• Skidresor


Skidresor

Sedan Xtravel grundades 2004 har unika skidresor varit en tydlig röd tråd i vår utveckling. Vi började med Alagna som destination och huvudfokus nere i Italien. För grymma veckoresor inkluderandes allt det man som gäst behöver enligt oss, oavsett om man söker puder och offpist eller breda backar och god mat. Men ganska snabbt började vi med Roadtrip Kanada och sen Japan för de mer äventyrslystna och puderjagande gästerna. Sedan dess har roadtripsegmentet vuxit för varje år och det är i dag den produkt inom skidresorna där vi sticker ut hakan och levererar något väldigt få andra kan och gör. Heliski och Catski är ju bara ett måste att kunna erbjuda när man sitter på den nivå av kunskap som vi gör kring alla aktörer från Kanada och USA/Alaska i väst till Nepal i öst. Vårt sista segment, nämligen specialresorna är något alldeles speciellt där vi strävar efter unika upplägg med ett väldigt begränsat antal platser. Våra specialresor tar oss bl.a runt bergen i Norge för skidåkning med en fet båt som bas, till Grönland där vi flyger heli och bor avlägset långt bortom civilisationen eller till norra Sverige där vi kör skoter, åker skidor och får maten lagad av ingen mindre än Niklas Ekstedt som gör oss sällskap.

 • Helg- & veckoresor

  Grunden till vår verksamhet är våra helg- & veckoresor till alperna, usa och japan där vi bor på ett ställe under vår vistelse och kör skidor varje dag tills det skriker i benen. Dessa resor till bl. a Niseko i Japan, Colorado, Usa och Alagna i Italien funkar också alldeles utmärkt även om man inte är pudertokig utan vill kunna köra lite pist och äta lite gott också.

  Vårt mest traditionella alternativ, alltid med en skön Xtravelguide på plats som tar hand om er från början till slut. Även helgresor till Alagna och Engelberg till förmånliga paketpriser under 5,000:- p/p.

 • Roadtrips

  Tänk att första roadtrip resan 2006 till Kanada blev starten till ett så lyckat och grymt koncept som våra roadtrips. Med små grupper om 10-14 personer åker vi tillsammans med våra två Xtravelguider runt till feta puderhål i Kanada, USA, Alaska och runt om i Japan.

  Vi äter på trevliga ställen längst vägen, jagar orörd snö och umgås med vad som nästan alltid känns som ett stort kompisgäng under våra 10-12 dagar iväg. Vi inkluderar allt det nödvändigaste i våra priser och presenterar varje år nya spännande roadtrips.

 • Heliski & Catski

  Är du sugen på ett par dagars helikopterskidåkning under din roadtrip till Kanada? Eller att vi sätter ihop ett skräddarsytt paket till dig? Vi har noga testat våra samarbetspartners i Kanada, Alaska och Nepal och vet att de levererar utöver det vanliga. Små grupper och en unik touch till fantastiska destinationer. Catski funkar också som tillägg på Kanada Roadtrip för en dag eller två, alternativt som  en kombo med heliski eller kanske tom som en 100% catskiresa.

  Vi sätter ihop den smidigaste kombon med flyg, transport, kanske en dag i liftsystemet och önskad huvudaktivitet.

 • Specialresor

  Ibland gör vi bara en eller två resor till något coolt ställe eller med något udda eller skönt setup som sticker ut, dessa presenteras här under ”specialresor”. Dessa resor kanske aldrig kommer tillbaka i vårt ordinarie sortiment eller så blir de så bra att de fastnar under ett par år. Här hittar du mer expeditionsliknande resor, i vissa fall t.o.m rekresor vi önskar sällskap på, resor med samarbetspartners, och fokusresor som tex. randonee skidresor eller tjejcamps mm.

Ta en titt på dessa skidresor

No friends on a powder day… except for us.

Xtravel

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar