6 surftips för nybörjaren

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Sommarens äventyr väntar runt hörnet och snart är det dags att en gång för alla lära sig surfa!  Vad behöver man tänka på då? Vår eminenta surfguide, Fredrik Karlsson, och den ständigt rastlöse surfaren Tim Latte tog ett snack med Limpan och gav oss de 3 bästa surftipsen för nybörjaren att tänka på:

Fredrik:

1. Träna popup’s tills du gör dom i sömnen!
Gör en bräda med maskeringstejp på mattan hemma och försök att landa på samma ställe hela tiden. Du kan även göra ett xtravelkryss där framfoten ska landa, vilket är under bröstet där du också ska ha händerna, som en smalare armhävning. Vill du ta det ett steg längre gör du även ett sträck typ 30cm från tailen där bakfoten ska landa. Tänk att du ska vara i en djup position men ändå rörlig.

2. Löpning är kanon och underskattat!
Löpningen syresätter blodet så att du har lättare att behålla syre när tvättmaskinen under vattnet drar igång. Överkroppsstyrka är såklart också viktigt, kör igenom några armhävningar varannan dag. Simning är helt klart det bästa för surfet då det är 99% paddling! Även bålstyrka har du mycket nytta av, kör plankan i olika variationer.

3. Ha tålamod!
Det är sjukt svårt i början och du kommer ha en hejdundrande träningsvärk första veckan men sen kommer den där första riktiga vågen och det är en känsla som inte går att beskriva! Det fina med surf är att alla kan lära sig!
Det handlar bara om hur mycket man orkar kriga för att få ta del av det härligaste med surf , att ta en grön våg!

Tim Latte:

1. VÅGA!!
Att våga kliva ur din comfort zone är lättare sagt än gjort!
Du kommer bli rädd ibland, men skit i det. No guts, No glory! Kör bara kööööööör!!

2. Kladda inte ner dig i onödan!
Bär inte brädan med vaxet emot kroppen, det blir en mess och kladdigt som fan. Och släpa inte leashen efter dig.

3. Du kommer bli kär! 
Var beredd på att surfet kommer bli din nya respektive! Du kommer äta, leva och andas för dom små glory moments som havet gynnar dig med.
By the way, glöm tanken av att dejta någon som surfar, blir bara jobbigt. Skaffa en respektive som kan fota istället, för du kommer vilja ha bilder på dig själv shreddandes runt om i världen 😉

© 2021 Xtravel. All right reserved.