• Magisk åkning i Courmayeur


  Pow eller pist?

 • Magisk åkning i Courmayeur


  Pow eller pist?

 • Magisk åkning i Courmayeur


  Pow eller pist?

 • Magisk åkning i Courmayeur


  Pow eller pist?

Courmayeur, Italien

Courmayeur, en italiensk diamant gömd bakom Mont Blanc och i skuggan av Chamonix. Med meterdjupt puder och  stora breda pister behöver man inte fler system. Knackar äventyrslusten på bokar man en bergsguide och knatar upp för Mont Blanc-massivet, ni kommer garanterat vara ensamma i umgängeskretsen att ha åkt där!

I backen hittar man Gelato i klassiskt Italienskt manér och vad vi skulle säga är alpernas godaste pizza! Nedanför hittar vi den lilla byn med det stora utbudet på Prosecco, lufttorkad skinka och trevliga små hotell.

Efter skidåkningen i Courmayeur sätter man sig i en skön fåtölj i en bar på huvudgatan, köper en öl och tar in en tallrik av italienska läckerheter, i sann Italiensk apero-ski anda.

I Courmayeur är det skidåkningen som ligger i fokus men om någon i gänget vill ta ett break finns det alltså mycket att hitta på i byn. Att rekommendera är dock att ta sig upp i backen och göra kollegorna avundsjuka med en heldags after ski på något av de schysta ställen i kontakt med lift.

 Passar vilka?

Courmayeur passar grupper som uppskattar livets goda i alla aspekter av livet, god mat,  bra skidåkning och soligt väder. Byn lämpar sig för grupper mellan 10-50 personer, bo nära liften med bra mötesmöjligheter på något av de trevliga hotellen. Vi hjälper till att ta fram ett upplägg som passar just er grupp så att ni får uppleva Courmayeur på bästa sätt!

 

Courmayeur

 

Destinationen

Läge: Nordvästra Italienska alperna.

Flygplats: Milano; Malpensa, Linate eller Bergamo

Transfertid:  Runt 2h beroende på vilken flygplats ni landar på.

Kultur: Drick Prosecco och ät Pizza, helst i skidkläderna i solen på en uteservering i skidsystemet och ta det lugnt, ingen stressar i Courmayeur.

Varför? Italiensk skidåkning är världsklass och maten behöver vi inte ens motivera.

Aktivitet: Skidåkning, isklättring, offpistskidåkning på Mont Blanc massivet, livsnjutning, bada i varma källor under stjärnhimlen.

Boende: Hotell, spahotell och B&B i varierad standard.

Kul att veta: Vår medarbetare Frida fick sitt pass stulet av en ilsken Italienare som hade kört in i henne i skidbacken. Hans stav pajjade och hon fick hämta passet på polisstationen i skidsystemet. Efter lite om och men slapp hon böter, fick tillbaka passet och blev bjuden på en espresso.

Våra guider

Våra guider i Courmayeur är väl bekanta med byn och området. De hjälper er till den absolut bästa upplevelsen och tar fram det där lilla extra ur ett annars redan grymt resemål.

På med lagg och bräda och haka på ut i riktigt bra pist och offpist och låt guiderna fixa allt pappersarbete man annars får ta själv.

Xtravel_Courmayeur_Företagsresa_11

 

Karta och väder

Courmayeur bjuder på härligt alpväder kring några minus som garanterar riktigt fin snö hela vintern. Byn ligger på strax över 1200 meter över havet vilket inte gör det för kallt, systemet sträcker sig dock uppåt vilket ger den bra snön.

Byn ligger på gränsen till Frankrike och det som står i mellan är inget mindre än Mont Blanc, eller Monte Bianco som italienarna kallar det, med sina 4,808 meter.

För aktuellt väder, klicka här.

 

 

Har ni frågor eller vill ha en kostnadsfri offert,

klicka här.

 

Testade på att vandra upp för Mont Blanc-massivet med bergsguide, grym häftigt! Kollegorna vill göra det till en årlig grej att åka hit så tack Xtravel för tips om ort och väldigt bra genomförande!

Felix

Tack för världen bästa skidresa! =D

Johanna

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar