Hossegor – surf och oändligt med mat. Xtravels bästa mattips för hungriga surfare.

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

 

I sydvästra hörnet av Frankrike ligger Xtravels absoluta sommarsurffavorit, Hossegor.
Varmt vatten. Sandstrand. Barfota. Shorts. Att klämma en iskall öl direkt efter surfet, ja ni vet; Njuta av livet.
En närmast perfekt mix av varierat surfutbud för alla nivåer kombinerat med en orgie av mat, ostar och analogt trampade vindruvsdryck i all oändlighet.
Att luta sig tillbaka efter en hel dag i surfet och låta sig bli bortskämd av den franska födan. Man slutar liksom aldrig att äta. Oavsett om det är frukost, en ostronbricka till lunch eller bara en simpel kaffe och croissant man smuttar i sig.

För att göra livet lite lättare för er så kommer här några tips på bra hak att fylla magarna med: 

LOUVINE

Louvine har en lika märklig som stekhet mix av fiskefanatism, foodtruck och minimalistiska klädkollektioner för den kräsne surffiskaren. Phil, som äger stället, är lika grym på att fiska som han är grym på att styra ihop käket som är en perfect blend av japanskt, koreanskt och en gnutta mexikanskt i sig.

HEADS BREWERY
Hossegors lokala bryggeri. Ett stenkast från Xtravels Surfcamp. Vilket enastående sammanträffande!
Heads Brewery dukar upp en fransk aftersurfmenu utan dess like, med ett stilla krypavstånd från surfet, oavsett hur trött du är efter dagens session. Sniglar, musslor och bläckfisk, perfekta snackset till det nybryggda guldet.

LE SURFING
Vid Estagnots bilparkering samlas och blandas dom fräsigaste franska hipstersurfarna med övriga surfturister och inlandssoldyrkare. Le surfing är strategiskt placerad vid parkeringen och är epicentret av surflivet i Estagnots/ Hossegor. Det är helt enkelt här man hänger och har hängt de senaste 8 åren. Trivselfaktorn är beyond hög under kvällarna där spontana upptåg alltid sker. Allt från konserter till märkliga maskeradkvällar.

LE NAPOLI
Det finns ett ställe du absolut inte får missa, klassikernas klassiker, Le Napoli. Här samlas pizzakännare från hela samhällsskiktet. Glammiga franska semesterstekare, proffssurfare och svennebananer som oss som vill avsluta dagen med en bra middag. Aptiten får sig en rejäl genomkörare med grymma skaldjur, möra köttbitar, stenbakade pizzor, och sallader från yttre rymden.

CHEZ JÉRÔME
Absolut dom färskaste och mest outstanding ostronen du kan tänka dig vid den norra änden av le Lac (Hossegorsjön). Ett måste när du är i Hossegor.

KALIMUTXO BAR
Beer heaven. Bästa ölhaket i Hossegor. Punkt.

CAFÉ DE PARIS
Mitt inne i själva Hossegor finns det anrika cafét som sett surfare passera sen 1936.
Om du lyckas slita dig från pumpande vågor och slappt strandliv så är det helt klart värt att sladda in till centrala byn och slappa någon timme med en kaffe i näven på Café de Paris. Kaffet kan lätt övergå till middag och efterrätt och helt plötsligt har man glömt bort att man kom till Hossegor för att surfa.

Vi ses i sommar helt enkelt! 

© 2021 Xtravel. All right reserved.