10 tips för dig som vill börja surfa i sommar

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Surfing Xtravel LagosSupervärmen och sommaren har minst sagt gjort en slagkraftig entré, och då inser man vattnets svalkande kraft och att det är ett ypperligt läge att lära sig surfa!  Har du inte varit smart och redan planerat in sommarens surfäventyr så tycker jag onekligen det är dags för det nu. Aldrig har det varit så lätt att åka iväg och lära sig surfa. Oavsett om du åker ensam, med din livs kärlek eller med hela familjen så finns det en mängd upplägg på world wide web. Självklart kan du hyra en bräda och köra ditt eget race i vattnet men jag rekommenderar starkt att du tar surflektioner, antingen med en surfskola, eller kör hela racet på ett surfcamp och lever surflivet 24 timmar om dygnet i en vecka!   Men vad ska man som total nybörjare tänka på innan man bokar in sig på ett surfcamp?
 1. Se till att göra några armhävningar och burpees för att bygga upp överkroppsstyrka så du lättare kan göra takeoffs (dvs hoppa upp på brädan någorlunda graciöst). Och det är helt klart värt en tur till närmsta simhall, sjö eller hav och bränna av några längder simning så du får lite vattenvana. Gör detta gärna några veckor innan du ska resa så du får igång flåset.
 2. Var beredd på att det kommer vara betydligt jobbigare än du tror att surfa. Gå inte ALL IN första dagen, försök att spara dina krafter så du orkar med hela veckan.
 3. Vanligaste felet många gör i början är att dom försöker surfa med för små brädor. Surf handlar om att fånga vågor. Många vågor. Fångar du 2 vågor per session eller 25 vågor per session säger sig självt om hur snabbt du kommer att utvecklas. Tänk på det. Mer bräda = mer kul.
 4. Vattenfast solkräm med högsta möjliga solskyddsfaktor. Du kommer bränna dig förr eller senare.
 5. REJÄL frukost, i typisk skandinavisk längdåkarstil; Ägg, müesli, gröt, frukt, smoothies, bär, ja ni vet, allt ni kommer över typ.
 6. Glöm inte att ta med snacks till stranden; vatten, bananer, apelsiner, nötter, torkad frukt och är ni riktigt hungriga, ta med några  färdiggjorda mackor också. Lämna chokladkakor , energibars och annat lättsmällt hemma så slipper ni nerkladdade väskor och handdukar.
 7. NJUT av kvällen med bra käk på det lokala haket. Fråga alltid era surflärare om tips, dom vet garanterat var den bästa maten finns.
 8. Ta en resorb innan du lägger dig.
 9. Släpp prestigen. Kom ihåg det när du haft en riktigt dålig dag i vattnet. För sånna kommer du ha. Och självfallet ska det firas rejält när man haft en riktigt bra dag i vattnet, för sånna kommer du också ha:)
 10. Stretcha…
OM du har möjlighet att ta semester i slutet av augusti eller absout bäst hela september så skulle jag absolut satsa på det. Mindre risk att det är fullbokat överallt, nästan ännu varmare i vattnet och man slipper den värsta turisthysterin som infinner sig under augustis industrisemester. Den är raka motsatsen till vad jag förknippar med en surfsemester! Men, självklart funkar ju juni och juli oxå, speciellt om man vill träffa en massa nya människor och är redo för fiesta om kvällarna:) För att summera det hela: Ha kul, sänk era förväntningar, räkna med att det är svårt och att det kommer att ta på krafterna. Var inte rädd för att misslyckas, ALLA kan lära sig att surfa, det tar bara lite olika lång tid från person till person så jämför dig inte med någon annan. Efter du haft dina första surflektioner är det sedan dags att lära dig lite vett och etikett i vattnet. Men det får du läsa om i nästa artikel… surfa xtravel

© 2021 Xtravel. All right reserved.