• Westcoast Roadtrip, USA


  Nu även till Stevens Pass & Whistler, B.C

 • Westcoast Roadtrip, USA


  Nu även till Stevens Pass & Whistler, B.C

 • Westcoast Roadtrip, USA


  Nu även till Stevens Pass & Whistler, B.C

 • Westcoast Roadtrip, USA


  Nu även till Stevens Pass & Whistler, B.C

 • Westcoast Roadtrip, USA


  Nu även till Stevens Pass & Whistler, B.C

 • Westcoast Roadtrip, USA


  Nu även till Stevens Pass & Whistler, B.C

Westcoast Roadtrip, USA 2017

Westcoast Roadtrip introducerade vi för tre år sedan i Xtravels utbud. En magisk roadtrip till Washington state i USA i jakten på det perfekta pudret. Med en guide per 6 gäster (12 gäster i gruppen om 2 guider) och besök till en handfull av världens bästa puderhål är detta en resa du inte får missa. Vi kommer börja i Crystal Mountain som ligger lite sydöst om Seattle vid Mt Rainer under två dagar för att sedan sakta jobba oss upp norröver mot Whistler i Kanada. Efter Crystal mountain och dess roliga öppna bowls beger vi oss till Stevens Pass som är ett nytt stopp för i år. Även här två dagar på plats för att inte bara flänga mellan nya ställen varje dag. Med sina dryga 10 liftar når vi massor av sköna ytor och möjligheter med våra guider i spetsen. Sen är det dags att dra vidare norröver till Mt Baker som får mellan 16-18 meter snö per säsong vilket gör att orten ligger i topp på de mest snörikaste skidorterna i USA och världen.

Alla turer i vår stora van är dryga 3 timmar och denna tur nu vidare upp till nya stoppet i Whistler i B.C, Kanada är inget undantag. Här har vi ett område som är välkänt, stort och med utmaningar för alla nivåer. Det är också den största byn av alla under resan. Vi kör en dag i Whistler och en dag i Blackcomb, två delar av systemet som numera är sammanlänkade av en rätt scary gondol där vissa gondoler har glasgolv. Efter våra åtta skiddagar tillsammans är det dags att dra ner till Vancouver för sista kvällen med god mat och en eller två bärs. Sen bär det under 9e dagen av neråt Seattle igen. Här fortsätter resan för de som så önskar till Alaska för 3 dagars heliski, för övriga går resan hemåt igen till Stockholm eller om ni önskar tillägg för någon annan flygplats.

Pris från: 29,995 SEK/person

Om resan

Flyg
Inkluderar flyg. 14h. Med Icelandair via Reykjavik inkl skidfrakt.

Transfer
Xtravels guider hämtar på flygplatsen och tar hand om alla transporter under resan.

Boende
Under resans gång bor vi i olika hotellrum/lägenheter/cabins i Crystal Mountain, Stevens Pass, Mt Baker & Whistler. Div. bekvämligheter och ordentliga bra sängar till alla vid varje stopp mm.

Måltider
Enklare frukost är inkluderat på våra motell/hotell längs vägen. Dagarna i lägenheter och cabins har vi förhandlat matpåsar till er alla så man äter i lägenheterna/stugorna. På hotellen är det enklare hotellfrukost (continental) inkluderat. Luncher och middagar tillkommer, vi äter tillsammans i gänget på sköna ställen längst vägen.

Guidning
Vår grymma och erfarna Xtravelguider ser till att ta hand om dig utanför och på berget under alla dagar ni är på plats. På berget visar dom sköna åk och kommer med tips och trix kring din åkning om du så önskar. 1 Xtravelguide per 5-7 personer.

Liftkort
Är inkluderat under de 8 heldagar då vi är på plats.

Svårighetsgrad
För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra tämligen obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning och vill ha en grymt trevlig resa med likasinnade skidåkande vänner, killar som tjejer.

Obligatorisk utrustning
Lavinutrustning; spade, sond, transceiver och självklart hjälm.

Vår guide på plats

adam_widen_xtravel_westcoast_jacksson_guide

Adam Widén

Adam Widén har varit med sedan första gången vi körde Westcoast Roadtrip för 3 år sedan  har med sitt glada humör och fantastiskt inspirerande skidåkning fått väldigt många återkommande gäster och fina kommentarer. Adam hittar dom sköna åken på alla orter och vet vart ni skall gå för en kall öl efter en lång dag på berget. Läs mer om Adam under ”Guider & Team”

 

Skidfakta

Antal orter vi besöker4 st
Årlig snömängdca 15-18 m
Möjlighet Heliski?Som tillägg
Områdeskarta Mt. Bakerspana in
Områdeskarta Crystal Mt.ladda ner
Områdeskarta Stevens Passta en titt
Områdeskarta WhistlerPistkarta 

 

Destinationsfakta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt(vi rekommenderar att ditt pass är giltigt 6 månader efter hemresa) och att ditt namn på bokningen stavas som i passet.

Visum: För USA & nytt för i år även Kanada behövs ett så kallat ESTA visum som man fyller i här för USA och här för Kanada, minst 72 timmar innan avresa. Kostar några $ första gången men håller sen i ett par år för in och utresa. Du uppmanas att justera din adress i USA som kanske är annorlunda från en resa till en annan inför varje resa. Adresser till våra hotell mm finner du i ett senare skede i dina resehandlingar på ”min sida” på xtravel.se

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till USA & Kanada.

EL: 110V. samma uttag i Kanada som i USA. 

Valuta: I USA är det Amerikanska dollar som gäller. 1 USD ca 8,54kr (1 juli 2016). I Kanada är det Kanadensiska dollar som gäller, 1 CAD ca 6,51kr (1 juli 2016)  Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bra att veta: Washington state är en av få delstater som legaliserat Marijuana. Seattle har enligt många skapat mycket av den populära rockmusik som finns idag genom den våg av grungeband som poppade upp här under tidigt 90-tal så som Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden, Pearl Jam mf. Av de 20 högsta bergen i USA så är 17 av dom i Alaska. Om New York hade haft samma befolkningstäthet som Alaska, skulle det bara leva 16 personer på Manhattan. Världens, enligt många, bästa hockey spelare genom tiderna är från Kanada, Wayne Gretzky, och även den nuvarande stjärnan Sidney Crosby. Fantastiska Neil Young är från Kanada och missa inte heller att se dokumentären om bandet ANVIL som också är kanadensare. 1979 skapade Chris Haney och Scott Abbott sällskapsspelet Trivial Pursuit och det sägs även att både snöslungan och snöskotern uppfanns här vilket borde vara goda tecken på varför vi skall åka hit i vinter.

Karta & Väder

Washington en av de grönaste och häftigaste staterna vi har besökt, med ”Twin Peaks” liknande små byar och städer längst vägarna och skogar som aldrig tycks ta slut. Snödjupsstatistik under de senaste 3 åren där tyvärr 2014 drar ner snittdjupet rejält tyvärr. Här kan du kolla aktuellt väder i mt Baker, Whistler eller Alyeska.

Feb (WA)Mar (WA)Feb (AK)Mar (AK)
Snödjup488 cm530 cm320 cm380 cm
Medeltemp-3⁰ C-2⁰ C-7⁰ C-4⁰ C

 

Otroligt fet resa. Först hela genuina Washington känslan med skog, puder, stora burgare och pillows till höger och vänster. Sen Alaska med öppna ytor, snöskoter och små lokala krogar på kvällarna med country musik, pickups och blaskig bärs. Fullkomligt älskade det.

Tom, 2014

Bra setup och skön resa, hade nog velat åka mer helikopter väl i Alaska men i övrigt fantastisk upplevelse med bra åkning på våra olika stopp i Washington under ledning av kunniga guider från Xtravel.

Anna & Niklas, 2015

Vi jobbar på att ta fram nya spännande paket och datum till denna destination för tillfället. Nya avgångar presenteras inom kort.

Liknande resor