• Alaska, USA


  Äventyr i den sista vildmarken

 • Alaska, USA


  Äventyr i den sista vildmarken

 • Alaska, USA


  Äventyr i den sista vildmarken

 • Alaska, USA


  Äventyr i den sista vildmarken

Alaska, USA

Alaskas unika miljö lämnar intryck i den mest hårdhudade. Till ytan sett är Alaska nästan lika stort som hälften av de amerikanska staterna tillsammans men har bara drygt 700.000 invånare. Det lämnar mycket obebodd mark för djupa skogar och höga berg fyllda med grizzlybjörnar, älgar och vargar.

Vi tar oss runt i den otroliga naturen med bland annat fyrhjuling, helikopter och våra två trofasta fötter. En magisk tur är att flyga upp i bergen, få se allt ovanifrån, för att sen vandra på de knallblåa glaciärerna som ligger som ett täcke på bergskedjorna.

Naturen ligger precis runt hörnet från lodgerna vi bor. Därifrån ger vi oss direkt ut på äventyr i vildmarken, prata med oss så tar vi fram det bästa upplägget för just er.

 

Passar vilka?

Alaska är inte för den allt för bekväma sollaparen, här är det inte lyx och flärd utan bara riktigt coola naturupplevelser som gäller. Packa ett par bra kängor och gör er redo för äventyr á la Bear Grylls. Slå oss en pling så hjälper vi till att skräddarsy ert livs äventyr.

Grupper på 10 – 30 personer är att föredra för att ni ska få ut så mycket av Alaska som möjligt.

 

Xtravel_Företagsresa_Alaska_8

Destinationen

Läge: Mellan Kanada och Ryssland ligger USAs största stat, Alaska.

Flygplats: Anchorage flygplats, i södra Alaska

Transfer: Varierar beroende på vart vi ska åka.

Kultur: Stora pickup-trucks, Tv-serien ”deadliest catch” och fodrad flanellskjorta, ungefär så fast både varmare och mer gemytligt.

Varför? För att man gillar pickup-trucks, älskar att ta på sig flanellskjorta och haka på ut i unik vildmark med våra grymma partners.

Aktivitet: Fiske, helikopteråkning, fyrhjulssafari, vandring, glaciärvandring, ”ha det gott i lodgen”, överlevnadskurs.

Boende: Lodge i Alaskas vildmark och hotell i Anchorage.

Kul att veta: Den amerikanska senaten godkände köpet av Alaska från det ryska imperiet den 30 mars 1867 för $7 200 000 vilket är cirka två cent per acre (4 047m²) vilket blir ca $4,87/km².

Guider

Våra guider har nästan hängt i Alaska sen innan det var amerikanskt. De är självklart speciallister på skidåkningen men har lika bra koll på de andra äventyren vi har i den norra delstaten.

På ett ställe som Alaska vill man hänge sig helt till vildmarken och natur, våra guider är logistikmästare och fixar allt arbete med resan så att ni kan fokusera på upplevelsen.

 

haines_seaba_xtravel_heliski_1

Karta och väder

Alaskas somrar är förvånansvärt behagliga. Temperaturen ligger oftast mellan 15 till 25 grader beroende på sol och vindar. Vintrarna är, beroende på var man befinner sig, rejält kalla. Inlandet ser ofta temperaturer ner åt -30° C medan Anchorage i söder kan ligga runt noll. Vad man bör känna till är att trettio minuters bilfärd kan resultera i lika många graders skillnad på termometern. Lager på lager-metoden är ett måste under Alaskas vintrar.

Alaska är som nämnt tidigare lika stort som halva USA, så beroende på just ert upplägg och tiden på året så se snacka med oss om temp, väder och vind så att ni inte behöver packa för alla olika väder.

Har ni frågor eller vill ha en kostnadsfri offert?

Klicka här

Mycket uppskattat, vi kommer helt klart att göra resa med er igen efter denna fantastiska vistelse i Alaska!

Per-Eric

Tidernas resa!! Grymma ni är som levererar och fixar det där ”lilla extra”, alla är galet nöjda!

Filip

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar