• Skidresor


Skidresor

Sedan Xtravel grundades 2004 har unika skidresor varit en tydlig röd tråd i vår utveckling. Vi började med Alagna som destination och huvudfokus nere i Italien. För grymma veckoresor inkluderandes allt det man som gäst behöver enligt oss, oavsett om man söker puder och offpist eller breda backar och god mat. Men ganska snabbt började vi med Roadtrip Kanada och sen Japan för de mer äventyrslystna och puderjagande gästerna. Sedan dess har roadtripsegment vuxit för varje år och det är i dag den produkt inom skidresorna där vi sticker ut hakan och levererar något väldigt få andra kan och gör. Heliski och Catski är ju bara ett måste att kunna erbjuda när man sitter på den nivå av kunskap som vi gör kring alla aktörer från Kanada och USA/Alaska i väst till Nepal i öst. Vårt sista segment, nämligen specialresorna är något alldeles speciellt eftersom vi strävar efter känslan av en specialresa för alla våra resor är dessa extra unika med tex. Tjejvecka i Alagna där vi utvecklar vår åkning och har egna coacher med oss från InspireUs, försäsongscamp i Österrike med Sebastian Garhammer som Xtravelguide och coach eller våra klassiska vårresor upp till Riksgränsen och Lofoten för mer turande men även här en resa för att utveckla sin åkning.

 • Xtravel skidresor

  Grunden till vår verksamhet är våra vecko- och tiodagarsturer där vi bor på ett ställe under vår vistelse och kör skidor varje dag tills det skriker i benen. Dessa resor till bl. a Niseko i Japan och Alagna i Italien funkar också alldeles utmärkt även om man inte är pudertokig utan vill kunna köra lite pist och äta lite gott också.

  Vårt mest traditionella alternativ, men självklart med en skön Xtravelguide på plats som tar hand om er från början till slut.

 • Roadtrips

  Tänk att första roadtrip resan 2006 till Kanada blev starten till ett så lyckat och grymt koncept som våra roadtrips. Med små grupper om 12-14 personer åker vi tillsammans med våra två Xtravelguider runt till feta puderhål i Kanada, USA, Alaska och runt om i Japan.

  Vi äter på trevliga ställen längst vägen, jagar orörd snö och umgås med vad som nästan alltid känns som ett stort kompisgäng under våra 10-12 dagar iväg. Vi inkluderar allt det nödvändigaste i våra priser och presenterar varje år nya spännande roadtrips.

 • Heliski & Catski

  Är du sugen på ett par dagars helikopterskidåkning under din roadtrip till Kanada? Eller att vi sätter ihop ett skräddarsytt paket till dig? Vi har noga testat våra samarbetspartners i Kanada, Alaska och Nepal och vet att de sparkar rumpa med stora områden, små grupper och en unik touch. Catski funkar också som tillägg på Kanada Roadtrip för en dag eller två, alternativt som  en kombo med heliski eller som en 100% catskiresa.

  Vi sätter ihop den smidigaste kombon med flyg, transport, kanske en dag i liftsystemet och givetvis betalar du inte mer för heli/catdagarna för att du bokar via oss.

Ta en titt på dessa skidresor

No friends on a powder day… except for us.

Xtravel