• Pris från5295:-

  Ericeira, Portugal


  Strandnära boende i Portugisisk stil

 • Pris från5295:-

  Ericeira, Portugal


  Strandnära boende i Portugisisk stil

 • Pris från5295:-

  Ericeira, Portugal


  Strandnära boende i Portugisisk stil

 • Pris från5295:-

  Ericeira, Portugal


  Strandnära boende i Portugisisk stil

Ericeira , Portugal

Ericeira i Portugal hittar vi 35km nordväst om Lissabon. Perfekt för dig som vill lära dig surfa med stranden Foz do Lizandro ett stenkast ifrån surfcampet, en stor sandstrand som lämpar sig perfekt för nybörjare. Om du redan kan surfa så hittar du massvis av vågor efter kusten som Ribeira d`llhas, Matadoro och Sao Juliao som passar perfekt för både intermediates och experter. Surfcampet är i ett tvåvåningshus i portugisisk stil, såklart med utsikt över vågorna.

Från surfcampet så tar beachwalken dig hela vägen in till den lilla byn Ericeira på ca 15min där ni hittar massor av cafeer resturanger och barer.

I Ericeira så jobbar vi med ett lokalt surfcamp som har många års erfarenhet inom området allt för att kunna ge er de bästa förutsättningarna för att utvecklas och lära er surfa. Gänget på surfcampet har utforskat kusten grundligt och kan den som handen i handsken allt för att ta er till de bästa vågorna för dagen.

Pris fr. 5295:-

*Turistskatt tillkommer och betalas på plats till receptionen.
2€ per natt per person, max 7 nätter (max 14€ pp)

OM RESAN

Flyg
Ca 4-4,30 h med flyg från Arlanda till Lissabon . Flyg är inte inkluderat i resans pris.

Transfer
När du anländer till Lissabon flygplats kommer personal från surfcampet vänta på dig och köra dig till campet. Från flygplatsen till Ericeira tar det ca 30-40 min. I vårt surfpaket är transfer inkluderat om du landar mellan kl 06:00 – 24:00 vid ankomst och flyger hem mellan kl 08:30 -24:00. Viktigt att vi får information om när du landar för att kunna skicka detta vidare.

Guidning/Lektioner
Vi har inte någon stationär Xtravelguide på plats i Ericeira utan jobbar nära med surfcampet och deras guider på plats och deras lokala instruktörer. Lektionerna är cirka 2 timmar  per dag och utöver lektionerna får man surfa på egen hand nere på stranden, observera att surfguiderna bestämmer om det är tillräckligt säkra förhållanden för att surfa utanför lektionstiden. Ni betalar inget extra för surfutrustningen om ni vill och får surfa efter surfsessions.

Utrustning
Surfbräda och våtdräkt får man låna på campet under sin vistelse de dagar man har surflektioner. Vill man surfa alla dagar går det att hyra utrustning för 10EUR.

Mat
I standardpaketet (1 vecka) inkluderas frukost varje dag och 5 middagar under vistelsen. Lunch brukar man äta nere på strandrestaurangerna efter surfet.

Svårighetsgrad
Surfcampet är ett nybörjarcamp men passar även den som har testat förut och vill utvecklas ytterligare.

Boende

Rapture surfcamp

Campet ligger vid stranden Foz do lizandro, cirka 300 meter till havet. Vacker utsikt över land och havet med en fin terrass där man kan sola och relaxa mellan surfet. Mer bilder och info om boendet finns på nästa steg.

 • Aktiviteter som pingis,fussball etc
 • Solterass och Takterass
 • Flerbäddsrum och dubbelrum
 • Utsikt över havet
 • Wifi
 • Bar

Destinationsfakta

När?
Under vår, sommar och höst. På hösten är det lite större vågor så vår och sommar är bättre för nybörjare.

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas som i passet.

Visum: Behövs ej inom EU vilket Portugal är en del av.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Portugal.

Turistskatt: Från och med 2019 behöver man betala turistskatt i vissa områden av Portugal, Ericeira inkluderat. Turistskatten betalas på plats till campet receptionen, 2€ per natt per person, max 7 nätter (max 14€ pp)

EL: 220V och samma uttag som i här hemma.

Tele & Wifi: 00 351 är landskoden för att ringa till Portugal och som till så många andra länder tar du bort första nollan i riktnumret. Wifi finns fritt på surfcampet.

Valuta: I Portugal är det Euro som gäller. 1 EUR ca 10,53 kr (4 mars 2019). Kolla aktuell valuta här.

Vaccinationer: Kolla in denna ständigt uppdaterade sida med aktuella regler och rekommendationer kring vaccinationer. 

Bagageregler: Om du inte hittar bagagereglerna på din flygbiljett så gå in på respektive flygbolag för utförliga regler.

Tid: Portugal är -1 timme i förhållande till oss här i Skandinavien.

Allmänt: Portugal längst ner i Europas sydvästra hörn har en stolt historia som sjöfartsnation. Det var härifrån Vasco da Gama som första europé seglade till Indien 1497. Portugal har 10,5 miljoner invånare på en yta 20% av Sveriges.

KARTA & VÄDER

Portugal har under april till oktober skön lufttemperatur med mycket sol och det varmast vädret är under sommarmånaderna då man gärna spenderar dagarna på stränderna. Augusti och september är ofta riktiga kanon månader för bra surf och sol. Hela den portugisiska kusten anses som ett av de solsäkraste ställena i Europa.

AprMajJunJulAugSepOkt
Vattentemp.17⁰ C19⁰ C21⁰ C21⁰ C21⁰ C21⁰ C20⁰ C
Lufttemp.18⁰ C20⁰ C23⁰ C25⁰ C26⁰ C25⁰ C22⁰ C

Stort plus att kunna gå ner till stranden även efter surflektionen. Tapas stället inne i stan var helt magiskt. Vi kommer definitivt tillbaka!

Emil och Mia

Instruktörerna va grymma och gick igenom allt väldigt bra! Fint väder och lagom stora vågor fick vi också :)

Anna och Erica

Skräddarsy din resa till
Ericeira , Portugal

Börja med att välja när du vill resa.

Avresa
Period
Pris
Platser kvar

På Xtravels webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Läs mer

Jag accepterar