Dina bästa vänner – Handskarna

Nyheter | 

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Känslan av blöta och kalla handskar som gör dina fingrar stela och frusna när du är ute och åker lagg är inte kul. Inte kul alls. Har man sedan glömt att packa ner ett par reservhandskar, ja då får man skylla sig själv.
Vi på Xtravel har turen att bli bortskämda av superhandsktillverkarna Hestra som gjort det dom är bäst på ända sen 1936. Från allra första början var det för att hjälpa skogsarbetare att skydda sina slitna händer, men när en skidbacke anlades på orten och skidturister började resa till “Smålands Åre”, insåg Martin att fler kunde ha nytta av slitstarka kvalitetshandskar.
Vill du se till att hålla värmen i vinter så ska du absolut sladda in på Hestras hemsida eller närmaste butik och bada runt i deras grymma utbud. Xtravelkontorets favoriter är helt klart Leather Fall Line.  Finns både som fingervante och tumvante såklart.

Men, man måste ju även ta hand om sina kära så att man kan leva ihop länge. Här kommer några handfasta tips inför vinterns skidåkning.

  1. Har du läderhandskar; se dessa som din extra hud, som formar sig efter efter din hand och som blir skönare ju mer du använder dom. Och det viktigaste är att du regelbundet fettar in lädret så pallar dom slitage och fukt bättre. En perfekt kvällssyssla framför brasan så hinner fettet absorberas ordentligt under natten.
  2. Håll dig ifrån att tvätta läderhandskarna om du inte absolut måste. Om du gör det, så ta på dig handskarna och tvätta med tvål och ljummet vatten. Krama försiktigt ur vattnet, vrid inte.
  3. Handskar torkar bäst i upprätt läge. I rumstemperatur helst, undvik öppen eld, element, tumlare och torkskåp. Då torkar dom ut för fort.
  4. Handskar med löstagbart foder torkar snabbare när fodret tas ur och de lösa fodren är också lätta att tvätta. Smuts täpper igen porer och fibrer vilket minskar ventilationen. Ullfoder måste dock handtvättas och plantorkas.
  5. När du är i backen slits handskarna sällan av själva åkningen. Istället är det stålkanter och vassa pjäxspännen som brukar stå för slitaget.

SIST MEN INTE MINST, packa ALLTID med dig ett par extra handskar i ryggsäcken så har du garderat dig mot att behöva avsluta skiddagen betydligt tidigare än beräknat.

xtravel

© 2021 Xtravel. All right reserved.