• Tamraght, Marocko


  Lär dig surfa & yoga

 • Tamraght, Marocko


  Lär dig surfa & yoga

 • Tamraght, Marocko


  Lär dig surfa & yoga

 • Tamraght, Marocko


  Lär dig surfa & yoga

 • Tamraght, Marocko


  Lär dig surfa & yoga

 • Tamraght, Marocko


  Lär dig surfa & yoga

 • Tamraght, Marocko


  Lär dig surfa med oss

 • Tamraght, Marocko


  Lär dig surfa & yoga

 • Tamraght, Marocko


  Lär dig surfa & yoga

Tamraght, Marocko

I Tamraght utanför Agadir i har vi på Xtravel varit sedan 2005 och surfat med gäster. I alla år har vi samarbetet med fantastiska Maria och hennes crew som nyligen byggt ett grymt skönt surfhus med läckra terrasser och en skön Yogastudio på taket. Nytt inför 2016 är att vi själva också kommer att vara på plats med egen svensk personal (under utvalda perioder) som tillsammans med de lokala guiderna kommer att lära dig surfa. Marocko erbjuder fantastiska surfmöjligheter framförallt under vinterhalvåret och är ett väldigt exotiskt och vackert land, med en spännande omgivning på Afrikas nordvästligaste hörn. Surfingen föddes i Agadir på 1960-talet då amerikanska militären låg här, uppenbarligen med alldeles för mycket fritid. Vem skulle inte lockas av de härliga vågorna och det varma vattnet som Marocko har att erbjuda.

Surfingen i närheten av campet lämpar sig riktigt bra för nybörjare men även för den mer avancerade surfaren. Här har du välkända breaks såsom Devil’s Rock och Panorama’s, båda ligger väldigt nära Killer Point, Mysteries och Anchor Point, som är de mer välkända surfspotsen när man talar om vågsurfing i Marocko. Seventeen beach är bättre för nybörjare och ett spot där vi ofta tränar tills vi har fått lite mer koll på hur man fångar en våg och ställer oss upp på brädan. Till detta område kommer surfare i alla nivåer från hela världen, speciellt under vinterhalvåret då vågorna är som allra bäst och då vi själva är på plats. Utflykter till bergen, Agadir och den lokala marknaden gör vi varje vecka när vi inte surfar eller yogar.

Om resan

Flyg
Flyg är ej inkluderat i resan. Smidigast bokar du själv på Norwegian.se till Agadir (avgår lördagar från Göteborg, Stockholm, Köpenhamn och Oslo).

Transfer
Vi hämtar och lämnar dig/er på flygplatsen i Agadir i campets minibuss. Kom ihåg att lämna oss dina flygtider.

Boende
Härligt boende och relativt nybyggt (2013). Ett skönt hus där vi hyr in oss på en egen del i år och där vi vi äter, hänger, umgås och bor tillsammans. Flera olika terrasser att hänga på och en skön yogastudio på taket. Boende med del i dubbel- eller trippelrum är inkluderat med dusch och toalett på korridoren (möjlighet för dubbelrum och enkelrum med eget badrum finns som tillägg i mån av plats). Huset har totalt 13 rum, sköna sällskapsytor och ett strategiskt grymt läge.

Måltider
Att surfa blir man hungrig av det vet vi, så vi har sett till att det är en ordentlig frukost lunch och middag inkluderat på vårt camp.

Guidning & lektioner
Vi har inkluderat dagliga (6st) surflektioner med våra certifierade lokala guider. För dig som väljer bort undervisningen finns vår egna Xtravelguide på plats för att guida dig till olika bryt som passar din nivå och som har dagens bästa förhållande. Vår Xtravelguide finns givetvis även tillhands för alla er som har dagliga surflektioner också, där han kommer med lite tips och trix parallellt med våra lokala guiders tips.  (Xtravelguide finns på plats under utvalda perioder )

Yoga
Vår yogainstruktör är på plats dagligen och kommer köra yogapass med de som så har valt till detta. Du är välkommen oavsett tidigare yogaerfarenheter och det finns mattor, dryck mm på plats.

Utrustning
Surfbrädor finns att låna på campet för alla nivåer.

Svårighetsgrad
Du behöver aldrig ens sett en surfbräda innan du hänger med oss till cårt surfcamp i Marocko. Vi lär dig allt från grunden och även du som har ett par veckors surf i bagaget är välkommen eftersom det finns möjlighet att gå välja bort surflektionerna och istället få tips om du så önskar från vår Xtravelguide och de lokala surfinstruktörerna på plats.

Vår guide på plats

Fredrik_karlsson_surfguide_hossegor

Fredrik Karlsson

Föddes
Stockholm

Bor
Vendelsö & runt om i världen på Xtravels surfcamps

Surfat sedan
jag var 22, då trillade polletten ner.

Gillar även
Snowboard,Skateboard och Metal!

 

Möjliga tillägg/avdrag

Dubbelrum / Enkelrumstillägg

Boende i flerbäddsrum är inkluderat men väljer du att hellre bo själv eller kanske med din polare eller respektive så försöker vi lösa det i den mån det är möjligt. Dubbelrumstillägget är 300SEK/person/vecka i mån av plats och möjlighet. Önskar du hellre bo helt själv försöker vi så klart fixa det också, tillägg 1,200SEK/vecka.

Stanna längre

Önskar du stanna ytterligare en vecka drar vi av -500SEK på paketpriset. Önskar du flexibla datum om du är på genomresa ber vi dig kontakta oss så kollar vi möjlighet och tillgänglighet.

Surflektioner

Det är nybörjarlektioner inkluderade i paketet under 6 av dina 7 dagar på plats. Dessa kan du välja bort om du redan kan surfa, -500SEK/person/vecka (-800SEK om du stannar två veckor). Vår Xtravelguide surfar med er, hänger med er och fixar alternativa aktiviteter om surfet någon dag inte funkar.

Destinationsfakta

När?
Februari, Mars och April.

Pass & visum: Du behöver inget visum till Marocko om du stannar under 30 dagar. Passet skall vara i gott skick och giltigt 6 månader efter hemkomst och returbiljett skall kunna uppvisas vid behov.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Marocko. Tips är att ladda ner deras smidiga app, resklar.

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Valuta: I Marocko är det Dirham som gäller. Ta gärna med dig lite kontanter redan hemifrån, annars finns det också uttagsautomater (kom ihåg att det ofta kostar ca 40 sek vid uttag i utlandet, beroende på vilken bank du har) på flygplatsen och inte så långt från campet heller.  MAD = Marockanska dirham. 10MAD = ca 8,60 SEK (21 dec -15).

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer.

Tid: Det är -1 timme i tidsskillnad mot Skandinavien (-2 under vår sommartid).

Telefon och internet: Landsnumret är +212 till Marocko. Tänk på att det kan vara väldigt dyrt att ringa och ta emot samtal på din mobil om du är ute och reser. Wifi finns men det är inte fullt lika pålitligt som hemma i Skandinavien.

Religion, folkmängd och språk: Pratar arabiska men även franska. Huvudsakligen Islam som religion med Sunnimuslimer. Bra att tänka på då är att det inte överallt är lämpligt att knalla omkring i bar överkropp eller bikini.

Dricks: Ingen dricks förväntas men har du fått bra service uppskattas så klart ändå lite dricks av personalen. Däremot skall du och kan du pruta på mer eller mindre allt väl där.

Allmänt: Marocko har ca 31 miljoner invånare och huvudstad är Rabat. Ytan är ca 458.730 km2. Marocko har en konstitutionell monarki där kungen har stor makt: Kungen utser ministrar, statsminister samt medlemmar i den högsta domstolen.

 

 

Karta & Väder

I Marocko råder det ett medelhavsklimat med varma somrar och vintrar men där temperaturerna på vintern varierar kraftigt mellan dag och natt. Vattnet kan vara något kallt (runt 17 grader) under perioden då vi är här men då det är bäst vågor här för både nybörjare och mer erfarna surfare är det ändå de bästa månaderna att vara på plats .

För aktuellt väder och swell ta en till här på magicseaweed.

FebMarApr
Dag(°C)212323
Natt(°C)91113
Vatten(°C)161718
Soltimmar(per dag)8910

Bodde bra nära vattnet och man kunde gå ner och surfa själv om man så önskade efter lektionerna. Bra boende och gott käk och lite kul med olika utflykter och arrangemang vid sidan av surfet, gjorde det liksom extra värt att åka med en arrangör, tummen upp Xtravel.

Johanna M, 2015

Skitskoj med surf. Jag har länge tjatat på mina polare att åka för att lära oss surfa men fick aldrig med mig någon så nu åkte jag själv. Det var grymt att kunna åka på ett camp med så många andra likasinnade, och kunna yoga på campets tak var grymt. Jag hade så sjukt skoj, vi ses igen!!

Carl-Johan B, 2015

Tyvärr, det finns inga avgångar för denna destination just nu.

Liknande resor