Att välja surfbräda

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Att köpa en surfbräda kan vara förvirrande, med flera olika begrepp och trender knappt ens inbitna surfaren har koll på vad dom betyder. Xtravel har tagit hjälp av Surfers för att reda ut begreppen en gång för alla.

RÄTT BRÄDA – SÅ VIKTIGT FÖR ATT HA ROLIGT

Ok – alla som håller på med surfing vet att det är det mest fantastiska som finns, lika väl vet alla som håller på med surfing hur svårt det är. Det är få sporter som är så beroende av att man får rätt utrustning som surfing när man skall lära sig – med rätt utrustning går det lättare och snabbare.

Var ärlig mot dig själv!

Den första saken du behöver göra är att ställa dig frågan ”hur bra är jag?” vilken nivå håller jag? I stort sett kan man säga att det finns tre steg inom vågsurfing.

 

NYBÖRJAREN

Ganska självklar nivå – du är ny på brädan. Kanske har du gått surfskola och surfat lite, men du behöver träna paddlingsteknik, pop-up och hitta rätt stance på brädan. Även om du ibland får till det och kan få surfa ”en grön våg” så är du fortfarande nybörjare. Vår erfarenhet är att man som svensk surfare är i detta stadie ganska länge – det behövs otaliga träningstimmar för att komma till nästa nivå.

Som nybörjare behöver du den extra stabiliteten som softboards, nybörjarbrädor samt utvalda longboards och funboards ger. Rätt bräda kan vara helt avgörande för om du kommer upp på brädan eller inte under en session.

 

MEDELGOD SURFARE

Som en medelgod surfare så är du komfortabel på brädan och fångar de vågor du vill. Du paddlar, droppar, hittar din stance och väg på vågen och gör någon sväng på facet. Ditt mål är att köra snabbare och komma närmare den kritiska punkten och få mer kraft i dina manövrar.

AVANCERAD SURFARE

Som en avancerad surfare – så surfar du mycket och relativt konstant. Du har tekniken och kan variera dig efter vågen och förhållandena. Du är säker på vågen och vill gärna ta chansen att ”tuba”.

© 2021 Xtravel. All right reserved.

Vi finns här för dig måndag till fredag, 09:00 – 17:00. Tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor.