mer än så. Sen rekommenderar vi en natt i Cebu för att sedan kunna flyga vidare till Siargao sista dagen efter då de flesta flyg inkommer försent till Cebu för att hinna vidare till Siargao samma dag.

Transfer
Vi hämtar och lämnar dig/er på flygplatsen på Siargao. Kom ihåg att lämna oss dina ankomsttider. Du kan också komma med båt från Cebu vilket är en nattfärja

Boende
Vi bor på ett skönt resort i flerbäddsrum, önskas dubbelrum eller enkelrum kan detta önskas vid bokning. Boendet är i olika typer av bungalows nära stranden. Vi på Xtravel har under våra månader på plats hyrt en del av resorten för oss själva som vi har vårt camp på.

Måltider
Vi ser till att det finns trevlig, god och hälsosam frukost på morgnarna. På kvällarna kör vi lite BBQ tillsammans och serverar lite olika sköna lokala specialiteter. Alla frukostar och middagar är inkluderade.

Lektioner & guidning
För alla inkluderar 5 dagar med surflektioner och all utrustning är inkluderad. Kan du redan surfa skapligt men ändå önskar lektioner erbjuder vi på även detta men kom ihåg att meddela oss ihop med din bokning. Våra Xtravelguider visar och tipsar vart det är bäst surf på dagarna för dig som kan surfa och känner dig trygg och säker bland vågorna och i lineup och som valt bort surflektionerna i din bokning.

Utrustning
Surfbrädor finns att låna på vårt camp för alla nivåer.

Svårighetsgrad
Du behöver aldrig ens sett en surfbräda innan du hänger med oss på denna surfresa. Vi lär dig allt från grunden och även du som har ett par veckors surf i bagaget är du välkommen eftersom det finns möjlighet att gå en ”vidarekurs” på surfskolan också eller om du redan kan surfa bra då bara klickar du bort surflektionerna och får tips och trix från vår Xtravelguide på plats istället.

Vår guide på plats

Fredrik_karlsson_surfguide_hossegor

Fredrik Karlsson

Föddes
Stockholm

Bor
Vendelsö & runt om i världen på Xtravels surfcamps

Surfat sedan
jag var 22, då trillade polletten ner.

Gillar även
Snowboard,Skateboard och Metal!

 

Möjliga tillägg/avdrag

Dubbelrum / Enkelrumstillägg

Boende i flerbäddsrum är inkluderat men väljer du att hellre bo själv eller kanske med din polare eller respektive så försöker vi lösa det i den mån det är möjligt. Dubbelrumstillägget är 500SEK/person/vecka i mån av plats och möjlighet.Önskar du hellre bo helt själv försöker vi så klart fixa det också, tillägg 1,500SEK/person/vecka.

Stanna längre

Önskar du stanna ytterligare en vecka drar vi av 500SEK på paketpriset. Önskar du flexibla datum om du är på genomresa ber vi dig kontakta oss så kollar vi möjlighet och tillgänglighet.

Surflektioner

Det är nybörjarlektioner inkluderade i paketet under 5 av dina 7 dagar på plats. Dessa kan du välja bort om du redan kan surfa, -600SEK/person/vecka (-1,000SEK om du stannar två veckor). Vill du istället ha en fortsättningskurs från våra certifierade lokala instruktörer är det ett tillägg om 400SEK/person/vecka. Vår Xtravelguide surfar med er, hänger med er och fixar alternativa aktiviteter om surfet någon dag inte funkar.

 

Destinationsfakta

När?
September, Oktober och November.

Pass & visum: Du behöver inget visum till Filippinerna om du stannar under 30 dagar. V.G hör med Filippinska ambassaden för andra nationaliteter. Passet skall vara i gott skick och giltligt 6 månader efter hemkomst och returbiljett skall kunna uppvisas vid behov.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Filippinerna. Tips är att ladda ner deras smidiga app, resklar.

EL: 220V och samma uttag som tex USA.

Valuta: På Filippinerna är det Peso som som gäller (även USD funkar). Bankomater finns det väl på plats, kom ihåg att vissa avgifter kan tillkomma för uttag utomlands. På många mindre restauranger är cash fortfarande king. 100 PHP = 18 SEK (valutakurs den 5 dec 2015)

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer.

Tid: Det är +7 timmar under vintern (de har ingen sommartid)

Religion, folkmängd och språk: Religionsfriheten är inskriven i författningen, och respekteras vanligtvis. De flesta filippinare är kristna, varav merparten är katoliker. I söder finns en muslimsk minoritet, moros.

Säkerhet: En viktig punkt när vi pratar om Filippinerna är säkerheten. Bli inte skrämd av det men tänk ändå på lite grundläggande säkerhet under din resa hit. Som på många ställen skall man inte ta emot drinkar från främlingar, tänka sig för innan man hoppar in i en taxi om någon annan redan är i taxin, kräv att taxametern är på m.m. Korruption är vanligt förekommande på Filippinerna även bland poliser och Filippinerna är rankade som världens sjunde mest korrupta land. Låt dig inte skrämmas för alla fördelar är bra mycket större än nackdelarna, men var inte heller för naiv utan tänk dig för och se dig för.

Dricks: Det är oftast en serviceavgift på det du köper så ingen dricks förväntas men har du fått bra service uppskattas så klart ändå lite dricks av personalen, enklaste är väl att lämna lite växel på bordet när innan du går.

Allmänt: Siargao har allt som krävs för att få kallas en paradisö, vita stränder, tjock regnskog, varma vindar och palmer längs stränderna i en magisk solnedgång. Med ett 30-tal hotell/restauranger, lite blandade små sköna butiker, 150 000 invånare på ca 400 kvadratkilometer yta är det en ö och semester som du sent kommer glömma.

 

Karta & Väder

Filippinernas tropiska havsklimat kan ibland bli mycket tryckande. Sommaren från maj till oktober, då sydvästmonsunen sveper in över öarna, är ofta regnig med hög luftfuktighet. Vintern från november till mars är mildare än sommaren och något stabilare, men endast i norr kan man tala om en märkbart svalare årstid. Temperaturen är också lägre i bergstrakterna.

 

Jag har länge velat lära mig surfa och var av någon oförklarlig anledning inte så sugen på de klassiska orterna som Sri Lanka och Bali så när jag såg att ni började med ert surfcamp på Siargao var jag snabb med att boka. Grymt setup med lite folk i vattnet och en unik ö på många sätt. Jag kommer lätt tillbaka nästa höst.

Per O, 2015

Vi var lite osäkra på att dra först då vi är två tjejkompisar och många flaggat för viss osäkerhet i Filippinerna på många plan. Men jag är glad att vi åkte för vi kände oss aldrig oroliga under resan och vi hade en magisk surfvecka här. Vi lärde oss surfa, träffade sköna människor och fick hänga på Xtravels camp med guiden som också fixade med massa roliga aktiviteter när vi inte surfade.

Mia & Anna, 2015

Skräddarsy din resa till Siargao, Filippinerna

Börja med att välja när du vill resa.

Inkluderat i grundpaketet:

 • Transfer till och från flygplatsen alternativt hamnen på Siargao
 • Frukt och vatten under transfern
 • Boende del i bungalow på vårt camp där vi hyr en del av Kawili Resort för våra surfande Xtravelgäster under ledning av vår guide på plats
 • Välkomstdrink
 • Frukost alla dagar
 • Middagar alla kvällar
 • Surfbrädor, vax mm finns att testa och låna även under våra dagar med surflektioner så klart
 • 5 st dagar med surflektioner i samarbete med lokala certifierade surfinstruktörer
 • Xtravels guideservice i och utanför vattnet under övrig tid och för dig som väljer bort surflektionerna så surfar du med vår guide som ger tips och trix och guidar till de bästa bryt runt ön
 • Om det av någon anledning inte är optimala förhållanden för surf så finns vår guide på plats för att styra upp alternativa aktiviteter
 • Diverse erbjudanden & rabatter från våra samarbetspartners
 • Inloggning till ”Min sida” där du hittar all nödvändig information inför din resa, förutom resehandlingar, aktuellt väder och vårt lojalitetsprogram kan du även ladda hem träningstips och program för att komma väl förberedd på din resa

Bra att veta:

 • Om du vill kan du stanna två eller tre veckor, du drar enkelt av 500:-/extra vecka
 • Kan du redan surfa så kan du enkelt välja bort de 5 dagar med surflektioner som är inkluderade i våra Xtravel Surfcamp
 • Hör av dig om du behöver hjälp med bokningen av flyg eller om du har andra frågor men kom ihåg att boka din plats redan nu då det är ett begränsat antal till 16 personer som får plats på campet per vecka.
 • Surfcampet är för alla nivåer. Det riktar sig mot totala nybörjare som vill lära dig surfa men du kan också få massor ut av resan som erfaren surfare om du väljer bort surflektionerna.
 • Flyger gör man bäst till Cebu i Filippinerna men Manila funkar också. De flesta avgångar landar för sent för att samma dag kunna flyga vidare med Cebu Pacific Air till Siargao så vi rekommenderar en natt i Cebu eller Manila innan du flyger vidare den sista timmen till Siargao. Alternativt kan du ta en nattbåt från Cebu över till Surigao (grannön) för att sen ta dig vidare till Siargao.

Summa: 0 SEK

Liknande resor