• Om Xtravel


INTRODUKTION – Xtravel

Xtravel arrangerar skid-, surf- och äventyrsresor till privatpersoner och företag som önskar inspirerande och utmanande grupp- och eventresor. Med hög flexibilitet och destinationer världen över, så erbjuder vi ett brett utbud för alla som vill ha en aktiv och upplevelserik resa. Vi är skidåkare, surfare och äventyrare som vill dela med oss av våra upptäckter. Resor med fokus på äventyr och upplevelser är den röda tråden och att ge våra gäster möjlighet att utvecklas och lära sig nått nytt. Denna filosofi utgör grunden i Xtravels verksamhet. Xtravel arrangerar och säljer skidresor, surfresor, mountainbikeresor och äventyrsresor till dem som önskar en aktiv och upplevelserik semester.

Vi på Xtravel värnar om och vill dela med oss av det unika med varje resmål och vi lägger stor vikt vid kunniga, erfarna och serviceinriktade guider och instruktörer som kan ta hand om våra gäster.

Oavsett om du är en erfaren skidåkare/surfare, total nybörjare, eller ett företag som vill ha hjälp med nästa konferens, så ser vi till att fixa din resa.

Välkommen till Xtravel.

Vi & Miljön

Skidåkare, surfare och alla som älskar att utforska vår planet och vår natur står inför ett dilemma: Våra sporter och vår passion kräver ofta att vi behöver förflytta oss till platser där förutsättningarna är som bäst. Vi behöver samtidigt rent vatten att surfa i och snö på bergen. Med andra ord vi måste hitta en bra balans så att även våra barnbarn får uppleva samma glädje av att köra puder eller fånga sin första tub. Xtravel har inte för avsikt att vara någon som viftar med pekpinnen eller ger dåligt samvete för att man vill uppleva världen. För en långsiktig förändring krävs kunskap, utveckling och en medvetenhet kring sina egna utsläpp och vad man kan göra för att minska dem. Vi vill ge alla som reser med oss möjligheten och förutsättningarna att minska sina klimatavtryck. Frågorna är många och alternativen är i mångt och mycket ännu fler.

Ett sätt att ta ansvar för de utsläpp vi bidrar till är att klimatkompensera ! Det är dels viktigt att kompensera för våra flygresors utsläpp, men lika viktigt att stötta forskning som arbetar för ett mer hållbart resande. För resor inom Sverige och till Alperna har du som valmöjlighet att välja bort flyget till fördel för tåget.

Vi tar ansvar för de miljömässiga och sociala konsekvenserna av turismen. Samtidigt utvecklar vi erbjudanden som bidrar positivt till skyddet av miljön och människorna som har destinationerna som sina hem. Här kan du läsa mer om vårt samarbete med DER Touristik-koncernen för hållbarhet och hur vi jobbar med dessa frågor.

Fly Green Fund

Fly Green Fund är en ekonomisk förening, utan vinstintresse, som ger företag och privatpersoner möjlighet att reducera sitt klimatavtryck vid flygresor. Mellan tummen och pekfingret så kostar bioflygbränsle för en timmesflygning 400 kronor för 100% bioflygbränsle, inklusive påslaget på 25% för stöttning av lokalproduktion. Vill ni ha en möjlighet att reducera ditt klimatavtryck vid flygresor kan ni få mer information och swisha här: The Green Fund Om du redan har koll på Fly Green Fund så har du swishnumret här: 123 131 4137. Det finns även andra alternativ som Greenseat där man kan kompensera för sina flygresor läs mer på länken för mer information.

 

HJÄLMKRAV

Att ha hjälm på sig när man utövar vissa extremsporter som tex downhillcykling & motocross är världens mest naturliga sak. Precis som när du åker bil och tar på dig bältet. Vi har därför inte riktigt förstått varför inte alla har hjälm på sig när de åker skidor och är uppe på berget. Olyckorna blir fler för varje år och hastigheterna ökar i samma takt som utrustningen utvecklas och blir bättre och snabbare.

Miste sin pappa

Xtravels grundare, Eric Asmussen, miste sin pappa i skidbacken 2008 p.g.a. väldigt dåliga väderförhållanden och en enorm otur. Det resulterade tyvärr i att han inte såg att backen svängde till vänster och ofrivilligt åkte rakt ut över ett stort stenparti, slog i huvudet kraftigt och bröt ryggen på två ställen. – Det är inte alls säkert att pappa skulle ha överlevt olyckan även om han hade haft hjälm och ryggskydd på sig, men det blev en enorm väckarklocka för mig och förhoppningsvis för alla runt omkring mig. Det finns säkerhetsutrustning som är lätt, snygg och smidig som kan lindra eventuella olyckor och jag ser ingen anledning till varför inte alla har, framförallt hjälm, på sig när de är ute och åker skidor.

Xtravels kunder får rabatt

Vi på Xtravel har sett till att ge alla som reser med oss en rabatt då de handlar hjälm och ryggskydd av märket POC hos vår samarbetspartner Alpingaraget här i Stockholm (finns även webshop). Under ”min sida” som du får tillgång till när du köpt en av våra resor, får du tillgång till diverse rabatter hos våra samarbetspartners. Du kommer även få rabatter hos, våra andra samarbetspartners så klart så att du kan hålla dig, säker, varm och på så bra utrustning till så bra pris som möjligt.

Stort tack till Thule som hjälper oss att att tranportera de saker vi älskar. Thule grundades 1942 i Sverige och har ända sedan starten haft som mål att hjälpa människor att komma närmare världen och passionen för livet. Det är en internationell grupp av människor som är förenade med passionen att hjälpa aktiva familjer och friluftsentusiaster.

 

hellyhansen

Ett stort tack till Helly Hansen för alla guidernas skidkläder, underställ m.m som ni backat oss med sedan 2005. Helly Hansen grundades 1877 av sjökaptenen Helly Juell Hansen. Första plagget var en oljerock som skulle hålla honom och hans kollegor torra på havet. Helly hade mycket hjälp av sin fru Maren Margrethe med att sy kläderna som såldes i hela 2,000 exemplar redan första året. Fem år senare sålde de över 10,000 plagg, då även tröjor och byxor.Kvalitén var viktigast för Helly så allt testades noga på havet innan det sattes i produktion. När Helly Juell gick bort 1914 tog hans son som komiskt nog också hette Helly Hansen, över företaget. Stort tack för allt ni hjälper oss på Xtravel med.

Ett stort tack till Rossignol som är en av våra senaste sponsorer på Xtravel. Med läckra, lätta och sköna skidor i sitt utbud ser vi fram emot en grym säsong tillsammans. Inte bara med prylar utan också med diverse samarbeten längs vägen. Tack! Rossignol grundades 1907 initialt som ett textilföretag. Vid sidan av textiltillverkningen tillverkade man skidor. Under 1950-talet, då företaget köptes av Laurent Boix-Vives ändrade man inriktning och skidtillverkningen tog över mer och mer. Ett genombrott kom vid OS i Squaw Valley 1960. Rossignols framgångar har sedan dess fortsatt, och man var bland de första att börja tillverka plastskidor. Sedan dess har Rossignol ständigt varit i framkant med bra och innovativa skidor för både de alpinintresserade och för friåkarna runt om i världen.

hestraEtt stort tack till Hestra för våra fantastiskt sköna handskar. Hestra är ett av de mest kända varumärkena när det gäller alpina kvalitetshandskar. Deras produkter attraherar kvalitetsmedvetna skidåkare och friluftsintresserade människor över hela världen. Handskarna designas och utvecklas i en egen designstudio i Hestra, Sverige och tillverkas i en egen fabrik i Panyu, Kina. Hestra har därmed full kontroll över hela produktionskedjan och kan säkerställa en hög kvalitet i alla led vilket vi på Xtravel absolut känner i de kanonsköna handskar som vi har turen att jobba i.

pocEtt stort tack till POC för alla guidernas hjälmar och även en hel del lånehjälmar åt våra resenärer. POC har sponsrat Xtravel sedan starten 2005 och vi har utvecklat ett nära och bra samarbete. POC som framför allt tillverkar säkerhetsutrusting för alpina skidåkare (men nu snabbt växande även inom cykling) sätter så klart stor vikt vid att använda sig av det absolut bästa och senaste materialet i utrustningen. Detta tillsammans med en väldigt skön känsla för färger och design har gett POC den stora marknadsandel de idag har lyckats roffa åt sig. Våra guider beter sig som barn på julafton varje år när de POC-markerade lådorna med prylar trillar in genom dörren.

 

Jobba hos oss

Skidguider för vintern 2020

Vi söker duktiga skidåkare som vill ge våra resenärer bästa tänkbara upplevelse!
Vill du åka skidor och resa runt på spännande äventyr i ditt nästa jobb? Hos oss på Xtravel är det möjligt!
Vi söker guider både som kan vara borta en längre period under vintern, stationerad på destinationen och guider för kortare uppdrag, oftast långhelger för våra företagsresor.

Ansök här

 

Fotografer

Tusen tusen tack till alla fotografer som tagit dessa magiska bilder och allt jobb ni har lagt ner för att få denna sida så inspirerande och skön. Ser fram emot ett fortsatt framtida samarbete med er allihop och tills vi hörs igen ” keep up the amazing work”.  För alla besökare är det värt att notera att alla bilder är upphovsrättsskyddade i fotografens namn och Xtravel, information vilket är nerladdat i varje enskild bild på hela hemsidan så att de går att spåra.

 • Jesper Molin

  Enastående duktig skidfotograf som varit med oss på Xtravel i både Alperna och Japan. Även grymt fina surfbilder från Peniche i Portugal. Tack Jesper för alla grymma bilder!

   

 • Christoffer Enarson

  Grymt trevliga bilder från din surfresa med oss till Bali. Tack för sköna bilder!

   

 • Petter Levin

  Tack för sköna bilder från vår skidresa ihop till Mt Baker, Crystal mountain och även till Sveriges norra delar när vi var uppe och körde skoter vintern 2015. Grym energi och grymt skönt häng. Tack Petter!

 • Daniel Rönnbäck

  Daniel och Sverre Lilieqvist gjorde med Xtravels Eric en resa till Kanada 2014 där de fick åka orörd snö i 7 dagar och med Dannes expertis och känsla bakom kameran fick vi med oss en helt fantastisk mängd grymma bilder hem. Resan där Danne reste ut som en förvirrad tonåring och kom hem som en driven business dude kommer vi nog alla som var med alltid minnas och bilderna inte minst som blev magiska. Tack Danne!

  Besök Daniels hemsida här: http://danielronnback.com/

 • Johan Ståhlberg

  En av de första fotograferna som stack till Japan och plåtade sköna bilder för oss tillsammans med Reine Berkered och Kristoffer Frenkel. Grymma bilder som håller än idag. Tack Johan!

 • Lucas Nilsson

  Lucas stack med vår guide Tom Oliver Hedvall till Kanada i vintras och trots avsaknaden av snö förra året kom grabbarna hem med en hel drös inspirerande sköna skidbilder som direkt får skidpeppet upp på topp. Tack Lucas!

 • Niklas Nyman

  Grymt bra bilder från Surflodge Limasan på Bali. Tack Niklas!

 • Oskar Bakke

  Sköna puderstänk på Jon Olsson när Oskar och Jon var i Japan med Xtravel förra vintern. En annars magisk bilfotograf fick även skidbilderna att sparka rumpa. Tack Oskar!

  Besök Oskars hemsida här: http://www.oskarbakke.com/

 • Blandade fotografer och grymma guider

  Tusen tack alla ni som hjälpt till och bidragit: Martin Lundmark, Kristoffer Davidsson, Martin Wichardt, David Grahn, Petter Johansson, Fredrik Schenholm, Alexander Klun, Felix St Clair, Jason Childs, Martin Söderqvist, Adam Widen, Erik Nylander, Jonas Linder och många fler för alla grymma bilder både nu och då som ni tagit och hjälpt oss med. Det är och kommer alltid förbli en viktig del i vår kommunikation att ha magiska bilder, TACK!

Xtravel Ab, Org. 556748-2160 & moms nr. SE556748216001 har sitt säte i Stockholm, Sverige där också styrelsen har sitt säte. Xtravel AB ägs av DER Touristik Nordic (Apollo Travel Group) sedan 1 oktober 2017. Xtravel har resegaranti ställd hos det Kungliga Kammarkollegiet. Vi använder oss av cookies på xtravel.se  för att kunna leverera den bästa och mest anpassade upplevelsen när du besöker vår sida. Bankgiro 5042-8978 och swish nummer för smidiga betalningar är 1233558939. Att betala med kort går också alldeles utmärkt via ”mina sidor” till vilka du får inloggning när din resa är bokad och bekräftad alternativt om du har rest med oss tidigare.

 kammarkollegiet_xtravel

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar