• Företagsresa till öknens juvel


  Äventyr i Dubai

 • Företagsresa till öknens juvel


  Äventyr i Dubai

 • Företagsresa till öknens juvel


  Äventyr i Dubai

 • Företagsresa till öknens juvel


  Äventyr i Dubai

Dubai, UAE

Dubai, öknens juvel där gamla sagor möter modern lyx. Emiratet bjuder på milsvidder av sanddyner man tar sig över med antingen bil eller kamel, allt efter tycke. Efter en dag i världens roligaste sandlåda erbjuder staden en oas av lyx. Tänk ett förädlat Las Vegas format av bottenlösa plånböcker. Här är sportbilar lika vanligt som Volvo är i Sverige och huskatterna är tigrar och lejon.

Vi hittar dock mer än lyx och flärd i Dubai. På Souk Madinat, en orientalisk liten marknad, finns de mystiska små stånden som tagna ur Tusen och en natt. På travbanan tävlar kameler mot varandra på dagtid innan de arabiska fullbloden tar över på kvällen.

I Österländsk tappning hittar vi ett industriland som sprungit ur ett område med stark kultur och lång historia. Mellan de imponerande skyskraporna och bakom guldfasaderna skiner det gamla Dubai igenom. Där man kan bo i tält i öknen, äta lammgryta i en ring på handvävda mattor. Oavsett vad man letar efter i Dubai så kommer man få mer än man trodde innan.

Passar vilka?

Dubai passar grupper på mellan 10 och 50 personer. Hit åker man för värmen, för att bli bortskämd och för att få uppleva ett blomstrande, orientaliskt kungarike. Här kan man äta middag på undervattensrestauranger eller i Beduintält i öknen. Vi leker i öknen med fyrhjulsdrivna bilar, åker sandboard och fyrhjuling. Vi äter oss mätta på grytor av lamm och kyckling och avslutar med det inhemska mintteet.

Till Dubai åker man för att uppleva, ring oss så presenterar vi det perfekta upplägget för just er.
Läs mer om Dubai här.

 

Dubai

Destinationen

Läge: Dubai ligger i Förenade Arabemiraten, på arabiska halvön.

Flygplats: Vi flyger till Dubais egen flygplats, Duabi Int Airport.

Transfertid: Flygplatsen ligger 5km utanför staden, transfertiden tar upp till en halvtimme beroende på var ni bor.

Kultur: Heder och respekt för sin nästa blandat med en lättsam syn på vardagen, här finns inga bekymmer.

Varför? För att få uppleva en sprudlande oas i den torra öknen. Dubai lämnar ingen orörd, oavsett om man är ute efter en luxuös vistelse på de finaste hotellen eller om man vill blanda förundran med adrenalin.

Aktivitet: Flanerande, vinprovning, dunebuggys, sandboarding, you name it.

Boende: I Dubai bor vi som sultaner på lyxhotell, tältar någon natt i öknen eller i trevliga studios.

Kul att veta: Emiratet hittade inte olja förens på 60-talet och då väldigt lite. Då liksom nu är den största inkomsten handel. Inte konstigt att Dubai blivit den riktigt häftiga smältdegel av människor staden är idag.

Guider

Våra guider i Dubai är väl bevandrade på orientalens gator. De räddar er från de vanligaste turistfällorna och tar er runt till de hemliga små ställen lokalbefolkningen hänger på. Det gäller inte bara att vara inläst på destinationen, i Dubai är det viktigt att kunna de sociala reglerna, något våra guider kan i sömnen.

Med allt som finns i Dubai kan det vara svårt att hinna med eller till och med hitta allt man tänkt göra och se. Våra guider hjälper er att förverkliga just den resa ni vill ha och fixar det där lilla extra som gör resan oförglömlig!

 

Dubai Guider Xtravel

Karta och väder

Dubai bjuder på värme och sol året runt. För att inte bli helt kokt i solen är det bäst att åka under vintern. Då sjunker temperaturen från stekande 40-45 till behagliga 30 grader, lite mer överkomligt.

Emiratet ligger på östra sidan av Arabiska halvön och blickar ut över persiska viken. Viken gör att vattnet är varmt och går att bada i året om.

För aktuell väderlek, klicka här.

 

 

Har ni frågor eller vill ha en kostnadsfri offert?

Kontakta oss här.

Magiska Dubai! Haft lite olika tankar om UAE men Xtravel gav oss en helt underbar resa!

Anna J

Grymt kul att få komma dit! Blandningen av ett muslimskt och ett västerländskt land var jäkligt häftigt. Öknen var en enda stor lekplats =D

Jocke

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar