PLOCKA UPP DITT SKRÄP!!

Nyheter | 

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Keep it simple! Plocka upp ditt skräp. Det du tar med dig till stranden, fjället, havet, skogen, det tar du också med dig hem. Det kommer inte att försvinna av sig själv. Och det hör inte hemma någon annanstans än i papperskorgen.
Plast är en av vår tids största miljöbovar och all plast du ser kommer att leva kvar i naturen betydligt längre än vad både du och jag kommer göra, tillsammans. Om vi alla börjar med små små steg så är det en bra början. Skippa sugrör, plastpåsar och andra engångsartiklar som har en användningstid på kanske 5 minuter. Och framförallt, peppa dina vänner att göra likadant.
Surflegenden Kelly Slater och hans Outerknown vet vikten av att hålla stränderna rena och creddade till och med vår kollega Limpan som hade en kort städsession under sin senaste surftripp.  På Outerknowns Instagram hittar man detta:

Som ringar på vattnet så blev Limpans foto även delat av 5minutebeachcleanup

Så gör oss alla en tjänst. Ta för vana att ALLTID ha med dig en extra tygpåse, eller t o m en plastpåse så länge du slänger den: fylld med skräp! Du kommer bli förvånad över hur mycket skit du kommer att hitta när du väl börjar se dig omkring med skräpradarn på.

För att gasa igång skräpjakten rejält så ska ni få lite fakta här:
* Det vanligaste skräpet i Sverige är cigarettfimpen. En fimp tar upp till fem år för naturen att bryta ned och innehåller dessutom en massa farliga ämnen vi inte vill sprida kring oss.
* PET flaskor. Tar ca 450 år för naturen att bryta ner dessa. PANTA DOM!!!ALLTID!
* Detsamma gäller alla typer av aluminiumburkar, konserver etc.
* Plastpåsar – vi behöver inte dessa längre. Ta med dig en tygpåse när du handlar.

Håll Sverige Rent har tillsammans med Naturkompaniet och Fjällräven tagit fram en skräppåse i nylon och döpt hela kampanjen till ”Please, leave nothing but footprints”. Påsen, som kan tvättas och användas igen, går att hämta ut gratis i Naturkompaniets samtliga butiker från och med den 20 juni. Påsarna finns endast i begränsad upplaga så det är först till kvarn som gäller.
Istället för sunkiga plastflaskor så kan du köpa dig en Mizuflaska som kommer att hålla ditt vatten fräschare än fräscht på dina kommande missions.

Nu ser vi till att hjälpas åt med detta och fortsätter njuta av sommaren!

© 2021 Xtravel. All right reserved.