4 appar för att maxa vintern!

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Det finns en hel djungel av appar där ute som är specialiserade på skidåkning, snörapporter, åkstatistik, höjdmeter, ja you name it. För att guida er genom denna snåriga, men spännande, djungel har vi tagit fram våra fyra favoriter.

Ski Info är den enda appen du behöver för att kolla senaste dump, pistkartor och väder på alla destinationer. Enkel och bra!

Trace Snow är drömmen för statistiknörden: nu kan du äntligen bevisa att du åker lite längre och hårdare än polaren! Appen för statistiskt för din dag på berget genom att mäta din fart, eventuell airtime, distans, fallmeter, kalorier och massa annat. Även om man kanske inte vill veta hur många timmar man har spenderat i liften, mäter den även det…

Det finns ett antal appar som hjälper dig att hålla koll på laviner och snöläget på bergen. De kan vara väldigt användbara, men som de flesta av oss vet kan en telefon i minusgrader få för sig att lägga av när som helst. Använd därför apparna som guide innan du ger dig ut och ha alltid en plan B om telefonen dör. Väldigt viktigt att alltid ha en laddad telefon med sig om olyckan skulle vara framme. Men med det sagt tycker vi att dessa två apppar har det mesta man behöver för att få lite bättre koll på läget: 

Den app som täcker flest skidorter är Avalanche Lab  och ger en bra överblick på snöläget.

Det finns också mer specifika appar som är specialiserade på vissa skidområden. En väldigt bra app för åkning i Schweiz är White Risk som är framtagen av det schweiziska institutet för snö- och lavinforskning. Den ger information om snöläget och erbjuder verktyg för att planera dagen på berget. På hemsidan kan du lära dig massor om lavinsäkerhet och testa dina kunskaper i olika quiz. Tillgång till alla lektioner kostar några kronor men det finns en del man får ta del av gratis.  Perfekt för att fräscha upp minnet innan resan! 

Kör hårt!

 

© 2021 Xtravel. All right reserved.