• Engelberg, Schweiz


  En helg till alperna med kollegorna

 • Engelberg, Schweiz


  En helg till alperna med kollegorna

 • Engelberg, Schweiz


  En helg till alperna med kollegorna

 • Engelberg, Schweiz


  En helg till alperna med kollegorna

Engelberg, Schweiz

Skidåkarnas mecka, ett friåkarparadis och allt det bästa Schweiz har att erbjuda på ett och samma ställe. Skidåkarkulturen i Engelberg är stark och det är kanske därför som den svenska skideliten ofta letar sig hit under vinterhalvåret.

Med sina 2000 meter i fallhöjd erbjuder Engelberg över 25 liftar med 82 kilometer pist under sig. Området passar även nybörjare då det finns ett flertal enklare backar också som tillägg till den annars så omtalade offpisten.

Om utförsåkning inte passar alla i gruppen finns det 35 kilometer längdspår att åka i och byn som grundades redan 1120 har en mångårig historia och kultur som man tydligt ser spår av för den promenadsugna.

Bra destination för grupper som vill ner och åka skidor, konferera och inspireras tillsammans. Skicka in en förfrågan här nedan så återkopplar vi inom kort med lite tankar och förslag åt er.

Passar vem?

Engelberg passar grupper från 5 – 500 personer. Området har hotell i många olika prisklasser och standarder vilket gör det möjlighet att hitta det som passar just er. Med en av alpernas bästa kongresslokaler blir nytta och nöje lättförenligt.

Här är skidåkning, afterski, nattliv och den klassiska ostfonduen i fokus. Med ett stort utbud på aktiviteter finns det något för alla, även om ni är en riktigt stor grupp. Byns flera olika barer och restauranger garanterar en trevlig kväll både för den lugne och den partyglada.

 

engelberg_xtravel_konferens_weekend_5

Destinationsfakta

Transport: Smidiga flyglösningar till Zürich och därifrån ca 1,5-2h transfer upp till Engelberg.

Läge: Mitt i de schweiziska alperna i distriktet Obwalden.

Kultur: I Engelberg ligger fokus på skidåkning, långa pister och bottenlöst puder. Även om du inte är en superentusiast är det ändå värt att trängas i liftkön tidigt på morgonen för dagens första, orörda åk. Börjar det bli uppåkt och du inte orkar ta dig längst bort i systemet så sätt dig i en solstol med en öl och titta på spektaklet.

Varför? Engelberg är en ort med super-service, allt från hotell, restauranger, kvalité på pisten och lunchrestaurangerna, Engelberg vet hur dom ska skämmer bort sina gäster.

Aktivitet: Skidåkning, offpiståkning, ski-touring, kälkåkning, längdskidåkning, is-igloovandring, kvällskidåkning.

Boende: Hotell, kongresshotell, boutique, lodge eller B&B.

Kul att veta: Engelberg har världens första helroterande skidlift, från botten till toppen snurrar liften ett varv, 360 grader. Liften heter Titlis Rotair och når toppen av liften på 3020 m.ö.h.

Våra Xtravelguider

Med lång erfarenhet av både område och gruppresor ser era guider till att ta hand om allt det praktiska under hela vistelsen, så att ni själva ska kunna njuta och koncentrera er på själva syftet med resan.

Våra guider är ett team av passionerade, reseglada, logistiktänkande ”doers” som alltid gör sitt yttersta för att ni ska få en upplevelse som möter era förväntningar  och lite till. Antalet guider anpassas efter gruppens storlek för att kunna ge alla, oavsett nivå, den bästa skidåkningen och upplevelsen som möjligt.

 

guider_xtravel_konferensresor

 

 

Karta och väder

Vädret i Engelberg ligger i snitt på ganska behagliga 0° C till -5° C genom hela vintern. Tack vare snösäkerheten sträcker sig vintersäsongen hela vägen in i Maj då man kan njuta av plusgrader uppåt tiograderssträcket i solen.

Läget uppe i bergen gör att transfern från Zürich går längst vackra bergssjöar och vindlande passager, vägen dit skvallrar om de grymma åk som väntar.

Här hittar du aktuell väderrapport.

 

 

För frågor och kostnadsfri offert,

klicka här.

Vi har nu kommit hem ifrån en riktigt roliga konferens. Vill tacka för en välplanerad och arrangerad resa, våra guider gjorde övergången mellan jobb och nöje väldigt smidig. Boende, mat och aktiviteter blev än bättre än vad vi trodde och alla på kontoret är helt väldigt nöjda. Vi ser alla fram emot nästa års konferensresa!

Annika, HR-chef, Ansvarig för grupp på 150 personer.

Konferens i backen, grym skidåkning och vild apré ski, kunde inte önskat mer! Kollegorna är tillbaka på kontoret med nytt fokus och under luncherna pratas det bara om fin puderåkning och Xtravels grymma arrangemang. Tack!

Johan

Liknande resor

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar