Recap: Freeride Days i Åre

| Nyheter

Recap: Freeride Days i Åre

Årets upplaga av Haglöfs Åka Skidor Freeride Days är över för denna gång och det bjöds på några magiska dagar fullmatade med allt från solsken till storm, offpistclinics till carvingskola och toppturer till parkskola.

Freeride days är en tre dagar lång skidfest med fokus på friåkning där företag som brinner för friåkning tar med sina bästa åkare och guider och erbjuder deltagarna clinics och kurser.  Vi åkte upp med våra Xtravelguider Olle Lagerqvist och Elin Hultberg som tillsammans med Åretjejen Emma Lerider Harrysson höll i offpist-clinics och tog deltagarna runt Åres bästa åk. Åre visade i vanlig ordning upp alla typer av förhållanden som är möjliga att uppleva på tre dagar: storm, solsken, skare och puder.  Måndagen, första dagen, var det starka vindar och avstängd högzon men det gav oss några sköna uppvärmingsåk i Svartbranten. Hela tisdagen och onsdagen spenderades på Skutans baksida med riktigt fina och mjuka förhållanden.  Helt magiskt!

En bild säger ju mer än tusen ord och Emrik Jannsons säger ännu fler, kolla in hans fina bilder!

Xtravels nyförvärv Elin Hultberg och Birgitta diskuterar nästa åk på Baksidan. Foto: Hjalmar Olsen

Emma Lerider Harrysson som bor i Åre visar runt deltagarna på Xtravel off-pist clinic girls only shred! Foto: Emrik Jansson

På kvällarna hängde vi på Tott Hotell och inspirierades av föreläsningar från legender som svenska friåkarguden Sverre Lilieqvist och norska jibbkongen Anders Backe. Vi fick också ta del av nya kloka infallvinklar på lavinsäkerhet av Erik Ehrner och framförallt fick vi njuta av härligt häng och riktigt mycket skidsnack med alla grymma deltagare på eventet.

 

Emma rockar girls only off-pist clinic. Foto: Emrik Jansson

STOOOKED! Foto: Emrik Jansson

Sverre Lilieqvist höll i Freeride clinics. Foto: Emrik Jansson

Ett gemensamt gängshred ner för tusenmetern avslutade tre magiska dagar! Foto: Emrik Jansson

Tack till Haglöfs, Åka Skidor och alla deltagare för fantastiska dagar. Hoppas vi ses nästa år igen!

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar