• Alaska Heliski, USA


  En dröm blir verklighet

 • Alaska Heliski, USA


  En dröm blir verklighet

 • Alaska Heliski, USA


  En dröm blir verklighet

 • Alaska Heliski, USA


  En dröm blir verklighet

 • Alaska Heliski, USA


  En dröm blir verklighet

 • Alaska Heliski, USA


  En dröm blir verklighet

 • Alaska Heliski, USA


  En dröm blir verklighet

Alaska Heliski, USA

Att flyga helikopter i sig är en dröm för många, sen att få flyga helikopter över Alaskas snötäckta toppar är nästintill overkligt för många. När vi kom till Alaska första gången kände vi direkt att detta var något magiskt och unikt som alla med den ekonomiska möjligheten och suget efter perfekt skidåkning skulle borde få ta del av med vår hjälp. Alaska med sin storslagna natur, sina sköna invånare och mängd av vilda djur är i en kombination något vi inte hittat på något annat ställe. Rutiga skjortor, sunkiga små vägkrogar, hagelbrakare, pickups så långt ögat når och oslagbar skidåkning med utsikt ut över havet är bara ett fåtal av anledningarna till varför du borde dra hit.

Vi samarbetar två olika heliskioperatörer i Alaska. Den ena är Chugach Powder guides som håller till vid foten av delstatens enda skidanläggning, Alyeska resort i Gridwood. Perfekt läge då det bara är 45 minuter från Anchorage dit man flyger in från Seattle. Här kan man också kombinera vistelsen med lite skidåkning i systemet vid eventuella ”down days”. Bor gör man på stora Alyeska Resort och här kan man även välja till att göra några dagar med catski eller dra ut med skoter i vildmarken ett par dagar i kombination med helikopterskidåkningen. Det andra alternativet är ännu längre ut på vischan i en om möjligt ännu mindre ort, Haines. Den lilla fiskebyn har ett fåtal restauranger och boendealternativ och här känns det verkligen som jordens ende. Men så klart unikt och mysigt med sin unika charm och skidåkningen här ligger ännu närmare havet och är kolossalt storslagen.

Chugach Heliski

Chugach har sin bas och utgångspunkt nära civilisationen bara 45 minuter med bil från flygplatsen i Anchorage, i lilla byn Girdwood. Vi bor läckert i dubbelrum på Alyeska Resort som är ett stort hotell med lite olika restauranger, barer, inomhuspool och mycket annat. Så det är inte den där typiska helilodgen många ser framför sig, men samtidigt har du fördelen av att vara vid foten av Alaskas enda skidsystem om du har lust för några dagars uppvärmning.

Positivt med Girdwood som utgångspunkt är också att det finns mycket att göra  vid eventuella ”down days” så som catski, skidåkning i systemet eller kortare expeditioner med snöskotrar.

Byn har lite små barer och restauranger så väljer du att åka hit med oss så kommer du utan tvekan få  den där genuina Alaskakänslan med ett överflöd av rutiga skjortor, herrelösa hundar, sunkiga små barer, oändligt feta offpiståk, helikopteråkning, oslagbart vacker miljö och massor av skidåkning.

 

haines_seaba_xtravel_heliski

Xtravel heliski

 

SEABA Heliski

När vi flyger med SEABA bor vi i den lilla byn Haines i södra Alaska. Haines är beläget på en liten halvö i Chilkat inlet, mitt mellan bergen. Vi bor på en skön liten lodge som heter Fort Seward Lodge, beläget bara 5 km från helibasen blir det en naturlig samlingsplats för alla i piloter och andra i helikopterbranschen.

SEABA håller hus i ett 3100 kvadratkilometer stort område vilket nästan garanterar sköna repor, hittar man inga byter man helt sonika berg! Vi brukar snitta 5 till 10 lyft per dag vilket framåt slutet av veckan är mer än väl. Med bra väder kan man på en vecka skrapa ihop nästan 20 000 höjdsmeter. 20 000 är galet mycket men vi är inte främmande för fullspäckade veckor så vill man mer så kan man!

När vi inte pumpar pow i bergen har Haines en skön Alaskakänsla till sig. Vi käkar krabba, stora burgare och dricker törstsläckande öl i stora pints. Den lilla fiskebyn långt från civilisationen kanske inte är något metropol men levererar storslagna vyer, härligt klimat och galet bra åkning.

 

Karta & Summering

När det gäller Alaska så är vädret alltid ett visst orosmoment då det kan variera och ändras snabbt. Generellt sett flyger vi ca 70% av dagarna så man får vara beredd på att det någon dag kan förekomma Catski istället i lägre terräng pga dåligt väder. Om det finns något som talar mot Alaska kontra Kanada är det just det snabbt växlande vädret. Säsongen i Alaska är lite längre och senare då det ligger så långt norröver, så hit åker du bäst från början av februari till slutet av april.

Oavsett vilken av operatörerna du väljer så kommer det bli en resa du aldrig kommer glömma. Med fett mycket puder, oslagbar miljö, stora berg, öppna fält och genuin känsla är Alaska fantastiskt. Våra samarbetspartners olika guider och piloter har många års erfarenhet och har kunskap, säkerhet och trygghet som ledord i sin verksamhet. Självfallet är det inte dyrare att boka din resa med oss än om du kontaktar dem direkt. Vi sätter ihop alla delar åt dig med resa, boende, transporter och ser till att din heliskiresa blir precis så grym som den bara kan bli.

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar