• Costa da Caparica, Portugal


  Surfmecka nära Lissabon perfekt för nybörjare

 • Pris från5395:-

  Costa da Caparica, Portugal


  Surfmecka nära Lissabon perfekt för nybörjare

 • Costa da Caparica, Portugal


  Surfmecka nära Lissabon perfekt för nybörjare

 • Costa da Caparica, Portugal


  Surfmecka nära Lissabon perfekt för nybörjare

Costa da Caparica, Portugal

Costa da Caparica är en pärla i Portugal endast 30 minuter söder om Lissabons flygplats och passar helt perfekt för familjen eller kompisgänget som vill lära sig surfa.  Den stora sandstranden Praia de São João som lämpar sig perfekt för nybörjare når du med en 8 minuters promenad från surfcampet. Costa Caprica har över 30km sandstrand och förutom magisk surf kan du även besöka mysiga cafeér, en gammal fiskeby och vackra klippor med kristallklart vatten som passar utmärkt för snorkling.

Vi jobbar med ett lokalt surfcamp och vår vän Ricardo som driver campet har många års erfarenhet inom området. Ricardo och gänget på surfcampet har utforskat kusten grundligt för att ge er dagens bästa vågor och de bästa förutsättningarna för att utvecklas, oavsett om du är nybörjare eller intermediate. De har tre baser på tre olika spots i Caparica samt en surfskola i Carcavelos för att kunna leverera bäst surf på olika prognoser.

Campet passar både för dig som reser själv, med kompisar eller med familjen. På sommaren håller campet förutom i surfskola även i sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar upp till 18år. På förmiddagen är det surf på schemat och på eftermiddagen är det fullt ös med andra roliga aktiviteter. Är ni intresserade så berättar vi gärna mer.

OM RESAN

Flyg
Ca 4-4,30 h med flyg från Arlanda till Lissabon. Flyg är inte inkluderat i resans pris.

Transfer
Transfer ingår inte i standardpaketet utan det finns som tillägg i bokningen. Campet ligger cirka 30-40 min från lissabon flygplats. Det går att boka taxi själv till campet eller förboka transfer via oss. Vi behöver få in era flygdetaljer för att kunna meddela campet när ni anländer i båda fallen.

Guidning/Lektioner
Vi har inte någon stationär Xtravelguide på plats i Costa da Caparica utan jobbar nära med surfcampet och deras guider på plats och deras lokala instruktörer. Det ingår 1 timme teori och sen är det 6st surflektioner på  1,5  timme i vattnet per dag samt en lektion med videoanlays. Utöver lektionerna får man surfa på egen hand nere på stranden, observera att surfguiderna bestämmer om det är tillräckligt säkra förhållanden för att surfa utanför lektionstiden.

Utrustning
Surfbräda och våtdräkt får man låna på campet under sin vistelse de dagar man har surflektioner. Det är fritt att låna cyklar, skateboards, snorklingutrustning, sen kan man även hyra SUPbräda.

Yoga
Det ingår 2st yoga lektioner under veckan.

Mat
I standardpaketet (1 vecka) inkluderas frukost varje dag och 4 middagar (ej tisdagar), och en är BBQ med livemusik (onsdagar). Lunch brukar man äta nere på strandrestaurangerna efter surfet.

Svårighetsgrad
Surfcampet är ett nybörjarcamp men passar även den som har testat förut och vill utvecklas ytterligare.

Boende

Gota D’Agua surfcamp

Surfcampet är ett nyrenoverat hus i portugisisk stil, det finns både dubbelrum och bekväma flerbäddsrum med poddar, 4 eller 6 bäddar. Här finns ett bra kök, bra lounge ytor och plats för Yoga. Campet ligger vid stranden Praia de São João, cirka 8 minuters promenad till havet. Trevliga gator och område med kullersten. Mer bilder och info om boendet finns på nästa steg.

 • Aktiviteter som pingis, fussball etc Volleyboll kan också styras upp
 • Mysig trädgård med lounge och bar
 • Flerbäddsrum och dubbelrum
 • Filmhörna
 • Wifi
 • Bar
 • Slackline

Destinationsfakta

När?
Under vår, sommar och höst. På hösten är det lite större vågor så vår och sommar är bättre för nybörjare.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: Behövs ej inom EU vilket Portugal är en del av.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Portugal.

Turistskatt: Från och med 2019 behöver man betala turistskatt i vissa områden av Portugal. Turistskatten betalas på plats till campet receptionen, 2€ per natt per person, max 7 nätter (max 14€ pp)

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Tele & Wifi: 00 351 är landskoden för att ringa till Portugal och som till så många andra länder tar du bort första nollan i riktnumret. Wifi finns fritt på surfcampet.

Valuta: I Portugal är det Euro som gäller. 1 EUR ca 10,73 kr (7 augusti 2019). Kolla aktuell valuta här. Cash är fortsatt King på många ställen i Portugal, så ta gärna med lite kontanter, närmsta bankomat är en 15min promenad fårn campet.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bagageregler: Om du inte hittar bagagereglerna på din flygbiljett så gå in på respektive flygbolag för utförliga regler.

Tid: Portugal är -1 timme i förhållande till oss här i Skandinavien.

Allmänt: Portugal längst ner i Europas sydvästra hörn har en stolt historia som sjöfartsnation. Det var härifrån Vasco da Gama som första europé seglade till Indien 1497. Portugal har 10,5 miljoner invånare på en yta 20% av Sveriges.

KARTA & VÄDER

Portugal har under april till oktober skön lufttemperatur med mycket sol och det varmast vädret är under sommarmånaderna då man gärna spenderar dagarna på stränderna. Augusti och september är ofta riktiga kanon månader för bra surf och sol. Hela den portugisiska kusten anses som ett av de solsäkraste ställena i Europa.

AprMajJunJulAugSepOkt
Vattentemp.17⁰ C19⁰ C21⁰ C21⁰ C21⁰ C21⁰ C20⁰ C
Lufttemp.18⁰ C20⁰ C23⁰ C25⁰ C26⁰ C25⁰ C22⁰ C

Skräddarsy din resa till
Costa da Caparica, Portugal

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar
Valfritt
Costa da Caparica -7 nätter veckoresa
Från 5395 SEK / pers
Ingen begränsning

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar