• Äventyrsresor


Äventyrsresor

Svår kategori att sätta en övergripande rubrik på då den inkluderar motocross i Marocko och Sydafrika, mountainbike i Skottland och bergsbestigningar med safari i Tanzania. Men ibland kommer vi över grymma resmål och kontakter vi bara inte kan blunda för, resorna här är just sådana. De är för bra för att inte ha med i vårt utbud och erbjuda till dig som resenär. Oavsett om det är med polarna eller familjen du vill på safari eller bestiga Kilimanjaro så kan vi erbjuda en personlig och unik resa till ett grymt pris.

 

Slut på idéer när det gäller städer eller orter att besöka för nästa weekendresa? Då är det till Skottland du(ni skall dra och cykla mountainbike och dricka whisky. Och sist men inte minst, är du en endurofantast som älskar att köra cross? Då har vi resorna för dig till Marocko där vi kör igenom Sahara och bor på läckra hotell, alltid med följebil som tar bagage och har med sjukvårdare. Läs mer och boka din nästa äventyrsresa här nedan.

 • Äventyr & Safari

  För dig som alltid drömt om att uppleva det unika med Afrika och Tanzania kan vi erbjuda en magisk resa med spänning och äventyr. I Arusha vid foten av Kilimanjaro där vi startar vår resa har vi Mike som möter oss och tar hand om oss. Vi har jobbat med honom och hans guider under många år då vi vet att de gör det lilla extra och hittar som få andra. Mike har tex jobbat i Serengeti, Ngorongoro och de andra parkerna i nästan 50 år.

  Med hjälp av våra guider på plats finns också möjligheten att bestiga Kilimajaro med sina 5,895 möh, under resan. Kanske avsluta med en tur ut till Zanzibar där du kan kitesurfa, simma med delfiner eller kanske bara njuta av några dagar på stranden.

 • Motocross

  Xtravel har arrangerat motocross resor för cross sugna resenärer sedan 2006 till Marocko och Sahara. En fet upplevelse med bra KTM cyklar som tar oss genom Atlasbergen och Sahara. Bor gör vi på sköna hotell som vi på Xtravel tillsammans med vår lokala samarbetspartner har testat fram. Det finns alltid en följebil med som tar allt bagage och som också har en sjukvårdare med om något mot förmodan skulle hända under resan.

  Nya resor tillkommer ständigt och nytt för 2016 är en mer touring inriktad tur genom Namibia, Zimbabwe, Botswana och Sydafrika på BMW R1200 GS hojar. Häftig upplevelse när det kommer till natur, kultur och ett garanterat minne för livet. Flyg är inte inkluderat i våra paket men vi på Xtravel hjälper gärna till med flygbokningar och så klart hämtar och lämnar vår lokala samarbetspartner er på flygplatsen. Önskar ni kan man enkelt lägga till extra nätter i tex Marrakesh om ni så önskar så klart.

   

 • Mountainbike

  Vi har tack vare skön kontakt med grymma guider samt fantastisk terräng runt Glentress, sålt Cross Country cykling i Skottland sedan ett par år tillbaka. Perfekt ”get-a-way” över en helg för tjej- eller grabbgänget som vill svettas och cykla i grym omgivning på dagarna och bo och äta gott på kvällarna.  Kanske ett besök till ett av de närliggande whiskydestillerierna också kan vara av intresse?

  Väl på plats kan du hyra cyklel eller så tar du med dig din egen på flyget. Vi inkluderar transfer, guidning, mat och mycket mer i våra paket. Området kring Glentress har stigar för alla nivåer och ni får detaljerade kartor och genomgång av området redan er första kväll på plats av våra lokala guider.

  Nytt för 2016 är att vi kommer lansera downhill resor samt nya cross country alternativ också. Håll ögonen öppna och spana in lite mer vad vi erbjuder i Skottland under tiden och hör av dig om något är oklart.

Xtravels destinationer

I got the willingness and stupidity to try anything

Travis Pastrana