• Systrar i Bergen i Alagna


  En grym tjejvecka 19 mars

 • Systrar i Bergen i Alagna


  En grym tjejvecka 19 mars

 • Systrar i Bergen i Alagna


  En grym tjejvecka 19 mars

 • Systrar i Bergen i Alagna


  En grym tjejvecka 19 mars

 • Systrar i Bergen i Alagna


  En grym tjejvecka 19 mars

 • Systrar i Bergen i Alagna


  En grym tjejvecka 19 mars

 • Systrar i Bergen i Alagna


  En grym tjejvecka 19 mars

Systrar i Bergen i Alagna

Alagna är en mysig liten skidort som har allt man kan önska för en fantastisk skidresa. Denna utvalda resa gör vi ett samarbete med Systrar i bergen med fullt fokus på tjejer som vill åka skidor och njuta av semesteräventyr i alpernas största berg. Det finns 56 markerade pister och 29 liftar i området och väldigt stora offpistområden. Monterosa skidsystem inkluderar även orterna Champoluc och Gressoney, men lilla Alagna tycker vi är orten med absolut mest charm och med bäst skidåkning. Förvänta dig ingen afterski med untz -untz eller fest inpå småtimmarna, här är det fokus på att åka massor av skidor och äta gott på någon av de små trevliga restaurangerna runt om i byn i hop i sällskap av andra likasinnade.

Bor gör vi på Indren Hus i Lägenheter som ligger bra på huvudgatan och som har bastu och bekvämligheter för bästa möjliga veckan på plats med Systrar i bergen och Xtravel. Kort transfer från flygplatsen i Milano där ni hämtas för en trevlig färd direkt till snön. Allt du behöver är inkluderat för 11,995:-, samla vännerna eller res själv för att träffa likasinnade vänner i bergen. Gör dig redo för vinterns härligaste skidresa till alperna!

Om resan

Flyg
Pris inkluderar flyg från Stockholm. Från övriga orter försöker vi hjälpa dig/er med bästa önskade lösning.

Transfer
I resan ingår transfer tur/retur från Milanos flygplats, när ni anländer kommer ni bli hämtade av en transfer som kör er från Milano till Alagna, ca 1,5h transfer.

Boende
Under vår systrarvecka bor vi på Indren Hus i lägenheter som ligger på gågatan med gångavstånd till lift, backe, skidshop och restauranger.
Middagspaket om 5 middagar på externa restauranger går att köpa till vid din bokning till ett förmånligt pris ). 1,300 SEK

Guidning
Systrar i Bergens guider visar er runt under dagarna på plats med stöd från Xtravels guider på plats.

Liftkort
För denna resa är det inkluderat 6 dagars liftkort för hela Monterosa skidsystemet (inkluderar Gressoney & Champoluc).

Svårighetsgrad
Alagna är känt för sin tuffare offpist men hit kan verkligen alla nivåer av skidåkare åka då variationerna är så pass stora.

Systrar i Bergen

Xtravel Alagna Systrar i bergen tjejresa

Under denna vecka är det guiderna från Systrar i Bergen som guidar tjejgänget med stöd från våra Xtravelguider som är nere i Alagna under hela säsongen. Systrar i bergen skapades med en vision om att ge fler tjejer och kvinnor plats på berget genom att anordna unika och målgruppsanpassade resor.

– Vi vill få fler att våga resa själva och med nya vänner till bergen, säger Johanna som är grundare av Systrar i bergen. Vi vill bjuda våra Systrar i bergen på nya upplevelser, möjlighet att resa till fantastiska miljöer, träffa nya likasinnade vänner och njuta av sina äventyr i bergen.

Skidsystemet

xtravel_skidsystem_monterosa_alagna

Antal liftar29st
Antal nedfarter (blå/röd/svart)17/32/7
Högsta åkhöjd (Punta Indren)3275 m.ö.h
Längsta nedfart (pist)5005 m
Högsta fallhöjd2063 m
Finns park?Ja, 2st
Total pistlängd180 km
Antal offpistreporoändligt

 

Karta & Väder

Alagna som ligger i södra delarna av alperna och söder om det stora Monterosa massivet; alltså ett område med tämligen mycket sol och snö som faller tack vare att de tunga snömolnen fastnar på de höga bergen. Byn som ligger på 1200 m.ö.h har inte alltid snö men det går att köra ner till byn hela säsongen, ibland med lite snökanonshjälp dock.

Mest snö kommer i slutet av dec, hela januari och mitten på mars fram till påsk, historiskt under de senaste tre åren.  Kolla aktuellt väder i Alagna här.

DecJanFebMar
Temp 4⁰ C2⁰ C3⁰ C4⁰ C
Snödjup150 cm210 cm260 cm340 cm

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor