Resesläpp: Japow, Kanada Roadtrip och Whistler Roadtrip

Dela nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Sommartider! Sol, bad och jordgubbar i all ära men… äasch! – Vi snabbspolar bort sommaren och släpper vinterns höjdpunkter istället!

Torsdag den 9e maj klockan 09:00 släpper vi tre favoriter:  

Japow

Få platser är så mytomspunna som Nisekoområdet Japan. Det ligger på Hokkaido-ön som får ungefär 15-16 meter snö varje vinter. Och då snackar vi riktigt fluffig och lätt pudersnö. Denna resa har ett simpelt mål: att skörda snorkeldjupt puder i de japanska skogarna. Resan är nio dagar lång och vi hinner med sex hela skiddagar. Dagarna maxas genom att med hjälp av en erfaren Xtravelguide jaga den bästa snön runt hela Nisekoområdet. Om snön är ännu bättre någon annanstans kör vi såklart dagsutflykter till de närliggande områdena som Rusutsu, Kiroro och Moiwa. Terrängen är precis sådär lagom gles för att vi ska hitta rolig och lefkull åkning som passar proffs likväl som de lite mindre erfarna åkarna.

“Det absolut bästa med Japan är givetvis snön. Men det är också så mycket mer än så. Det är inte bara en skidresa, det är en helhetsupplevelse. Det har ju varit en egen ö och isolerat från omvärlden så länge att man lika gärna skulle kunna åka till mars. Maten och det trevliga folket kombinerat med den lättillgängliga puderåkningen med grymma pillows och glesa skogspartier är magisk.  De extrema mängderna snö på det gör det till något alldeles extra.  Det är hur bra som helst!”

– Mattias Burestam, Xtravelguide i Japan

Nyfiken? Läs mer! 

Kanada Roadtrip, BC  

Kanada Roadtrip…En gammal favorit. En åtta dagar lång road trip mellan några av Brittish Colombias bästa skidorter. Två Xtravelguider, en skön minibuss och ett riktigt peppat gäng med ett gemensamt mål: att hitta de bästa åken. Tillsammans jagar vi puder på skidorter som Fernie, Whitewater, Red Mountain, Revelstoke och Kicking Horse.

“Upplägget med Roadtripen gör att man får uppleva så mycket mer än vad man brukar göra på en skidresa. Känslan av att vakna upp i en ny ort med nya åk nästan varje dag är fantastisk. Helt klart en favorit.” 

– Per, gäst på Kanada Roadtrip 2019

Sugen på att bila runt i Nordamerika med nya polare? Lets go!

Whistler Roadtrip 

Gemensamt för alla våra skidresor är att hitta det bästa pudret och Whistler Roadtrip är självklart inget undantag. Resan inkluderar 6 hela skiddagar och går mellan två puderhål: kanadensiska Whistler Blackcomb och amerikanska Mt.Baker. Det som gör denna resa speciell är att vi får uppleva två helt olika berg. Stora, härliga Whistler som ger utmanande åkning för alla nivåer kompleteras med sköna och avslappnade Mt.Baker som toppar snödjupet i Nordamerika med ett snitt på 16-18 meter snö per säsong.

Förutom magisk skidåkning erbjuder Whistler Roadtrip riktigt härligt stadsliv. Upplev Nirvanas, Pearl Jams och massa andra legendariska bands hemstad Seattle eller ta en kväll i vackra och livliga Vancouver.

“Jäkligt kul att få prova på helt olika typer av skidåkning på samma resa, mixen av välkända Whistler och pärlan Mt.baker var klockren. Grymma Xtravelguider som fixade allt både på och nedanför berget. Skön bonus att en Whistlerlocal hängde med oss några dagar och visade sina guldkorn också!” 

-Carina, gäst på Whistler Roadtrip 2019

Sugen? YES! 

 

Nu drömmer vi om snö och härliga dagar på berget

// Vännerna på Xtravel