6 snabba med Kaj Zackrisson

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Tjenare Kaj, vad har du i kikarn för tillfället?
Tränar löpning, skall köra ett marathon här i Oslo 23 maj- Ecotrail. Sedan blir det en fjällmara i Chamonix 29 juni! Annars så är vi igång med design för Kasklinjen höst/vinter 16-17 så det är spännande. Drar strax till Frankrike för att jobba med Salomon och vi håller på med nya skidor, pjäxor och kläder, sjukt kul att vara med i produktutvecklingen. Det blir både jobb på kontoret i Annecy och test på snö uppe i Val Thorens.

Hur skulle du summera Lofoten Split och Topptursfest 2015?
Lofoten är för mig en av de vackraste platserna att åka skidor på, sen är topparna inte alltför höga så det går ganska fort att knata upp. Utsikten är ju såklart otrolig när du står på toppen och blickar utöver havet under fötterna och ser fiskebåtar och fina sandstränder.

Något speciellt ögonblick du kommer ha kvar i minnet?
En morgontur som vi tog direkt ifrån Hattvika, fantastiskt att gå upp för berget medan solen stiger upp. Sedan var det såklart väldigt kul att få åka med alla gäster, för mig är det inspirerande att se energin och glädjen folk har när dom är på fjället. Att får vara med och pusha och coacha folk i fjällmiljön är helt enkelt en fenomenal känsla.

Behöver man vara en superskidåkare som dig för att kunna njuta av Lofotens åkning?
Bland gästerna hade vi flera stycken som aldrig gått på topptur till en som hade stått på toppen av Mont Everest. Lofoten passar alla, det finns enkla och svåra åk och fjäll för alla.

Hur ser din sommar ut? Har du något kul på g?
Ska köra två maror så nu är det bara att komma igång med löpningen efter skidsäsongen, höjdpunkten blir som sagt Chamonix fjällmaraton. Sen har jag inte lagt så mycket planer men det blir ju mer heltidsjobb på Kask, nya produkter och leveranser som skall tas hand om.

Ge oss 5 tips hur vi behåller skidformen trots sommarens alla frestelser!
Jag älskar och röra på mig och träna så det blir som vanligt något varje dag. Blandar lite kul aktiviteter med vanlig basträning. Vi har utvecklat ett Kask Rask tränings program som finns att ladda ned på vår hemsida. Det är den absolut bästa grundträningen för skidåkare! Själv kör jag Rask programmet en gång i veckan, sedan blir det mycket löpning och stigcykling.

Med dessa visdomsträningsord från den levande legenden Kaj Zackrisson så kan vi inte annat än hålla tummarna att det:
1. Blir en grym sommar och Kaj bemästrar alla maratons i sommar.
2. Att vi får se Kaj även nästa år på vår tripp upp till Lofoten!!
3. Blir surf snart….  

Vill du kolla in vad du missade upp i Lofoten så ser du bilderna här.

Text: Mattias Lindmark

© 2021 Xtravel. All right reserved.